We moeten terug naar het seizoen 2014-2015 waar de beide kemphanen van aanstaande zaterdag, Pelikaan en Rozenburg in de voorbereiding op dat seizoen, elkaar in een vriendschappelijk potje hebben bestreden. Uitslag toen, op sportpark Bakestein in Zwijndrecht, 1-1. Pelikaan speelde in dat seizoen in de eerste klasse en Rozenburg in de derde klasse C.

Pelikaan is nog ongeslagen. De ploeg van trainer Björn Vlasblom won twee keer, Strijen 2-0 en tegen Alexandria’66 ook thuis 2-0. Gelijk gespeeld werd er in Hellevoetsluis 1-1 en afgelopen week tegen CWO werd er niet gescoord, 0-0. Bij Rozenburg liggen de kaarten een stuk ongunstiger. Nauta verloor met zijn ploeg vier keer op rij. Scoorde vijf keer maar kreeg er twintig tegen. Of Rozenburg die toch langzaam ontstaande negatieve spiraal weet te onderbreken? Voor Rozenburg is het dus zaak het vertrouwen in eigen kunnen terug te vinden. Peter-Marcel Nauta wilde alvast wel vertellen met welke elf hij in Zwijndrecht de strijd wil aangaan.

Silvio Spiessens, Stefano Garcia Tavares, Elroy van Seventer, Maik den Ouden, Marnix Sonneveld, Onur Zaif, Jordie de Groot, Bryan van der Laan, Tim Bekker, Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel.

Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen Pelikaan

“Zaterdag de uitwedstrijd tegen de grote onbekende in deze competitie, v.v. Pelikaan. De ploeg van Björn Vlasblom heeft tot op heden 2 winst en 2 gelijkspel, waarin ze op basis van de ranglijst tegen 3 van onze concurrenten hebben gespeeld. Opvallend is dat ze weinig scoren maar ook weinig tegendoelpunten krijgen. Afgelopen zaterdag, tegen koploper DCV, was het voor ons na 8 minuten al een onmogelijke opgave, niet door prachtige aanvallen maar door persoonlijke fouten komen we 0-2 achter, daarnaast speelden we tegen een titelkandidaat die beschikt over twee uitstekende spitsen. We hebben dus alleen maar achter de feiten aangelopen helaas. Zaterdag starten we met dezelfde elf als afgelopen zaterdag en we hebben er vertrouwen in dat we de kentering teweeg kunnen brengen. Vince Lissenberg is nog niet beschikbaar, maar zal dinsdag de training kunnen hervatten.”

In ieder geval geeft de trainer van Rozenburg zijn ploeg de kans om zich te revancheren. De altijd rustige Nauta raakt kennelijk niet in paniek door de resultaten tot nu toe. Er zijn pas vier wedstrijden gespeeld en natuurlijk in een paar potjes punten pakken kan een wereld van verschil maken in de stand op de ranglijst. De coach van Rozenburg verteld dan weliswaar met welke 11 hij aan de start verschijnt, maar niet of er ook nog positie wijzigingen zijn. Zo zouden we ons kunnen voorstellen dat Nauta Jodie de Groot naar de verdediging haalt en Sonneveld weer op het middenveld laat acteren. Maar de kans lijkt meer dan aanwezig dat hij het team van vorige week, in de zelfde opstelling, wil zien in Zwijdrecht en het vertrouwen geeft. En nu wel met punten in de tas naar huis wil gaan.

De wedstrijd in Zwijdrecht, op sportpark Bakestein, begint zaterdag 23 oktober om 15:00 uur.

 

Foto's  uit de wedstrijd van het seizoen 2014-2015

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .