Rozenburg verloor afgelopen zaterdag in Vlaardingen tegen CION. Er was hoop in de harten van alles en iedereen met Rood Geel bloed in de aderen. Coach Peter-Marcel Nauta moest zijn team ten opzichten van vorige week tegen Strijen aanpassen. Blessures en afwezigen kwelt Rozenburg. Maar er stond een team binnen de lijnen dat zeker in staat moest zijn om punten mee in de tas vanuit Vlaardingen te nemen.

Rozenburg kreeg in de openingsfase kansen om al snel in de wedstrijd op voorsprong te komen. De scherpte ontbrak of wat tegen Strijen net wel lukte, lukte tegen CION net niet. En dan komt een oude voetbalwet om de hoek kijken. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Aanvoerder Bryan van der Laan had mogelijkheden in het eerste kwartier van de wedstrijd, maar had duidelijk het vizier niet op scherp staan. Bij CION lukte het allemaal wel en stond de ploeg van trainer, oud profvoetballer, Ricky van den Bergh binnen een half uur op een 3-0 voorsprong. Verdedigend niet altijd sterk wat Rozenburg liet zien en of de doelpunten nu echt allemaal onhoudbaar waren, dat zeker niet. Een lobje van grote afstand bij de 2-0. Een schuiver onder het lichaam van de keeper, uit een niet helemaal onoverzichtelijke situatie. De eerste twee treffers kwamen op naam van Glenn de Visser en voor de derde treffer tekende Joey van der Velden. In de eerste helft was er qua veldspel niet zoveel mis, dat wil zeggen het gevaar kwam niet echt van de gastheren, maar elke bal in de buurt van de zestien bij Rozenburg vloog er wel in. En Rozenburg wel heel erg slordig met de mogelijkheden. Naar de thee met een 3-0 achterstand, misschien wat geflatteerd, maar een fikse domper voor de Rood Gelen.

Op het middenveld was er geen rust bij Rozenburg. Bryan van der Laan had een vaste bewaker die geen millimeter van de zijde van de aanvoerder afweek. Daardoor moesten de andere middenvelders meer ruimte krijgen, maar vooral routenier Patrick Struijk kon het spel niet naar zich toetrekken. In de 53e minuut was het Bryan van der Laan die de 3-1 van zijn schoen liet vertrekken. Na een dik uur spelen werd Maik den Ouden gewisseld voor Nguzo Jules. Een aanvallende wissel. Den Ouden geblesseerd aan de wedstrijd begonnen werd uit het centrum van de verdediging gehaald en de coach had het gelijk aan zijn zijde. Nog geen vier minuten in het veld, haalde Nguzo Jules van grote afstand uit en liet doelman Sander Hengeveld kansloos. Nauta wisselde meer en wilde voor een punt gaan of wellicht meer. Davey Baert voor Maxim Burema en Liam Kleijwegt voor de moe gestreden Tim Bekker. Een overtreding van de ongelukkige Kleijwegt bracht CION de definitieve overwinning. Scheidsrechter Albert de Jong, die een prima wedstrijd floot, vond de overtreding een penalty waard en vanaf elfmeter was Royema Ibrahim trefzeker en Rozenburg doelman Silvio Spiessens kansloos. Ver in blessuretijd bracht Liam Kleijwegt de stand nog terug op 4-3, maar dan is de wedstrijd gespeeld. Onnodig verlies en morsen van dure punten voor Rozenburg. Aan de andere kant als je tegen een ploeg als CION, die er in de slotfase echt wel doorheen zat, zo makkelijk de doelpunten weggeeft verdien je de punten ook niet.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Totaal onnodig. We geven in de eerste helft 3 doelpunten weg. We maken ze zelf niet. Een paar opgelegde kansen, waaronder ik zelf twee. Die moeten erin dat weet ik zelf ook. Als je dan met 3-0 achter komt wordt het lastig. Waar de verdediging vorige week meedogenloos was en wonnen alle duels, zag het er vandaag niet goed uit. Ze waren niet allemaal onhoudbaar, denk ik. Maar als je kijkt hoe we rond de zestien worden uitgespeeld. We speelde niet eens zo slecht. Het was meer een vechtwedstrijd. We hadden er best wel grip op, maar aan de bal veel te slordig. Ze creëren niets zelf, wij geven de kansen weg. Als dan elke bal erin vliegt. De tweede helft pakken we het zo goed en zo kwaad op en was het niet zo slecht. We komen terug tot 3-2 en dan komt een punt opeens dichtbij en is het geloof in misschien wel meer. We bleven jagen en druk naar voren houden. Maar bij 4-2 is het over, onnodige penalty. Na een uur was het op bij de tegenstander en moet je er overheen lopen. We hebben het gewoon niet afgemaakt.”

De selectie van Rozenburg is te smal dat is duidelijk. Om jonge spelers in te bouwen is geen tijd, ze moeten gelijk en als het even kan het team dragen. Als Rozenburg compleet is en wat vaker in de zelfde opstelling zou kunnen spelen is het niet zo somber als de ranglijst doet vermoeden. Maar als je als ploeg kansen niet benut en de doelpunten zo makkelijk weggeeft wordt het een lang seizoen.