Zaterdag de zesde wedstrijd in de competitie 2021-2022 en we trappen een open deur in als we beginnen met dat het een lastige competitiestart is voor Rozenburg. Na 5 wedstrijden ‘NUL’ punten dat zijn de feiten. Maar het is nog nooit zo donker geweest of het is weer licht geworden.

Zaterdag komt Strijen op bezoek op sportpark West. Een ploeg waar Rozenburg wel vaker tegen gespeeld heeft. Na een wat moeilijke start heeft de ploeg van trainer Geert Meijer, eerst verlies tegen Pelikaan in Zwijndrecht, 2-0, verlies tegen Sparta (4-0) en gelijk tegen Binnenmaas (0-0),  de winst gepakt in de laatste twee weken. Wedstrijden voor het eigen publiek. Cion (3-0) en Hellevoetsluis (2-0) waren op het eigen sportpark aan de Sportlaan in Strijen de onderliggende partij. In hoeverre Rozenburg zich kan herstellen van de lastige competitiestart, en de eerste punten op het conto kan bijschrijven door Strijen te verslaan, zal zaterdag rond half vijf moeten blijken.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd van zaterdag

“Aanstaande zaterdag een nieuwe kans om van de vervelende nul af te komen, wanneer het v.v. Strijen van Geert Meijer op bezoek komt. Onze gasten hebben de afgelopen 2 weken 2 belangrijke overwinningen geboekt en zijn zo enigszins uit de onderkant van de ranglijst gekomen. De ploeg heeft in die wedstrijden geknokt voor elke meter en daarmee de basis gelegd voor deze zeges. De uitwedstrijd tegen v.v. Pelikaan voor ons eindigde helaas in een nederlaag, we kwamen wel op voorsprong maar konden de voorsprong niet vasthouden en gingen rusten met een gelijke stand. In de tweede helft waren we niet bij machte om het spel te bepalen, we speelden vooral tegen ons zelf in plaats van tegen Pelikaan en daar maakte zij goed gebruik van. Zaterdag zullen we ons enigszins moeten aanpassen in verband met het niet beschikbaar zijn van diverse spelers, maar dat geeft andere spelers weer de kans om zich te laten zien. Wanneer we uit de onderste regionen willen wegkomen, dan telt eigenlijk alleen maar een overwinning, een gelijkspel brengt niet veel, en dan maakt het even niet uit hoe. Rug recht, mouwen opstropen en in alles de eenvoudigste oplossing zoeken.”

Tegenstander Strijen is een stabiele tweedeklasser. Strijen speelt al jaren onafgebroken op dit niveau of hoger. We moeten terug naar het seizoen 1993 toen Strijen kampioen werd in de derde klasse B en vervolgens Tweede klasse (18 seizoenen), Eerste klasse (8 seizoenen) en zelfs Hoofdklasse (2 seizoenen) speelde. De laatste jaren wat meer in het rechterrijtje. Waarvan, net als bij de andere amateurclubs, de laatste twee seizoenen uit de boeken zijn geschrapt door corona.

De vorige week uitgevallen Jordie de Groot zal zaterdag zeker nog niet kunnen spelen. De Groot heeft nog te veel last van de opgelopen knieblessure in de wedstrijd tegen Pelikaan. Op welke plaatsen het team nog meer gewijzigd wordt was donderdag nog niet duidelijk.

De wedstrijd, die gespeeld wordt op sportpark West aan de Vinkseweg in Rozenburg, begint op 14:30 uur.

 

Foto: Coach Peter-Marcel Nauta vraagt de scheidsrechter om op tijd te letten toen er voor Rozenburg nog mogelijkheden waren afgelopen zaterdag in Zwijndrecht.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .