Rozenburg won afgelopen zaterdag in de poulefase van ESTO met 3-0. Voor Rozenburg een mooi resultaat, maar de vooruitzichten van een rondje verder zijn ver weg. VFC won vandaag (12-09-2021) van CVV De Zwervers uit Capelle met 2 - 4 en heeft 6 punten en een doelsaldo van plus 5.

Om eventueel verder te komen in de districtsbeker moeten de Rood Gelen eerst aanstaande zaterdag winnen in Capelle. Tegen CVV De Zwervers al lastig genoeg voor het Rozenburg van Peter-Marcel Nauta. Dan heeft Rozenburg ook nog een doelsaldo van ‘nul’ en VFC een doelsaldo van ‘vijf’. VFC moet ook nog verliezen van ESTO, een ploeg die tot nu toe één keer scoorde en negen doelpunten tegen heeft. Uiteindelijk hebben de Vlaardingers maar één puntje nodig om zeker te zijn van de volgende ronde. Omdat de wedstrijd tussen VFC en ESTO pas op zondag wordt gespeeld is bij de Vlaardingers vooraf bekend welk resultaat ze moeten boeken om verder te komen in de districtsbeker. Bij een gelijkspel tussen De Zwervers en Rozenburg, wordt het dus een oefenpotje voor VFC en is de uitslag verder niet meer van belang. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en gaat Rozenburg verder waar het afgelopen zaterdag is gestopt en gaat ESTO voor een mega stunt zorgen ………

Eindrangschikking in de poule
Eindigen in de eindrangschikking in een poule meerdere elftallen met een gelijk aantal wedstrijdpunten op
plaatsendie recht geven op plaatsing voorde ronde, dan geldt het volgende:
1. Het beste doelsaldo van de halve competitie.
2. Is het doelsaldo gelijk, dan is het meeste aantal doelpunten vóór beslissend.
3. Is ook dit gelijk, dan beslist het onderlinge resultaat.
4. Brengt ook dit geen beslissing, dan volgt een beslissingswedstrijd.
Deze beslissingswedstrijd wordt op neutraal terrein met verlichting op een midweekse avondvastgesteld. Bij een gelijke stand na 2x45 minuten wordt verlengd met 2x15 minuten. Wanneerer dan nog geen beslissing is gevallendan zal deze vallen door het nemen van strafschoppen, conform de Spelregels Veldvoetbal.