Rozenburg verdubbelde afgelopen zaterdag de punten door de 2-0 winst op sportpark West tegen Alexandria’66. De tweede keer dat Rozenburg de volle winst greep deze competitie en winst op een ploeg in degradatiezorgen. De rode lantaarn heeft de ploeg van Peter-Marcel Nauta nog in bezit, maar de ploeg kan met een goedgevoel afreizen naar Rotterdam, waar dinsdag de inhaalwedstrijd tegen Sparta AV op het programma staat. Mooi was het allemaal niet, maar voor mooi voetbal moet je niet in de degradatiezone van de tweede D gaan kijken.

 

Als er nog strohalmen zijn heeft Rozenburg die zaterdag gevonden. “Als we hier vandaag verliezen en Charlois wint ontstaat er een flink gat dat je dan niet zomaar even kan dichten”, keek Peter-Marcel Nauta trainer/coach van Rozenburg voor de wedstrijd naar eventuele scenario’s. “We moeten winnen anders wordt het lastig. We geven niet op, maar realiteit niet uit het oog verliezen.” Nauta had en heeft de nodige problemen. Drie wedstrijden in zeven dagen is een aanslag op het fysiek en de mentale gesteldheid van zijn ploeg. De coach heeft met de smalle selectie toch al de nodige problemen. Zo moest Vince Lissenberg (veldspeler) weer, net als vorige week tegen Charlois, het doel verdedigen. En omdat Elroy van Seventer de hele week ziek was, moest aanvoerder Bryan van der Laan als centrumverdediger spelen. Na de wedstrijd vroegen we de aanvoerder dan ook als eerste naar zijn ervaring. “Voor jullie misschien nieuw, maar ook in de jeugd heb ik wel op die positie gespeeld. Ik weet wel wat daar mijn taken zijn. Of het goed ging? We hebben bijna niets weggegeven dus zeg het zelf maar.” Rozenburg begon wat onwennig aan de wedstrijd. De druk van het moeten winnen en zeker niet mogen verliezen lag in de beginfase als een zware deken over de ploeg. Het was vooral een wedstrijd op het middenveld zonder al te veel kansen of mogelijkheden aan beide zijden. In de 27e minuut was het Bethslot Woldeamanuel die met een prachtige kopbal, vrije trap Patrick Struijk, Rozenburg aan de leiding bracht. Alexandria’66 had daar nog niet zoveel tegenover gesteld. Wat hoekschoppen waar gelegenheidsdoelman Vince Lissenberg wel raad mee wist en als de doelman niet reddend optrad wisten de verdedigers in een vroeg stadium de standaardsituatie onschadelijk te maken. De schoonheidsprijs werd niet uitgedeeld op West, maar vooral Rozenburg probeerde de verkregen voorsprong te koesteren.

Na de thee een zelfde beeld. Rozenburg op zoek naar een tweede treffer en tegenstander Alexandria’66 naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er niet de tweede treffer van Rozenburg wel. In de 21e minuut was het Nick de Bil die de vrije ruimte in werd gestuurd en de spits, niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen, zag dat er geen aansluiting was en hij het verder alleen moest doen. Eigenlijk een karweitje dat De Bil wel is toevertrouwd. De verdediger te snel af zijn en de keeper met een prachtig schot, met de buitenkant van de schoen, kansloos achterlatend. Het doelpunt kwam als een bevrijding en Rozenburg leek te beseffen dat de drie punten nu wel heel dichtbij kwamen. Alexandria wilde niet helemaal vrijwillig naar de slachtbank. En even dreigde de wedstrijd een wat harder karakter te krijgen. Zeker toen Shay van Liempd, helemaal onnodig ter hoogte van de middenlijn, de voor Marnix Sonneveld ingevallen Rozenburger Jordie de Groot buiten de lijnen schoffelde. Voor scheidsrechter Maurice Scherpenhuyzen was er maar één straf, rood en mocht Alexandria speler Van Liempd alvast naar de douche. Rozenburg wilde de voorsprong veiligstellen. Nauta wisselde naast Marnix Sonneveld voor Jordie de Groot ook Nick de Bil voor Elroy van Seventer en mocht Berkant Kasap zijn eerste minuten maken in team van Nauta. Kasap kwam voor Bethslot Woldamanuel. Aanvoerder Bryan van der Laan was na de wedstrijd zichtbaar tevreden over het resultaat.

Bryan van der Laan

Deze was nodig! “Zeker eigenlijk was dit de laatste kans. Ik denk toch wel verdiend. We geven niets weg en spelen agressief. We wonnen heel veel duels, ook tweede ballen en daar schorten het wel eens. We bleven in de wedstrijd en vochten voor elke vierkante meter. We moesten het hebben van het collectief en dat was nodig anders kunnen wij geen potten winnen. We hebben als team gestreden en dan valt het kwartje ook een keertje goed en dat was lekker. We hebben het als team goedgedaan. We zijn er nog lang niet, laat dat duidelijk zijn. We pakken de punten en haken niet af. Dit was wel de allerlaatste kans. Wel zwaar, dinsdag moeten we alweer tegen Sparta en we zijn niet echt fit. Zelf heb ik ook klachtjes. Maar we moeten er gewoon staan en er het beste van maken. Vince Lissenberg haakt nu af die wordt geopereerd, als veldspeler gaan we hem missen, maar ook als stand-in keeper. De nul gehouden vandaag, ook mooi voor Vince.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.