Rozenburg weet weer wat winnen is. Het team en de staf zullen aan de kwaliteiten van Rozenburg waarschijnlijk niet hebben getwijfeld. Maar voor de supporters toch een beetje het gevoel kunnen ze echt mee gaan spelen voor de prijzen in de tweede klasse of is de kloof tussen de aanstromende jeugd en spelen met dit Rozenburg in de tweedeklasse toch nog te groot.

Afgelopen dinsdag op het sportpark van v.v. Rhoon een vermakelijk potje voetbal. Een wedstrijd waar pas in de tweede helft duidelijk werd dat Rozenburg uiteindelijk de bovenliggende partij was. Ronard Venekamp, oud speler van Rozenburg en de ploeg waar zijn trainerscarrier uiteindelijk begon, had zijn team zeker niet de wei ingestuurd met de boodschap achterin dicht en loeren op de counter. Nee, Rhoon speelde fris en een uitstekende tegenstander voor een lekker dinsdagavond potje. Voor Rozenburg lagen de belangen iets anders. De ploeg van Nauta had, tot aan de wedstrijd tegen Rhoon, dit seizoen nog niet gewonnen en voor dat het aan de ploeg gaat knagen en het geloof in eigen kunnen gaat verliezen, was de druk toch iets hoger voor een winstpartij. Bij Rozenburg ontbraken Maik den Ouden, Vince Lissenberg, Stefano Taveres, Marnix Sonneveld en Bethslot Woldeamanuel. Nauta had Patrick Struijk, in de eerste helft in het centrum van de verdediging gezet naast Elroy van Seventer. Jordie de Groot was weer naar de linker verdedigingspositie verhuisd en Jasper Hoogwerf verdedigend aan de rechterkant. Met Nick de Bil en Bryan van der Laan, waren er afgelopen zaterdag niet bij tegen Zuidland, was er weer meer ervaring in de ploeg van Nauta. Maar bij Rozenburg was Stefan van Es de man die meer dan een prima wedstrijd speelde en energie voor twee in de wedstrijd stopte. In deze vorm een speler waar Nauta niet omheen kan. Het wordt nog dringen, zeker op het middenveld. Vlak voor de thee kwam Rhoon op voorsprong. Een splijtende pas op links kwam Rhoon tot bijna de achterlijn en de vrij opgekomen Ricardo Merrelaar, werd in de zestien aangespeeld en dan is er geen houden meer aan bij de oud eersteklasserspeler van o.a. Feyenoord, Smitshoek en Zwaluwen, 0-1.

In de tweede helft een verrassing in de opstelling. Patrick Struijk een linie naar voren en spits Lennart Quak centraal in de verdediging naast Elroy van Seventer. Quak kan koppen sterk aan de bal en heeft wel een trap in de benen, daarmee leek Peter-Marcel Nauta de problemen, bij het ontbreken van Maik den Ouden, op te kunnen lossen. Quak vervulde die taak overigens met verve. Na 5 minuten in de tweede helft kwam Rozenburg langzij. Op een vrije trap van Patrick Struijk had doelman, Bas Oster van Rhoon geen antwoord, 1-1. Ook Bryan van der Laan liet zien de fluwelen trap nog altijd te bezitten. Van een meter of 20 schuin voor het doel krulde hij in de uiterste verre hoek over de kansloze doelman Bas Oster. Als Stefan van Es er dan voor het half uur in het tweede bedrijf er nog 1-3 van maakt, was de eerste overwinning van Rozenburg een feit.