Rozenburg snakt naar een overwinning. Van de elf wedstrijden deze competitie heeft de ploeg van West er nu 10 verloren. Nauta en zijn mannen lijken dit seizoen op een debacle af te stevenen. Tegen een directe degradatiekandidaat werd er verloren in een wedstrijd die het aankijken niet waard was. Als dit het niveau van de tweede klasse is? Meer dan bedenkelijk.

Coach van Rozenburg Peter-Marcel Nauta was realistisch voor de wedstrijd tegen Charlois. “Dit is een mede degradatiekandidaat en als we hier verliezen wordt het gaatje vier punten. Er zijn nog genoeg wedstrijden dus niet gelijk paniek, maar punten zijn nodig anders komen we niet uit de neerwaartse spiraal. En we hebben nog een wedstrijd minder gespeeld we kunnen dus goede zaken doen bij winst. Bij verlies komen ook de voetbalwetten om de hoek kijken. Pijntjes doen dan opeens heel erg zeer, heel anders dan dat je bovenin meespeelt.” Maar Nauta zit met zijn ploeg in de hoek waar de klappen vallen, dat is wel duidelijk en winnen niet eenvoudig. Zo kon hij geen beroep doen op Nick de Bil (enkelblessure) Elroy van Seventer (ziek) en ook doelman Silvio Spiessens was niet op tijd op West om aan de wedstrijd te beginnen. De doelman van Rozenburg is werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en er zijn op dit moment andere zaken belangrijk in de wereld en voor de veiligheid van Nederland, dan een potje degradatievoetbal in de tweede klasse D. Rozenburg moest zelfs met Vince Lissenberg, een veldspeler, in het doel beginnen. Andere keepers waren niet inzetbaar of elders in de regio actief op de velden. In de tweede helft kon doelman Spiessens zijn taken weer overnemen. Eigenlijk was het meer en meer eenrichtingsverkeer in de eerste helft. Ook leek Charlois niet bij machte een vuist te maken tegen Rozenburg. Het wachten was op doelpunten aan de kant van de thuisploeg, maar het netje vinden was niet voor de ploeg van Nauta weggelegd afgelopen zaterdag op West. Rozenburg maakte het zichzelf erg moeilijk door niet te scoren en kreeg het spreekwoordelijke deksel op de neus. In de 45e minuut was het Enrico Wezer, maar eigenlijk meer Rozenburger Patrick Struijk, die doelman Vince Lissenberg wist te passeren. Lissenberg had zich meer dan kranig verweerd als keeper de eerste helft en kwam nauwelijks in problemen.

In problemen kwam Lissenberg wel toen hij, inmiddels weer veldspeler, in de tweede minuut van de tweede helft Sem Meulstee de vrije doortocht gaf en de 0-2 op het scorebord stond. De verdediger raakte de bal helemaal verkeerd. Een mokerslag voor Rozenburg en een mokerslag die de ploeg niet meer te boven kwam. Het werd nog erger in de zestiende minuut wed het 0-3. Een kopbal van Ron Nouwen werd door Oner Zaif ongelukkig verlengd en in het dak van het doel gekopt. Rozenburg was de weg volledig kwijt en was er voor georganiseerd voetbal geen plaats meer. Beide ploeg wisselde volop. Nadat bij Rozenburg Brobbel was gewisseld voor doelman Spiessens kwamen Max Ruitenberg voor Marnix Sonneveld, Lennart Quak voor Bethslot Woldeamanuel en Liam Kleijwegt voor Maik den Ouden in het veld. Veel veranderde er niet meer en de wedstrijd werd als maar rommeliger en het aanzien niet waard. Kracht voor een slotoffensief was er niet en na de derde treffer hingen de koppies ook al omlaag bij de thuisploeg. Charlois werd overmand door pijntjes en blessures en werd de snelheid, met succes, uit de wedstrijd gehaald. Als je van de elf wedstrijden er tien verliest kan je moeilijk meer spreken over pech, maar lijkt de ploeg van Nauta met een lang en meer dan lastig seizoen bezig te zijn. Waar het eindigt? Op West moeten ze vrezen dat ze met het verlies tegen een matig Charlois de degradatiedeur zelf op een kier hebben gezet. En vooral voor de voetballiefhebber ‘als dit het niveau van de tweede klasse is?’. Meer dan bedenkelijk.

Aanvoeder Bryan van der Laan

“Ik kan er weinig over zeggen, geen flauw idee wat er gebeurt. Als je dan weer zo’n k*t goal weggeeft. Het eerste half uur is er niets aan de hand. Dan kom je achter vlak voor rust. In plaats dat Patrick (Struijk, red.) die bal wegrost denkt dat Vince komt en brengt hij Vince ook nog in problemen. Dan kom je 0-1 achter dat is een behoorlijke dreun. Vlak na rust gelijk de 0-2 Vince raakt hem helemaal verkeert en dan wordt het lastig. En die derde ook volgens mij uiteindelijk Onur (Zaif, red.) die de bal in het dak van het doel kopt. Heeft met scherpte te maken, het vertrouwen is er niet. Als het zo verder gaat wordt het een lang en lastig seizoen. En de tegenstander hoort zeker ook niet in de tweede klasse thuis, maar zoals we nu spelen kan je bij ons ook een vraagteken zetten. En als je verliest van een ploeg die amper op de been kan blijven zoals vandaag, we moeten ons kapot schamen.”