Vanavond, 15 maart, is in Rotterdam Sparta AV de tegenstander van Rozenburg. Rozenburg na de winst van afgelopen zaterdag tegen Alexandria’66 met een goedgevoel naar Rotterdam. Sparta liep afgelopen zaterdag in Ouderkerk aan den IJssel tegen een zeperd aan en verloor van Spirit met 4-0. Sparta is een topteam in de tweede klasse D en staan dan weliswaar op plaats zes van de ranglijst maar ondanks die plaats toch één van de favorieten voor de titel.

Al een aantal jaren speelt Sparta in de tweede klasse en in de ranglijsten vaak in de top 5. In de twee coronajaren waar de competities vroegtijdig werden stop gezet zelfs als koploper en leek op weg naar promotie. Corona gooide daar roet in het eten. Dit seizoen presteert Sparta wisselvalig ondanks dat klopt het team van Robert Verbeek, die na vijf jaar aan het einde van dit seizoen zijn taken als trainer zal neerleggen en als technische manager verder zal gaan bij Sparta, toch aan de poorten van de burcht waar DCV en Hellevoetsluis de koppositie bewaken. Sparta heeft een overwinning op Rozenburg nodig om zich in die strijd te kunnen gaan mengen. Op Nieuw Terbregge, waar Sparta de thuisbasis heeft, wist dit seizoen alleen SVS te winnen (2-3) en CWO gelijk te spelen (3-3). Voor Rozenburg andere zorgen. Peter-Marcel Nauta heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Op voorhand een lastig avondje op Nieuw Terbregge. Als Rozenburg punten meebrengt uit Rotterdam zijn dat zeker bonuspunten. De wedstrijd die gespeeld wordt op sportpark Nieuw Terbregge aan de Bok de Korverweg 1 in Rotterdam begint om 2:00 uur.

Peter-Marcel Nauta trainer/coach Rozenburg

“Vanavond wedstrijd 13, waarmee we op de helft van de competitie zijn. Een teleurstellende eerste seizoenshelft maar met nog 14 wedstrijden alles om voor te spelen uiteraard. De laatste strohalm hebben we zaterdag in ieder geval gegrepen en nu moeten we proberen om daar een vervolg aan te geven, zodat we stap voor stap uit het dal kunnen komen. Zaterdag een collectief wat vanaf minuut 1 de punten op West wilde houden. Na een onwennige beginfase, ingegeven door het gebrek aan zelfvertrouwen, hebben de jongens zich in de wedstrijd geknokt, niks weggegeven, en 2 prima doelpunten gemaakt. Persoonlijk in ieder geval genoten van de wil en het getoonde karakter, natuurlijk kan het voetballend nog beter, maar door het terugwinnen van zelfvertrouwen en de smaak van een overwinning, komt dit vanzelf, het gaat nu alleen om het resultaat. In Sparta treffen we vanavond een titelkandidaat, maar ook die kunnen verliezen, zij gingen er zaterdag ongenadig hard af tegen Spirit (4-0). Met name in de omschakeling bleek Sparta kwetsbaar, daar moeten wij dus ook wat mee kunnen doen. Belangrijkste is dat we net als zaterdag als collectief op het veld staan en voor elke meter strijd leveren, dan komt het goed met Rozenburg.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.