Rozenburg kwam er in de eerste helft in Vlaardingen, in de eerste competitiewedstrijd tegen CWO, niet aan te pas. Dat wil zeggen, brachten vooral zichzelf in problemen. In de tweede helft herstelde de ploeg zich enigszins, maar toen was de nederlaag al niet meer te voorkomen. Of het een misstap was van de ploeg van Peter-Marcel Nauta of dit het toekomstbeeld is voor de ploeg van West zal moeten blijken. Duidelijk is wel dat de selectie wat aan de krappe kant is en als de ploeg niet meer dan 100 procent inzet kan geven, het een lastig seizoen voor Rozenburg gaat worden.

Na de eerste competitie ronde op de laatste plaats en een doelsaldo van min 5 zal niet direct in de scenario’s van coach Peter-Marcel Nauta hebben gestaan. Alhoewel de coach meermalen heeft aangegeven alleen met inzet, beleving en speldiscipline Rozenburg meekan draaien in de tweede klasse. De coach na afloop. “Geen blamage, eerste helft niet goed, tweede helft wel geknokt. In de rust ook aangegeven blijf bij elkaar ga het gevecht aan voor elkaar. Vroeg een penalty bij Marnix (Sonneveld, red.), eigen goal ook uit een situatie bij een back. We stopte er niet genoeg in, dat deden we de tweede helft wel. Dan maak je in de tweede helft snel een goal en kregen nog een paar goede kansen. Je weet dat je dan ruimte weggeeft en dan is het wachten op een balletje er tussendoor. Dan valt voor hun elk balletje ook nog goed. Dat geluk hadden wij niet. Bal van Laan (Bryan van der Laan, red.) uit een vrije trap tegen de paal. Bal van Nick de Bil op de lat, dat zijn pech momenten. Tweede helft kan ik ze ook niets kwalijk nemen. We hebben het geprobeerd met op een andere manier druk te zetten. Met Tim Beker erbij hadden we ook meer diepgang. We hebben gespeeld naar onze mogelijkheden, in de eerste helft lag de zwakte bij de backs. Maar moeten we het wel meedoen. We hebben geen brede selectie. CWO kon makkelijk wisselen, zaten er 6 op de bank, wij moesten wachten op spelers van het tweede die al een wedstrijd hadden gespeeld en zaten er de eerste helft 2 op de bank. Met 3-0 bij de rust leek de wedstrijd gespeeld, maar we kwamen snel terug in de tweede helft naar 3-1. Kijk dan gaat die vrije trap tegen de paal. Als het 3-2 wordt wil ik het nog wel eens zien. We zullen iedere wedstrijd moeten spelen zoals in de tweede helft.”

In de 11e minuut kwam CWO op voorsprong. Marnix Sonneveld laat zijn been staan en één van de aanvallers van CWO ging er graag overheen. Rick van der Struis liet voor de thuisploeg, Rozenburg doelman Rick Groenendijk kanslos van elf meter, 1-0. Rozenburg liet te veel ruimte op de vleugels. Zeker de snelle Kadri kreeg van Lissenberg alle ruimte om ballen aan te nemen en zijn acties te maken. En ook aan de andere kant had Marnix Sonneveld alle moeite om de gaten te dichten. CWO heeft ook een spits, Rick van der Struis, die niet veel kansen nodig had om te scoren. Door een eigen doelpunt van Maik den Ouden, zwaar onder druk, en een doelpunt van Van der Struis gingen de ploegen met een 3-0 voorsprong voor CWO naar de thee.

“Zo wil je niet beginnen”, is aanvoerder Bryan van der Laan na afloop teleurgesteld, maar vooral realistisch. “We wisten waar het gevaar lag en daar zijn we niet goed mee omgegaan. Onnodige penalty. Als je niet instapt maar de die man voor je houdt is er niet zoveel aan de hand. We wisten dat ze die kant (linkerkant CWO rechter verdediger VVR) zouden gebruiken. We wisten dat die crosspasses constant zouden komen. Dan moet je kort op z’n flikker zitten en geen ruimte geven. We gaven veel te veel ruimte weg. Kijk ze scoren er 3 in de eerste helft en waarom zouden wij dat niet kunnen. We kwamen in de tweede helft best fel de kleedkamer uit. Al snel de 3-1. Ik steek Bethslot (Woldeamanuel, red.) weg en die maakt hem geweldig af. Het had gekund, maar dan moet je zuiniger met je kansen omgaan. We hebben zeker kansen gehad. Balletje van mij op de paal, Nick een paar en Tim een bal die net voorlangs ging. Als je die benut wordt het een andere wedstrijd. En dan in de slotfase een paar doelpunten die niet mogen en ook wel een beetje ongelukkig. De uitslag, ik vind hem geflatteerd. Kijk dat het een moeilijk seizoen wordt is duidelijk. Het zijn allemaal sterke tegenstanders. Het wordt punten sprokkelen en hopen op een plaats hoog in het rechterrijtje of laag in het linkerrijtje. We moeten wel realistisch zijn, we gaan niet even meespelen om de prijzen.”

Na de snelle goal van Bethslot Woldeamanuel wilde Rozenburg wel meer. En binnen het eerste kwartier krijgt Rozenburg ook kansen om naast CWO te komen. Bal op de paal van Bryan van der Laan, kansen voor Nick de Bil en met het inbrengen van Tim Bekker is Rozenburg gevaarlijker dan in het eerste bedrijf. Als dan in de 20e minuut de 4-1 op het scorebord staat, moet Rozenburg nog meer risico nemen. Een miscommunicatie tussen Maik den Ouden en doelman Rick Groenendijk zorgde voor het tweede eigendoelpunt van Maik den Ouden en in de allerlaatste minuut dan ook nog een doelpunt van Rick van der Struis. Rozenburg kreeg na de snelle goal in de tweede helft kansen op een andere wedstrijd. In Vlaardingen ontbraken Patrick Struijk (dijbeenblessure) en Stefano Garcia (schorsing) in het elftal van Peter-Marcel Nauta.

Achterste rij v.l.n.r.: Maxim Burema, Rick Groenendijk, Maik den Ouden, Elroy van Seventer, Marnix Sonneveld, Bryan van der Laan.

Voorste rij v.l.n.r.: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Bethslot Woldeamanuel, Onur Zaif, Nick de Bil.