Een wedstrijd met een geschiedenis en een weerzien met oude bekende. Assistent- en keeperstrainer Patrick Grinwis stond bij de Slanders lang onder de lat. Maar tegen Zuidland was ook het eerste succes voor Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta. Hij zorgde er met zijn ploeg in 2019 voor dat Zuidland afdaalde naar de derde klasse en Rozenburg tweedeklasser werd. Helaas is het voor Nauta bij dat succes gebleven, maar dat lag niet aan de coach, maar hoofdzakelijk aan Corona. Competities werden niet meer uitgespeeld en er ging een streep door de behaalde resultaten van de afgelopen twee seizoenen.

Rozenburg won nog niet in de voorbereiding

Het gaat nog niet crescendo met Rozenburg oftewel van geleidelijk sterker worden hebben de fans nog niet veel gezien. Verlies tegen Hekelingen 5-1, verlies tegen Spijkenisse o23 thuis met 2-5 en afgelopen zaterdag verlies tegen GHVV’13 met 3-2. Zuidand speelde de afgelopen week op het Keijzerwaard toernooi in Geervliet. Wedstrijden van 2 X 20 minuten, op dinsdag won het van GHVV en Abbenbroek beide wedstrijden met 1-0. Op donderdag werd het tegen Simonshaven ook 1-0 en OHVV wist gelijk te spelen tegen Zuidland 1-1. De drie keer winst en een gelijk spel was niet genoeg voor de winst van het toernooi, die was voor OHVV van oud Rozenburg trainer Mark van Os.

15 juni 2019 Heenvliet

“Bijna niet te geloven”,waren de eerste woorden die Nauta uit kon brengen. En de coach was niet de enige die eens even in de wang geknepen moest worden. Rozenburg ‘TWEEDEKLASSER’ na het vertrek van Wim van der Steene toch een opgaaf waar andere trainers zich op stuk hadden gebeten. Een memorabele dag voor alles en iedereen met een Rood Geel Hart. Maar het staat in de archieven en nu waait er een andere wind zeker op sportpark West. De opdracht voor Nauta is nu een herkenbaar Rozenburg en een gedegen middenmoter in de tweede klasse en dat is misschien nog wel een zwaardere opdracht dan het eerste jaar waar Nauta met zijn mannen een huzarenstukje uithaalde. Wij (sportenrozenburg) spraken de trainer als eerste op die gedenkwaardige dag in 2019. Een klein deel uit dat gesprek: “Ik kan het bijna niet geloven”, had de coach even alles nodig om zo snel ons te woord te staan. Hij wilde naar zijn feestende jongens en zijn familie. Ook wilde Nauta niets weten over zijn bijdrage aan dit succes. “Dit hebben de jongens gedaan. Als je de eerste helft ziet vandaag was Zuidland beter, tot een kwartier voor rust toen begonnen we weer te voetballen. In de tweede helft waren wij beter. In de 90e minuut kunnen we het afmaken, dat lukt dan niet. Gelukkig pakt Wouter (Bloothoofd, red.) dan nog een paar ballen. We begonnen niet goed. We hadden op de rechterkant geen grip en had ik wel het gevoel dit moet ik snel omzetten. Sander (Kraaijeveld naar het centrum en Jordie op de rechterkant). Je zag als het nog een keertje mis gaat kom je niet meer terug in de wedstrijd. Ik denk dat het meer dan verdiend was.” Doelpunten: 11e minuut Ayton Verlaan 1-0; 62e minuut Bryan van der Laan 1-1; 72e minuut Bryan van der Laan 1-2; 82e minuut Morris de Hoog 2-2 en 99e minuut Nick de Bil 2-3. Maar dit succes staat inmiddels in de geschiedenisboeken.

Terug naar het hier en nu

Voor Rozenburg wordt het belangrijk om resultaten te gaan boeken, ook vriendschappelijk. Maar Nauta zal zaterdag zeker, door vakantie en blessures, niet met zijn sterkte formatie kunnen aantreden. Wel een kans om de jonkies van West speel minuten te laten maken en los van het resultaat van zaterdag zal dat de grootste winst zijn.

Foto's 15 juni 2019

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .