Rozenburg won van OVV, maar dat was niet de belangrijkste winst van afgelopen zaterdag. Zonder in de competitie in actie te komen heeft Rozenburg de rode lantaarn nu in handen gegeven van Charlois en klom een plaatsje op de ranglijst. De ploeg van Rotterdam-Zuid verloor met 0-5 van Pelikaan aan de Zuiderparkweg en is nu de nummer laatst in de tweede klasse D. Een stand die al was bereikt bij de eerder gestaakte wedstrijd op 20 november 2021. Het uitspelen van dat duel leverde geen doelpunten meer op.

Rozenburg stond redelijk compleet aan de aftrap van het vriendschappelijke duel op West tegen OVV uit Oostvoorne. Coach Peter-Marcel Nauta profiteert optimaal van de gelegenheid, doordat zijn team nog geen competitieverplichtingen heeft, om Rozenburg voor te bereiden op de herstart van de tweede klasse D. Een lastige opgaaf voor de Rood Gelen. Al dan niet terecht staat Rozenburg op de voorlaatste plaats en er is nog een lange weg te gaan om uit de degradatiezorgen te komen. Niet alleen door pech kwam Rozenburg in de degradatiezone terecht voor de onderbreking door corona. Rozenburg heeft in de tweede klasse D de meest gepasseerde verdediging en eigenlijk was dat afgelopen zaterdag tegen OVV ook het probleem. Tegen de derdeklasser moest Rozenburg 3 doelpunten incasseren. Gezien het spelbeeld was dat te veel vond ook coach Peter-Marcel Nauta. “We geven toch uiteindelijk weer makkelijke de goals weg. Die laatste goal dat kan dan nog wel, zeker in de laatste minuut. Maar we waren niet altijd scherp genoeg.” Rozenburg startte met keeperstrainer Patrick Grinwis in het doel. Het was voor een half uurtje omdat eerste doelman Silvio Spiessens wegens werkzaamheden niet op tijd op West kon zijn. OVV kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. In de 4e minuut was de verdediging van de thuisploeg niet alert en mocht de helemaal vrijgelaten Jules Kroef, Grinwis passeren. Nauta had wat spelers op een andere plaats laten spelen en was in de verdediging Vince Lissenberg weer terug van een blessure. Lissenberg speelde als rechterverdediger verdienstelijk, maar lang zal Nauta geen gebruik kunnen maken van de routenier. Binnenkort wordt Vince Lissenberg geopereerd aan zijn knie en zal door deze operatie langer niet beschikbaar zijn. “We willen wel op een andere manier gaan spelen in de tweede helft van de competities. Dan zie je wel dat spelers die op een andere plaats moeten gaan spelen daar soms moeite mee hebben. Ook door ziektes en blessures moet je het elftal anders laten spelen, daar zullen meerdere clubs last van krijgen. Ook de voetbalconditie is toch wel ver weggezakt. Dat gaat best wel een rol spelen. Maar vandaag hebben we het redelijk gecontroleerd gespeeld”, kijkt de coach van Rozenburg terug op de wedstrijd tegen OVV. “Positief om te zien is dat we met Tim Bekker snel kunnen omschakelen. De jonge spelers die we nu mee laten spelen brengen wel wat. Je ziet dat ze kunnen voetballen en daar zit een goede kop op, die snappen wat er verlangt wordt en hebben ook technische bagage. Op je vraag of ze te jong zijn voor de tweede klasse. Als je goed ben dan ben je goed, soms zegt leeftijd niet alles. Ik ben niet ontevreden over wat ik vanmiddag heb gezien. Op het middenveld was het soms nog wat slordig. Altijd zorgen dat er een blok blijft om minder weg te geven. Dat ging niet altijd goed en was de balans verstoord. Goed dat we winnen en volgende week een wedstrijd tegen NSVV daar kunnen we kijken hoe we er voor staan. NSVV is een tweedeklasser, dan moeten we er staan.” In de 8e minuut van de eerste helft was het Stefano Tavares die met een fraaie goal de ploegen op gelijke hoogte bracht. Geholpen door een eigendoelpunt van OVV ging Rozenburg met een voorsprong de rust in. In de 3e minuut van de tweede helft was zo’n niet scherp momentje waar de trainer na-afloop over sprak en kwam OVV langszij, 2-2. Nick de Bil in de 14e minuut met een prachtige lob over de keeper zorgde voor de 3-2 en aanvoeder Bryan van der Laan met een uitgespeelde aanval, in de 35e minuut, voor de 4-2. Dat OVV in de laatste seconde van de wedstrijd nog een doelpunt kon maken was voor de statistieken en werd het nog 4-3. Ook al doet de uitslag anders vermoeden had thuisploeg Rozenburg de wedstrijd onder controle. Doelpunten tegen wordt nog wel een probleem voor de rood gelen. Te veel, te snel en te simpel.