Voor Rozenburg besefte dat de wedstrijd begonnen was stond er al 0-2 op het scorebord en was het een kwestie van de nederlaag beperken. Daar slaagde de ploeg van Nauta niet in en na 90 minuten was de achterstand opgelopen tot 0-6.

De wat oudere supporters en volgers zullen misschien nog wel eens terugdenken aan het seizoen 1998-1999 met Rozenburg in de hoofdklasse. Het zal toch niet zo’n seizoen worden? Die ploeg kreeg toen 111 doelpunten tegen en behaalde 5 schamele punten. De grootste nederlaag in dat seizoen was 0-9 in Katwijk tegen Quick Boys of de 1-9 tegen Scheveningen. Een paar niveautjes hoger dat dan weer wel. Dit seizoen is Rozenburg dan weliswaar slecht gestart, maar er zijn nog kansen genoeg op West om niet aan dat seizoen te moeten denken. Ook al was het daar zaterdag zeker geen voorbeeld van. Dit Rozenburg moet zich weten te handhaven in de tweede klasse. Daar zal alles op gericht moeten zijn binnen de vereniging. Niet eerst afzakken en met een plan komen binnen een aantal jaren speelt Rozenburg weer in de tweede klasse, daar speelt de ploeg van West nu al dus vasthouden moet de boodschap zijn voor Rozenburg. Al vroeg in de wedstrijd, afgelopen zaterdag tegen koploper DCV, stond Rozenburg op een 0-2 achterstand en kwam die klap eigenlijk nooit meer te boven.

Jordie de Groot

“Dacht dat we twee minuten hadden gespeeld en lag de eerste er al in. Tegenvaller als je scherp aan de wedstrijd wil beginnen. Een balletje er overheen en denk ik even een miscommunicatie tussen Marnix (Sonneveld, linksback, red.) en Silvio (doelman, red.) Bij de tweede was ik zelf betrokken. Verdedigend moest ik een hoekschop weggeven en uit die hoekschop stond er iemand in de vijf meter helemaal vrij. Dat zijn er 8 minuten gespeeld en kunnen alle goede bedoelingen in de prullenbak. We hadden de afspraak als het voetballend niet kan, wegrossen die bal geen risico. Toch konden we zo af en toe best aardig voetballen. DCV gaf in de omschakeling nog wel eens wat weg. Jammer dat we er niet van konden profiteren. Het kwartje moet ook een keertje naar de goede kant vallen. Ja als het dan vlak voor rust ook nog 0-3 op het bord staat wordt het lastig. Overigens buitenspel volgens onze grensrechter. In de tweede helft nog drie om de oren, dat zijn de mindere momenten van het voetbal. Maar als ploeg zullen we het moeten oppakken. We kunnen wel zeggen smalle selectie of nog ander redenen aandragen, maar we zullen het moeten doen met de spelers die we ter beschikking hebben. Zaterdag Pelikaan uit. Nieuwe kansen voor een punt of meer.”

DCV in de tweede minuut aan de leiding door een doelpunt van Jonathan Linger. En vrijgelaten in de vijfmeter ook goed voor doelpunt nummer 2. DCV had even alles mee bij de eerste twee doelpunten. En dat gaf de ploeg uit Krimpen aan de IJssel een voortvarende start. Als Linger, volgens alles en iedereen van Rozenburg buitenspel, voor de derde keer Spiessen naar het net stuurt had de spits zijn hattrick voltooid. Naar de thee met een 0-3 achterstand voor Rozenburg was een bijna onmogelijke opgaaf tegen de koploper. Al hebben de Krimpenaren weliswaar alles gewonnen, maar zo overtuigend als tegen Rozenburg was het in de voorgaande wedstrijden niet. Na de rust was Rozenburg niet echt meer in staat de bakens te verzetten. Jonathan Linger wist nog een keer het netje achter Rozenburg doelman Spiessens te vinden en bracht zijn totaal op 4. Carlo de Reuver scoorde de andere twee doelpunten voor DCV.

Bryan van der Laan

“We moeten nu wel eens laten zien dat we het shirt van Rozenburg nog waard zijn”, is aanvoerder Bryan van der Laan meer dan teleurgesteld in het resultaat van afgelopen zaterdag. Zelf was de aanvoerder ziek de afgelopen week en had de afspraak te kijken hoe lang het zou gaan. Na een uurtje werd Van der Laan vervangen door Ibrahim Ayyildiz. “Als ik het moet samenvatten gewoon een slechte pot. We zullen meer voor elkaar moeten werken. Als je al na 8 minuten met 0-2 achterstaat gaat er iets mis. We zijn het hele seizoen al bezig met de manier van spelen, daar zou het dan eigenlijk niet aan moeten liggen. Dat eerste doelpunt ook. Ik denk dat de keeper moet komen of de back de bal wegrossen. Maar ook vooraf een breedte pass die onderschept wordt. Die tweede uit een corner in de vijfmeter, geen verdediger geen keeper. Maar in de vijf moet alles voor de keeper zijn. Toch krijgen we nog een paar mogelijkheden, niet gelijk uitgespeelde kansen maar toch. Als we er één in prikken wordt het wellicht een andere wedstrijd. Maar als ik eerlijk ben verdien je het op deze manier ook niet. Tuurlijk soms ook pech, maar geluk moet je afdwingen en dat gebeurt ook niet. Zaterdag was het loszand. We zullen vanuit onze kracht moeten spelen, werken voor elkaar en niet altijd de beslissende pass willen geven. We gingen met 0-3 de kleedkamer in daar vielen best harde woorden. Maar we wilde snel de aansluiting maken. Het werd alleen maar slechter. DCV heeft individuele kwaliteiten en wij liepen achter de feiten aan. Dan wordt het snel 5 of 6-0 en ook nog terecht. Als je zo speelt als wij gedaan hebben kan ik niet anders zeggen dan dat het een terechte uitslag was.”

Zaterdag een onbekende tegenstander. Pelikaan is voor de aanvoeder een ploeg waar hij in de competitie nog nooit tegen heeft gespeeld. De grote verrassing dus. Voor de Fidus Cup heeft Rozenburg zich teruggetrokken. Het heeft voor Rozenburg geen enkele zin om als tegenstander 2e divisie club ASWH te treffen. Een kans op een score ver in de dubbele cijfers is aannemelijker dan een redelijk resultaat en een lekker avondje voetbal voor spelers en publiek. Alle aandacht voor de slechte competitiestart en vooral hoe komt Rozenburg van die laatste plaats af. De Rode Lantaarn is een prijs die ze echt niet willen op West.