Na de herstart van de competitie moest Rozenburg zich uit de degradatiezorgen kunnen spelen en weer uitkijken naar een plaats in de middenmoot van tweede klasse D. De eerste vier wedstrijden en de inhaalpot tegen Sparta moest Rozenburg het ware gezicht tonen. Inmiddels zijn er van die vier wedstrijden, waar kansen lagen en liggen, drie gespeeld en het resultaat is nul punten. En tegen Sparta op dinsdagavond, de inhaalwedstrijd ook nog in een uitwedstrijd, liggen de punten niet zomaar voor het oprapen. Zaterdag tegen Alexandria wordt het aanklampen of afhaken.

 

Het is niet allemaal somber op sportpark West. Met de broertjes Bekker, Tim en Lars is er toekomst voor Rozenburg. En er zijn er meer die 2000 of later als geboorte jaar hebben. Bethslot Woldeamanuel, Sander Kraaijeveld, Jeroen Brobbel. Onur Zaif en Marnix Sonneveld, eind jaren negentig, behoren ook wel tot de jonkies. En heeft Rozenburg nog meer verborgen juweeltjes? Maar aan de andere kant hoelang houden de routiniers het nog vol om Rozenburg en de jeugd bij de hand te nemen en vooral kunnen ze dat nog opbrengen. En zoals de coach van Rozenburg voor de laatste wedstrijd tegen Charlois al aangaf “Straks gaan pijntje echt zeer doen als we onderin blijven bungelen”. Afgelopen wedstrijd, tegen Charlois, moest Vince Lissenberg, veldspeler, in de eerste helft het doel verdedigen. Een incident of iets waar de ploeg van West mee moet leren leven. Ook keeperstrainer en assistent Patrick Grinwis heeft al eens minuten moeten maken, weliswaar vriendschappelijk, maar een teken aan de wand. Een hele klus voor trainer Peter-Marcel Nauta om de rust te bewaren en vooral de klus te gaan klaren. Rozenburg in de tweede klasse houden lijkt voorlopig een meer dan lastige klus.

Peter-Marcel Nauta

Wedstrijd nummer 12, een nieuwe finale en eigenlijk het zelfde verhaal als vorige week. Winst betekent aansluiten bij s.v. Charlois en de tegenstander van zaterdag, en geeft weer perspectief voor de komende wedstrijden, o.a. aanstaande dinsdag uit bij Sparta. Er wacht ons dus een pittige week waarin we 3 wedstrijden in 7 dagen zullen afwerken en hopelijk kunnen we die, qua fysieke belasting, schadevrij doorkomen. Uiteraard willen we ook graag punten pakken, maar de zorgen liggen momenteel ook op het fysieke vlak. We moeten alle zeilen bijzetten om iedereen fit aan het begin te krijgen en dat maakt de opdracht niet eenvoudiger, daar kunnen we wel reëel over zijn. Toch staat er weer een team dat voor de punten wil gaan en de bittere nasmaak van vorige week wil wegspoelen. Positief in  ieder geval dat Stefano Tavares weer terug keert na zijn blessure, daar staat tegenover dat Tim Bekker er de komende 2 weken niet bij zal zijn. Laten we zaterdag in ieder geval met elkaar knokken voor een positief resultaat.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .