Rozenburg won afgelopen zaterdag van tweedeklasser NSVV en aanvoerder van de Rood Gelen vond het een teamprestatie. Een prestatie met vertrouwen, confrontatie, betrokkenheid, verantwoordelijkheid komt meer dan eens tot resultaat. En daar leek het afgelopen zaterdag heel erg op. Natuurlijk is er voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta nog een lange weg te gaan en dan is er natuurlijk altijd het verhaal van die zwaluw en de zomer, maar een Rozenburg met de instelling en inzet van afgelopen zaterdag moet boven de rode streep kunnen komen deze competitie.

Het eerste kwartier leek het een lastig middagje te worden voor Rozenburg en dat werd het ook wel alhoewel de ploeg van Nauta niet erg veel kansen weggaf. En met de snelheid van Tim Bekker heeft Rozenburg een wapen. Tegen NSVV de man van de twee doelpunten die voor de overwinning zorgde. NSVV, een tweedeklasse die in tweede klasse zuid op plaats 4 staat na 9 wedstrijden, was voor Rozenburg een tegenstander waar kon worden gezien hoe de Rood Gelen ervoor staat na de coronacrises. Met alle respect voor de derdeklassers waar tegen werd gespeeld in aanloop naar de herstart van de competitie. NSVV was veel in balbezit en spelen met hoge druk, ver van de eigen zestien en hebben ook een keeper die in dat spelletje past. Een keeper die dan ook regelmatig een meter of 25 voor zijn eigen doel de diepte pass eruit kon houden. Toch kreeg Rozenburg na een kwartiertje meer grip op de wedstrijd. Met een snelle Tim Beker in de omschakeling werd het soms te opportunistische spel van de Numansdorpers de kop in gedrukt. In de 33e minuut kwam Rozenburg aan de leiding door een doelpunt van Tim Beker uit een counter. En met die stand gingen de ploegen ook naar de thee.

In de 7e minuut na de thee kwam NSVV langszij (1-1) en ook daar is er zeker nog werk voor de coach van Rozenburg. Bijna op de achterlijn de bal nog voor krijgen en in de korte hoek de verdediging en de keeper passeren is een euvel waar de ploeg van Nauta moet verbeteren. De ‘NUL’ houden is de ploeg van Nauta dit seizoen nog niet gelukt. Kansen wist Rozenburg te creëren, daar ontbrak het niet aan. Zo belande een inzet van Tim Beker op de onderkant van de lat en volgens de scheidsrechter niet over de lijn en raakte Bryan van der Laan met een snoeiharde kopbal ook het aluminium boven de kansloze keeper van NSVV. Voor de winst afgelopen zaterdag zorgde Tim Beker met zijn tweede van de middag. Op volle snelheid gaf hij zijn achtervolgers geen schijn van kans en liet de doelman van NSVV kansloos. Rozenburg werkte hard om de overwinning over de streep te trekken en slaagde daarin. Aanvoerder Bryan van der Laan was tevreden na-afloop.

Bryan van der Laan

“Was een goede krachtmeting en als voorbereiding op het vervolg van de competitie kijken waar we staan. Als je naar vandaag kijkt moet er vertrouwen zijn. We hebben weinig weggegeven en als team geknokt. Eerste kwartier werden we wel wat met de rug tegen de muur gedrukt. En als we de bal dan veroverd hadden waren we hem ook snel weer kwijt. Dat kost natuurlijk veel energie, veel meer dan dat je de bal in de ploeg kan houden. Dan kan je wat opschuiven en in positie komen en dat gebeurde het eerste kwartier niet. Uit een prima counter scoorde we toch een mooi goal. Dat geeft rust en moeten zij nog meer komen en ontstaat er ruimte achter de linies. We hebben in de omschakeling snelheid, die diepgang moeten we wel creëren en vooral als middenvelders die energie er in stoppen. Nick is een aanspeelpunt en verwacht je niet heel veel diepgang en moeten we er als middenvelders overheen klappen. Dat zag je ook bij die eerste goal gebeuren. Een mooie teamprestatie denk ik vandaag. De jonkies passen zich snel aan en je ziet ze ook stappen maken. Ik denk dat de uitslag nog wel hoger had gekund. Twee balletjes op de lat. Nick (de Bil, red.) vrij voor doel die mogen er ook in. Maar vandaag trekken we het potje over de streep en daar schortte het in begin van de competitie wel eens aan. Ik denk dat we conditioneel nog wel stappen kunnen en moeten maken, maar daar hebben meer ploegen last van. We hebben geen brede selectie dus ook oppassen dat we onszelf niet overtrainen en hopelijk wegblijven van blessures en vooral gele kaarten. Ik heb er vertrouwen in en de eerste vier wedstrijden zijn cruciaal voor ons. Als we daar doorheen komen kunnen we weer naar de middenmoot gaan kijken en zeker wegblijven van degradatiezorgen.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .