Rozenburg maakt voorlopig de verwachtingen niet waar. In de eerste wedstrijd in het districtsbekertoernooi werd er in Vlaardingen verloren van VFC met 3-0. Geen moment kon Rozenburg aanspraak maken op meer. En is in het bekertoernooi gelijk afhankelijk van wat andere ploegen doen om verder te komen.

Bij VFC twee spelers die in een ver verleden nog het Rozenburg shirt om de schouders hebben gedragen. Tim Gudde en Sven Goedendorp, de laatste deed Rozenburg ook nog pijn door een doelpunt voor zijn rekening te nemen tegen Rozenburg. Al na 7 minuten was het einde wedstrijd voor Stefan van Es. Van Es speelde tegen VFC als rechter spits, maar bij het naar binnenkomen op de rand van de zestien ging het mis.“De tegenstander passte de bal net langs me en wilde m’n voet uitstrekken. Helaas bleef de punt van m’n schoen in het kunstgras staan en m’n knie draaide naar binnen”, vertelde Stefan van Es. “De pijn was echt heel erg, hoorde ook een knak. Ik ga niet gelijk van het ergste uit hoor, maar het klonk niet best.” Stefan is gelijk naar de huisartsenpost geweest, maar kreeg het advies het even aan te kijken. Marnix Sonneveld moest Stefan van Es vervangen. Sonneveld ging aan de linkerkant spelen en Bethslot Woldeamanuel als rechter spits. Na een kwartier kwam VFC aan de leiding. Sven Goedendorp werd bij de tweede paal alleen gelaten en kon de bal lekker en onhoudbaar voor Rozenburg doelman Rick Groenendijk binnentikken. Rozenburg probeerde er wel wat tegenover te stellen, maar erg veel verder dan wat afgezwaaide afstandschoten kwam de ploeg van Peter-Marcel Nauta niet. Daar en tegen waren de counters van VFC, vaak ingeleid door en met de snelheid van Denilson, gevaarlijk. Rozenburg wilde hoog druk zetten en speelde met de backs ver naar de middenlijn. Maar werd nogal eens verrast, zeker na vaak slordig en onnodig balverlies op het middenveld en ook in de aanval kon Rozenburg de bal maar moeilijk vasthouden. De ruststand in het voordeel van de thuisploeg bij de thee was meer dan verdiend. Rozenburg kon niet opbrengen wat het in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Nieuwenhoorn en Spijkenisse o23 wel kon. Als Rozenburg speelt zoals afgelopen zaterdag in Vlaardingen wordt het een meer dan lastig seizoen. Ook aanvoerder Bryan van der Laan was zeker niet tevreden over wat Rozenburg had gebracht.

“Dit was ver onder de maat”, keek een teleurgestelde aanvoerder direct na de wedstrijd terug op wat Rozenburg had gepresteerd. “We worden afgetroefd op inzet. Je ziet op alle fronten dat zij wel willen winnen en dat zag ik bij ons niet. Het ligt zeker niet alleen aan de verdedigers. We willen druk vooruit zetten als collectief. Dat heb ik vandaag niet gezien. Het wordt helemaal uit elkaar getrokken en wij laten het gebeuren. Wat we afgelopen dinsdag (tegen Nieuwenhoorn, red.) wel konden brengen was er vandaag niet. Ze speelde met snelle mannen de lange bal. Die moeten we er dan uithalen. Vroeg druk zetten moeten we wel goed uitvoeren. Als je overal te laat ben help je jezelf niet echt en wordt je weggespeeld. Ja, en dan staan de baks wel eens te hoog en zijn ze soms te laat terug. Als je de eerste wedstrijd verliest wordt het lastig om door te komen in het toernooi. Dat is niet nieuw voor Rozenburg, dat is de laatste jaren wel vaker voorgekomen. Maar vandaag hebben we het collectief laten afweten, maar als je dit op de mat legt verdien je het ook niet.”

Ook in de tweede helft kreeg Rozenburg er geen grip op al duurde het tot de 68e minuut voor VFC op 2-0 kwam. Bij een snelle counter van Galong Denilson dook de snelle spits alleen voor Rozenburg sluitpost Rick Groenendijk op, omspeelde de doelman en stond de 2-0 op het bord. En een paarminuten later was het weer Denilson op snelheid die, dit keer de mee opgekomen, Colin Huis in ’t veld in een kansrijke positie manoeuvreerde, 3-0. Rozenburg wisselde nog wel en bracht extra aanvaller Lennart Quak voor verdediger Maik den Ouden. De Rood Gelen konden het tij niet meer keren. De wedstrijd was gespeeld.

Ook trainer/coach Peter-Marcel Nauta was teleurgesteld. “Wat ik de afgelopen dinsdag tegen Nieuwenhoorn heb gezien ontbrak vandaag. Inzet, beleving, de wil om te winnen heb ik vandaag niet gezien. Dat zag ik bij VFC wel. Kennelijk kunnen we dit niet twee wedstrijden achter elkaar opbrengen. We zetten niet goed druk. Ze konden telkens vrijuit voetballen. Dat de back hoog staan is niet erg, maar dan moet je wel druk zetten. Op het middenveld zijn we steeds opzoek wie de mooiste eindpass kan geven, je wint geen enkel duel en je levert simpele ballen over 5 meter in. Daar valt niet tegenaan te voetballen. Als je tegen de middenlijn vaak de bal verliest ben je gezien en te laat. Bij die tweede goal dekken we niet door, verdedigers staan ver bij hun man vandaan en ben je te laat. Maar wat ik mis is de mentaliteit van dit gaat ons niet gebeuren. Ik maak me niet zo snel zorgen, maar het bekertoernooi wordt na één wedstrijd al lastig. Maar als we niet op kunnen brengen wat we afgelopen dinsdag wel konden wordt het een meer dan lastig seizoen. Ben er van overtuigd dat we het kunnen, maar moeten het wel opbrengen. Natuurlijk spelen op kunstgas, geen verzorger en assistent-scheidsrechter helpt niet mee, maar daardoor verlies je niet. Als je ziet dat we de verzorger van de tegenpartij nodig hebben bij een ernstige blessure van Stefan van Es is dat niet wat Rozenburg wil uitstralen, maar het moet binnen de lijnen gebeuren.”

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .