Zaterdag de return tegen Pelikaan uit Zwijndrecht. In de heenwedstrijd ging het vooral in de eerste acht minuten van de tweede helft mis. Daar scoorde Pelikaan twee keer. Rozenburg verloor die wedstrijd met 4-2. En zeker niet onterecht. Rozenburg moet dit seizoen meer dan honderd procent geven om punten te pakken. Of de ploeg van Peter-Marcel Nauta daar zaterdag toe in staat is?

Het is elke week maar weer afwachten wie er beschikbaar zijn. Hoe dat voor zaterdag is? In ieder geval op voorhand een lastige tegenstander. Pelikaan is een middenmoter en heeft 22 punten verzameld. Wat opvalt zijn de 17 doelpunten die de ploeg tegen heeft gekregen en is daarmee samen met CWO de minst gepasseerde verdediging in de tweede klasse D. Bij Rozenburg slaat die balans door naar de andere kant en heeft de ploeg van Nauta al 50 keer een treffer moeten toestaan en is daarmee de meest gepasseerde verdediging. Nu zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, dus waarom zou het zaterdag niet zomaar eens anders kunnen zijn. De Rood Gelen hebben punten nodig en je begint heb je een punt en die geef je nooit meer weg, een uitspraak van oud Rozenburg trainer Kees Vermunt. En Rozenburg scoort eigenlijk altijd wel dus met veel inzet kan Rozenburg de punten misschien wel op West houden. Alhoewel Pelikaan daar zeker anders over zal denken.

Uit de laatste 5 wedstrijden pakte Pelikaan 4 punten. Uit tegen Deltasport werd het 0-4 en tegen DCV pakte Pelikaan een punt. Tegen Binnenmaas en CWO werd er verloren met 1-3 op het eigen sportpark. Afgelopen week was Spirit te sterk en won met 1-2. Pelikaan geeft niet al te veel kansen weg, dat blijkt wel uit de minst gepasseerde verdediging. Dus als Nauta met zijn ploeg wat wil bereiken zal er zuinig omgesprongen moeten worden met de kansen. En vooral de kansen benutten. Peter-Marcel Nauta wilde nog niet al te veel vertellen hoe hij zijn ploeg zal laten spelen tegen Pelikaan. Zijn ploeg had meer moeten halen uit de wedstrijd tegen Strijen, dat hoorde we de trainer wel zeggen. Strijen gaat zaterdag de strijd aan met Charlois en Strijen zal aan de Zuiderparkweg in Rotterdam moeten winnen om niet in de gevarenzone terecht te komen. Deltasport krijgt Hellevoetsluis op bezoek. Hellevoetsluis gaat voor de punten naar Vlaardingen, als koploper, dat is wel zeker. Kortom bij winst van Rozenburg is er nog van alles mogelijk in de onderste regionen. En winst heeft Rozenburg nodig om niet weer de rode lantaarn in bezit te krijgen.

De wedstrijd tussen Rozenburg en Pelikaan aan de Vinkseweg in Rozenburg begint zaterdag om 14:30 uur.

Foto archief: Bethslot Woldeamanuel in de heenwedstrijd in Zwijndrecht.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.