Zaterdag de wedstrijd in de Hoeksewaard tussen Strijen en Rozenburg. Rozenburg snakt naar punten en Strijen heeft die punten ook nodig om niet in degradatiezorgen te komen. De laatste weken waren die punten er niet voor zowel Strijen en ook Rozenburg. Een wedstrijd met grote belangen als we naar de ranglijst kijken. Strijen staat op plaats 11 met 13 punten en Rozenburg komt maar niet van de Rode Lantaarn af en staat op de laatste plaats, plaats 14, met 6 punten.

 

Strijen trainer Geert Meijer is aan zijn laatste seizoen bezig bij de club uit de Hoeksewaard. Al 20 jaar heeft Meijer in verschillende periodes aan het roer gestaan bij de kanaries. Maar Meijer stopt aan het einde van dit seizoen. Of het ook het einde betekend van zijn trainerscarrière? De70-jarige oud profvoetballer zal zich zeker nog wel de heenwedstrijd op sportpark West herinneren. Daar liep hij met zijn ploeg tegen een 6-2 nederlaag aan. Een misstapje van Strijen of een prima dag voor Nauta en zijn ploeg Rozenburg. Vooral dat laatste, een ploeg die de mouwen opstroopte en voor elke gasspriet wilde strijden. Russtand 3-1 en eindstand 6-2 in het voordeel van Rozenburg stond er na 90 minuten op het scorebord. Het verdere verloop van de competitie is genoegzaam bekend. Rozenburg won alleen nog van Alexandria en Strijen won voor het laatst op 6 november 2021 van Charlois met 2-0 op het eigen sportpark. Overigens de enige wedstrijd die Strijen nog won na het verlies op West. Zaterdag gaat het dus om dure zelfs hele dure de punten op het sportpark In Strijen.

Los van de belangen in de wedstrijd Strijen tegen Rozenburg is het voor meerdere clubs in de degradatiezone een belangrijk middagje. Alexandria, zeker nog niet vrij van degradatiezorgen, krijgt FC Binnenmaas op bezoek. Als Binnenmaas zich nog met de bovenste regionen wil bezig houden is winst een ‘must’ in Rotterdam. Ook Charlois die in en tegen mede koploper Hellevoetsluis moet aantreden heeft ook zeker een moeilijk middagje om er punten aan over te houden. De wedstrijd tussen SVS en Deltasport is verplaatst naar dinsdag 12 april 2022. Voor Deltasport niet een wedstrijd waar de punten voor het oprappen liggen. Voor Rozenburg dus belangrijk om met punten terug naar West te komen zodat de ploeg van Nauta wat aansluiting kan verwerven bij de andere ploegen in de gevarenzone. Na de wedstrijd van Strijen van aanstaande zaterdag komen er nog twee weken aan waar Rozenburg niet op voorhand kansloos is. Op 9 april Pelikaan op West en op 16 april Charlois uit in Rotterdam. Met voorspellingen zijn we iets voorzichtig als ook met de opstelling. Afwachten wat coach Nauta uit de hoge hoed tovert.

De wedstrijd in Strijen aan de Sportlaan 10 begint om 14:30 uur.

Foto's: Strijd voor elke centimeter in de heenwedstijd op sportpark West

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .