‘Het is zoals het is’ maakt Rozenburg trainer/coach geen verwijten naar wedstrijden waar het mis ging. Wel lering trekken uit die potjes. Maar nu wordt de coach toch wel geconfronteerd met een hele slechte avond van de scheidsrechter die afgelopen dinsdag de leiding had in de inhaalwedstrijd tussen Sparta en Rozenburg. Hoe groot de opgelopen schade is zal zaterdag blijken als het Vlaggenschip van West bij Hellevoetsluis op bezoek gaat.

Hellevoetsluis is de nummer twee op de ranglijst en heeft thuis alleen nog maar van Sparta verloren. Cion en Deltasport kwamen tot een remise aan de Brielsestraatweg. Kansloos is Rozenburg op voorhand niet. In de heenwedstrijd tegen Hellevoetsluis op sportpark West werd het duel pas in de laatste minuut van de blessuretijd beslist. Brian Poelman was het goudhaantje en kon Hellevoetsluis drie punten in de tas mee naar huis nemen. Voor Rozenburg kijken wat de naweeën van de dinsdagavondwedstrijd uiteindelijk zijn. Drie keer rood, dat hakt er in. Eerst maar een stukje uit het reglement van de KNVB.

Bij twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt een veldverwijdering. Want zoals iedereen weet is twee keer geel rood. Nieuw is dat er ook direct een uitsluiting volgt van 1 wedstrijd en dat de twee waarschuwingen niet geregistreerd worden op de staffel van de gele kaarten. Hoe ziet de staffel voor geel er uit. Bij 5 kaarten 1 wedstrijd, bij 7 en 9 1 wedstrijd en vervolgens bij elke kaart een wedstrijd.

Dan ook maar even de rode kaart regeling van de KNVB. Een speler of wisselspeler die voor, tijdens of na een competitie- of bekerwedstrijd is bestraft met een directe rode kaart, is standaard voor geen enkel team (!) speelgerechtigd om uit te komen tot en met de dag waarop dit team (dus het team waarbij hij de directe rode kaart heeft opgelopen) de eerstvolgende competitie- of bekerwedstrijd heeft gespeeld. Oók als je nog vóór de eerstvolgende bindende wedstrijd niet akkoord gaat met het ontvangen schikkingsvoorstel (of de uitspraak van de tuchtcommissie) en een verweerschrift of beroepschrift indient, blijft de directe rode kaartregeling van kracht en ben je niet speelgerechtigd voor de eerstvolgende bindende wedstrijd. Dit geldt niet wanneer de aanklager amateurvoetbal de tuchtzaak seponeert of de tuchtcommissie of commissie van beroep de speler vrijspreekt vóór de eerstvolgende bindende wedstrijd.

De spelers die afgelopen dinsdag een rode kaart hebben gekregen, te weten Onur Zaif en Nick de Bil (2 X geel) en Stefano Tavares (direct rood), zijn dus niet speelgerechtigd. Wie komt nu het probleem van een smalle selectie oplossen. Gaat coach Peter-Marcel Nauta een tipje van de sluier oplichten?

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag de return tegen Hellevoetsluis en dat wordt een lastige wedstrijd. Hellevoetsluis draait een prima seizoen tot zover, maar heeft door de recente 2 nederlagen de koppositie weer verloren aan DCV. Daarnaast zijn diverse ploegen weer dichterbij gekomen en loopt de druk gelijk weer op. In het treffen van 20 november was Hellevoetsluis zeer gelukkig diep in blessuretijd en ging alsnog met 3 punten aan de haal, terecht ?, nee maar dan moet jezelf de kansen benutten. De weinig kansen die we kregen tegen Alexandria werden wel benut, hetgeen 3 punten opleverde, maar helaas deden we het afgelopen dinsdag niet tegen Sparta. Over de hele wedstrijd de betere ploeg, veel kansen, maar geen punten. En toch tevreden, zowel zaterdag zag ik een elftal dat voor elkaar wilde werken en met veel passie speelde, taken werden uitgevoerd en er straalde plezier af. Wanneer we ons op die manier presenteren, dan ga je ook punten pakken. Zaterdag zijn we niet compleet, we missen De Bil, Zaif, Tavares en Kraaijeveld, en Van der Laan is een twijfel geval. Het wordt zwaar, maar wat is er mooier dan een derby spelen.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.