In de laatste minuut van de eerste helft en in de 95e minuut van de wedstrijd wist Pelikaan het netje achter Rozenburg doelman Silvio Spiessens te vinden. Allemaal pech kan je dat niet noemen. Pelikaan kwam op een heel belangrijk moment vlak voor de thee langszij. En in de allerlaatste seconde van de wedstrijd mocht Pelikaan een vrije trap nemen rond de zestien met desastreuze gevolgen.

Rozenburg weer met lege handen. Een wedstrijd waar de thuisploeg zeker niet de mindere was op sportpark West. Rozenburg had wel wat mogelijkheden, maar wist daar niet echt veel uitgespeelde kansen van te maken in de eerste helft, waar de rood gelen de wedstrijd zeker onder controle hadden. In de 15e minuut kwam Rozenburg aan de leiding, zeker niet onterecht, Nick de Bil was de maker, 1-0. En Rozenburg kreeg meer mogelijkheden om de score te vergroten. Zeker met Bethslot Woldeamanuel in de 21e minuut waar de behendige spits Pelikaan keeper Dennis Steiffer op zijn weg vond en dat ook niet voor de laatste keer deze middag. Rozenburg heeft nog steeds veel afwezige en geblesseerde spelers. De zestien jarige Lars Bekker moest in het centrum van de verdediging spelen en deed dat meer dan verdienstelijk. Overigens zal Lars Bekker niet de laatste speler zijn die Nauta op het wedstrijdformulier zet. De jonge Lars Bekker heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vaste waarde voor de ploeg van Nauta. Bij het doelpunt in de 44e minuut had het talent van West een beetje pech dat de bal niet goed weggewerkt kon worden. De rust in met 1-1.

Aanvoerder Nick de Bil

“We beginnen goed aan de wedstrijd. Komen na 15 minuten aan de leiding, prima doelpunt. Goeie bal van Patrick (Struijk, red.). Ik knik hem op de paal loop door en kan de bal makkelijk intikken. We beginnen ook gewoon goed. Pelikaan had niet zo veel in te brengen. We hebben eigenlijk niet zoveel verkeerd gedaan vandaag. En dan net voor de rust een k*t moment. Elroy loopt achteruit en Lars (Bekker, red.) schiet de bal tegen Elroy (van Seventer, red.) aan. Van die momenten hebben we er wel meer gehad dit seizoen. Maar goed dan kom je uit de kleedkamer met je kan, je bent de betere en je hebt ze bij de strot. Veel mogelijkheden hadden we tot dan toe niet, maar we geven niets weg en alles onder controle. Daarna krijgen we kansen om het af te maken, maar we moeten ook kappen met die onnodige overtredingen rondom onze zestien. We weten dat het meer dan gevaarlijk is en die gozer schiet hem knap binnen, maar toch. Natuurlijk kregen wij ook kansen, Bethsot alleen op de keeper, Ik schiet de mollen uit de grond en Tim Bekker ook nog een mooie kans. Die moeten er in. Dit is wel de manier waarop we moeten spelen. Dinsdag moet de knop weer om en gaan we zaterdag naar Rotterdam voor de punten. Hier hebben we punten laten liggen en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Maar we hebben nog wedstrijden, dus ook nog kansen.”

In de tweede helft kreeg Rozenburg kansen om Pelikaan over de knie te leggen. Maar het vertrouwen is er niet altijd. Na een uurtje spelen mocht Bethslot Woldeamanuel alleen op de keeper af gaan en alles en iedereen zeker met een rood geel hart wilde al gaan juichen. Maar de anders zo trefzekere spit kon de doelman niet omspelen. En het was niet de enige kans, met kunst en vliegwerk wist Pelikaan een achterstand te voorkomen. Nog een gevalletje van een handsbal in de zestien van Pelikaan, scheidsrechter Marcel van Ekelenburg vond het niet genoeg voor de stip en de man in het wit besliste anders. En dan die de laatste seconde van de wedstrijd. Een overtreding van invaller Maik de Ouden werd de thuisploeg noodlottig. Die overtreding leverde Pelikaan een vrije trap op rondom de zestien. Uit die vrije trap wist Jesper Nossent het netje achter doelman Silvio Spiessens te raken en de volle winst mee naar Zwijndrecht te nemen. Rozenburg weer op de laatste plaats van de ranglijst, en doet pijn zeker als je als ploeg meer verdiend had en zeker niet weggespeeld. En die pijn wordt langzaam zichtbaar op West. Het wordt met de week moeilijker voor Nauta en zijn mannen.

Rozenburg: doel Silvio Spiessens. Achter v.l.n.r.: Wessel Boertje (Maik den Ouden), Lars Bkker, Elroy van Seventer, Jeroen Brobbel. Middenveld: Jordie de Groot (Tim Bekker), Onur Zaif, Stefano Tavares, Patrick Struijk. Voor: Bethslot Woldeamanuel en Nick de Bil.

Doelpunten: Nick de Bil 1-0 (15e min), Sjoerd Opschoor 1-1 (44e min), Jesper Nossent 1-2 (94e min).