De competitie is nog maar een paar wedstrijden oud, maar toch alvast een kraker op West. Of we moeten toch liever spreken van de koploper tegen de rode lantaarndrager. DCV won de wedstrijden tot nu toe en Rozenburg verloor drie keer op een rij. Misschien met veel ‘mitsen en maren’, maar het zijn wel de feiten.

DCV is in de tweede klasse D nog de enige ploeg die de volle winst wist te behalen. Het won in de eerste wedstrijd thuis van Cion (2-0), in de uitwedstrijd tegen werd het Rotterdamse Alexandria’66 1-2 en afgelopen zaterdag ook een thuiswedstrijd de winst in Krimpen aan de IJssel op het eigen sportpark Waalplantsoen tegen Spirit. De ploeg van trainer Wout Ooms keek lange tijd aan tegen een 0-2 achterstand, maar wist uiteindelijk de punten in Krimpen te houden, 3-2. En in het voetbal tellen de punten en die krijg je als je meer doelpunten maakt dan de tegenstander en niet hoe je ze hebt verkregen. Als je tot nu toe alles wint en de tegenstanders laten punten liggen ben je de terechte koploper. Voor Rozenburg een ander scenario. De ploeg van Nauta kreeg te maken met het onverwachts stoppen van de dit seizoen overgekomen doelman Rick Groenendijk. Silvio Spiessens is voor Rozenburg nu de man onder de lat en omdat het twee totaal verschillende keepers zijn moest Nauta ook nog een beetje sleutelen aan de speelwijze. Ook wisten de verdedigers van Rozenburg al vier keer het net achter de eigen doelman te vinden. Of dat de redenen zijn van de drie verliespotjes op een rij tot nu toe zullen we de komende weken zien, te beginnen met de wedstrijd tegen de koploper DCV van aanstaande zaterdag. Met een doelsaldo van 5 voor en 14 tegen na drie wedstrijden is er werk aan de winkel voor het begeleidingsteam en vooral voor de mannen van West.

Coach Peter-Marcel Nauta, van Rozenburg, over de wedstrijd tegen DCV

Aanstaande zaterdag koploper DCV op West en een nieuwe kans om de eerste punten te pakken. Uiteraard geen makkelijke opgave, maar ook niet onmogelijk. In de laatste ontmoeting tegen Deltasport hadden we de zaak onder controle en komen we op een 0-2 voorsprong, de twee eigen doelpunten binnen 2 minuten waren wel een tik, maar dat kan gebeuren. Het gaat erom dat we de momenten voorafgaand aan de eigen doelpunten voorkomen, dus geen moeilijke oplossingen maar eenvoudig spelen. Uiteindelijk trek je met 5-3 aan het kortste eind, maar creëer je ook nog genoeg kansen om een andere resultaat te behalen. Concentratie is belangrijk, en de momenten herkennen wanneer wel en wanneer geen risico's nemen. Vertrouwen in elkaar hebben en zaterdag de mouwen gewoon weer opstropen.”

Vince Lissenberg en Maxim Burema ontbreken zaterdag bij de selectie.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 14th. .