Zaterdag de laatste poulewedstrijd in het districtbekertoernooi. Tegenstander CVV De Zwervers uit Capelle. De Zwervers spelen in de eerste klasse B op zondag. Anders dan bij de 3e en 4e klasse gaan de eerste twee van de rangschikking door bij de eerste- en tweedeklassers. Dus er is nog een kansje voor Rozenburg. Winst is dan een must.

 

Helemaal onmogelijk is winst niet. Koploper in de poule VFC, een tegenstander waar Rozenburg ver onder de maat speelde en verloor, wist ook te winnen tegen de eersteklasser De Zwervers. In Capelle wonnen de Vlaardingers met 2-4. Rozenburg speelt wisselvallig. Er zijn momenten dat de Rood Gelen laten zien waartoe ze in staat zijn. Maar ook (oefen)wedstrijden waar coach Nauta niet tevreden over kan zijn. Verder terugkijken naar de wedstrijden in het coronatijdperk heeft niet zoveel zin, er is veel veranderd.

Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag de laatste bekerwedstrijd, althans in de poule fase, bij een overwinning gaan we door naar de volgende ronde als nummer 2 in de poule, gelijkspel hebben we niks aan omdat C.v.v. Zwervers een beter doelsaldo (+3) heeft. Desalniettemin was de overwinning van afgelopen week meer dan welkom, de uitvoering was nog niet geweldig, maar wel beter dan in voorgaande wedstrijden, zeker wat betreft het er in stoppen van energie, speldiscipline en beleving. Uiteindelijk zijn resultaten ook nodig voor een goed gevoel en vertrouwen richting de start van de competitie. Rozenburg was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar toch waren er onnodige momenten waarin ze je pijn kunnen doen en dat zijn zeker verbeterpunten. Onder andere het bewaken van de juiste balans in aanvallend en verdedigend opzicht, wanneer we teveel mensen voor de bal hebben, dan maakt dat in de omschakeling kwetsbaar. ESTO was niet in staat om daar wat mee te doen, maar zaterdag staat er een 1e klasser als tegenstander en die kunnen dat wel.  

Vince Lissenberg is weer volledig aangesloten bij de selectie en dat is uitstekend nieuws, in verdedigend opzicht hebben we nu weer meer daadkracht in de groep. Hier staat tegenover dat Bryan van der Laan niet 100% fit is, dus we beslissen in de warming up of hij gaat starten, hij zal maximaal 45 minuten spelen, uiteindelijk is de competitie voor Rozenburg wel veel belangrijker natuurlijk. Zaterdag is het van belang om gewoon een goede partij te spelen, los van het resultaat, na 90 minuten met een voldaan gevoel van het veld komen. Zeg maar het niveau aantikken wat we tegen v.v. Nieuwenhoorn hebben laten zien, je verliest dan wel met 4-3 maar het vertoonde spel was goed.”

Veel zal Nauta niet veranderen aan zijn basisopstelling van afgelopen week tegen ESTO. Marnix Sonneveld zal waarschijnlijk weer als linkerverdediger spelen. En bij het uitvallen van Bryan van der Laan was Jordie de Groot zijn vervanger, of Vince Lissenberg daar ook een optie is? Als Rozenburg hoogdruk wil zetten zal het moeten oppassen, zoals de trainer ook zelf aangaf, niet teveel spelers voor de bal te hebben. Nauta liet zich verder niet uit over de opstelling, maar heeft met De Groot en Lissenberg weer, vooral verdedigend, mogelijkheden. Bij het niet spelen van Van der Laan kan Sonneveld prima doorschuiven naar het middenveld en heeft Nauta verdedigers op de bank. Als Nauta in Sonneveld zijn linkerverdediger ziet zal de coach Sonneveld zeker tegen een eersteklasser op die positie laten staan. Zaterdag zullen we zien met welke spelers Nauta CVV De Zwervers gaat bestrijden.

Vermoedelijke opstelling: doel Rick Groenendijk. Achter v.l.n.r.: Marnix Sonneveld, Maik den Ouden, Elroy van Seventer, Stefano Tavares. Middenvelders: Bryan van der Laan, Onur Zaif en Patrick Struijk. Voorhoede: Behtslot Woldeamanuel, Nick de Bil en Maxim Burema.

De wedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex van CVV De Zwervers Couwenhoekseweg 1 2904 XZ Capelle aan de IJssel. Aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .