Het tegenovergestelde van hoop is niet wanhoop maar ervaring, was een citaat van Alexander Pola, en ervaring heeft het team van Peter-Marcel Nauta genoeg. In een wedstrijd waar Rozenburg weinig weg heeft gegeven verliest het wel met 0-2 van een ploeg die geen wonderen hoefde te verrichten om de punten mee naar Vlaardingen te kunnen nemen. Twee standaardsituaties en evenveel doelpunten waren voor het matig acterende CION genoeg voor de overwinning.

Voor Rozenburg lijkt de ervaring het toch te gaan verliezen van de wanhoop. Speelde Rozenburg de laatste weken redelijk tot bij vlagen zeer goed en verzorgd voetbal was daar in de thuiswedstrijd tegen CION niet veel van terug te zien. Overigens voor dat leuke voetbal van de laatste weken krijg je ook geen punten. In de eerste helft was Rozenburg zeker gelijkwaardig aan CION, misschien zelfs beter. Niet dat er sprankkelend voetbal op de mat werd gelegd. Het is degradatie voetbal en dat is even wennen voor alles en iedereen van West. In de eerste helft gaf Rozenburg niets weg en uit een vrije trap, lastig plekje, wist Royama Ibrahim de doelman van Rozenburg in de lange hoek te passeren. Onhoudbaar zag het er allemaal niet uit, maar wel de achterstand voor thuisploeg Rozenburg. “De muur stond goed en dan via de binnenkant van de paal vliegt de bal in de verre hoek binnen”, keek Elroy van Seventer na de wedstrijd terug op weer een verloren wedstrijd van Rozenburg. “We geven in de eerste helft niets weg. Was wel lastig voetballen op dit veld. Nog een beetje gevaar over onze rechterkant, maar daar kwam niets uit. Wij kregen kansen en die gaan er niet in. We moeten natuurlijk scoren dat is duidelijk. Tweede helft was er zeker geen voetbal meer. We kwamen er niet goed meer uit. Gaan we het laatste kwartier één-op-één spelen en dan weer uit een standaardsituatie (hoekschop, red.) vliegt die bal er in. Hier hadden we punten moeten pakken, zo’n geweldige ploeg is dit niet. Als we eerlijk zijn knaagt het wel aan het vertrouwen. We hebben een handje vol geblesseerde spelers en dat is moeilijk op te vangen met de smalle selectie die we hebben. We hebben Bryan (van der Laan, red.) nu achterin staan. Die speelt heel goed als verdediger, maar dan mis je zo’n man wel weer op het middenveld. We zeggen het elke week, we moeten gaan winnen anders wordt het wel heel lastig. Vandaag dan minder, maar de laatste weken spelen we goed maar de punten blijven uit. Als je naar vandaag kijkt hadden we misschien, zeker het spel van de eerste helft, een puntje verdiend.”

In het eerste kwartier waren de kansen voor Rozenburg. Jordie de Groot had pech met een lobje, Nick de Bil had meer uit een openkans in de 10e minuut kunnen halen. Ook Bethslot Woldeamanuel speelde zich prachtig vrij rond de zestien, maar was te gehaast met zijn schot dat naast de voor Rozenburg verkeerde kant van de paal verdween. Rozenburg had in die eerste helft best wat mogelijkheden, maar het kwartje valt ook vaak net niet naar de goede kant als je in de hoek zit waar de klappen vallen. En als de tegenstander CION dan met een vrije trap aan de leiding komt wordt het achter de feiten aanlopen voor de mannen van West. Tweede helft werd het er allemaal niet fraaier op. Aansluitingen van de linies niet altijd goed verzorgd en het speelveld daardoor te lang. Omdat ook CION hoofdzakelijk de lange bal hanteerde werd het minder aantrekkelijk voor de toeschouwers. Een beetje van twee kanten een peer naar voren en we kijken wel wat er van komt. Degradatievoetbal ten top, maar ook van de nummer 4 op de ranglijst CION. Coach Nauta, van Rozenburg, probeerde met nog wat wissels iets te forceren, maar het werd naar mate de wedstrijd vorderde lastiger en lastiger. Als dan uit een hoekschop in de 87e minuut, bijna op de doellijn, Tiemen Noordam kopend de 0-2 op het scorebord zet is het gedaan. Een goed leidende scheidsrechter Wim Roozeboom toonde alleen het gele kartonnetje aan Jordie de Groot van Rozenburg en hield voor de rest de kaarten op zak. Bij Rozenburg staat de teller van verliespartijen dit seizoen op 13 keer en heeft de ploeg inmiddels 48 doelpunten geïncasseerd en dat alles in 15 wedstrijden. Het gat naar plaats de veilige plaats 11 is opgelopen tot 7 punten. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Maar komen die wonderen ook nog op West langs.

Aanvoerder Bryan van der Laan:”Het was niet goed genoeg”

“De eerste helft ben je gewoon beter. We krijgen kansen en geven weinig weg. Ja, die vrije trap. Die mag er zo denk ik niet in. Maar los daarvan hadden we er ook zelf 2 of 3 moeten maken. Tweede helft creëren we helemaal niets, denk dat die keeper van hun een rustige tweede helft had. De tweede kop die speler denk ik bijna op de doelijn binnen, dat mag natuurlijk nooit. Pijntjes gaan zeer doen en we moeten bijna elke week gaan puzzelen wie we ter beschikking hebben. Op gaan passen dat het in de koppetjes gaat zitten. We spelen de laatste weken goed zonder resultaat, vandaag dan iets minder, maar heb je het veld gezien? De laatste weken speelde we best wel goed en hadden we een beetje pech. Vandaag wat minder maar ook de tegenstander was geen wereld ploeg. Vandaag was het gewoon niet goed genoeg.”