De heenwedstrijd in Vlaardingen won CION in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3. Een wedstrijd waar Rozenburg punten had moeten meebrengen, maar met lege handen terug naar West moest. Spits Nick de Bil was deze competitie al eens erg duidelijk “Als we met drie uitdoelpunten geen punten pakken wordt het lastig”. En dat is eigenlijk het scenario van deze hele competitie. Wel scoren, maar te vaak en te veel simpele doelpunten tegen.

Bij Binnenmaas (4-3), CION (4-3) en Deltasport (5-3) scoorde de ploeg van Nauta drie uitdoelpunten en was het niet genoeg voor punten. En er moeten punten worden gepakt dat is duidelijk. Misschien zijn er diverse oorzaken aan te wijzen, en die lijken er te zijn. Maar daar krijg je geen punten voor en kunnen we die oorzaken achterwege laten. Die punten moeten er komen de komende vier wedstrijden, als we naar de trainer en aanvoerder van Rozenburg luisteren. Of die punten er dan tegen CION komen is maar zeer de vraag. Trainer/coach Ricky van den Bergh drukt zo langzaam zijn stempel op zijn ploeg uit Vlaardingen. Afgelopen week won CION van Strijen met 2-0. Ook tegen Charlois, Deltasport, SVS en Spirit was er winst na de herstart van de competitie. Dus liggen de punten niet voor het oprapen zaterdag op sportpark West. Van CION winnen lijkt toch een lastig verhaal te worden.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag CION thuis, de uitwedstrijd verloren we uiteindelijk met 4-3 na een 3-0 achterstand. In de uitwedstrijd begonnen we goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal goede kansen, maar deze werden helaas gemist, waarna we in een tijdsbestek van een paar minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken door persoonlijke fouten. Dat gegeven is helaas wel de rode draad van het seizoen, vaak gelijkwaardig aan elkaar, maar we geven de tegendoelpunten vervolgens simpel weg en dan moeten we weer in de achtervolging. Afgelopen zaterdag eigenlijk het zelfde verhaal, begonnen goed aan de wedstrijd en maken een prima 0-1, vervolgens uit een simpele breedtepass de 1-1. De 2-1 uit één van de weinige fatsoenlijke aanvallen van Hellevoetsluis, dekken we zelf ook aan de verkeerde kant en de 3-1 een persoonlijke fout. En niet vergeten dat we met name in de eerste helft zeker nog 3 a 4 goede kansen hebben gehad. De laatste 3 wedstrijden 1 gewonnen en 2 verloren, ons zelf goed gepresenteerd maar uiteindelijk te weinig gekregen. Jammer natuurlijk want dan hadden we wat aansluiting gevonden, en we moeten dus nog een tandje bijzetten om de punten wel te pakken. CION beschikt over een slimme en fysiek sterke ploeg, zaak dus om uit onnodige duels te blijven en in ieder geval persoonlijke fouten te voorkomen. Zaterdag ontbreken in ieder geval Stefano Tavares (schorsing), Maikel den Ouden, Marnix Sonneveld, Stefan van Es, Vince Lissenberg (allen geblesseerd) en Sander Kraaijeveld (vakantie). Tim Bekker keert weer terug na zijn blessure.”

Als Rozenburg punten moet pakken de komende vier wedstrijden moet dat gebeuren achtereenvolgend tegen: CION (thuis), Strijen (uit), Pelikaan (thuis) en Charlois (uit). Als we naar de toekomst kijken, zover is Rozenburg nog niet maar toch, degradeert de nummer 14 direct en spelen de nummers 12 en 13 nacompetitie. Met een schuin oog zal Rozenburg ook naar ploegen als Charlois, Deltasport en Alexandria’66 kijken. Ploegen die ook niet zorgen vrij zijn.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .