Zolang de scheidsrechter niet voor de laatste keer heeft gefloten zijn er kansen en mogelijkheden. Maar de kansen worden wel met de week kleiner en vooral worden misstapjes desastreus. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Charlois, een ploeg die net als Rozenburg in de gevarenzone zit. Een ploeg waar Rozenburg zo af en toe de rode lantaarn aan mocht geven, maar ook weer terug kreeg. Zaterdag een kans om de ploeg uit Charlois definitief te passeren op de ranglijst.

Charlois staat voorlaatste op de ranglijst met een puntje meer dan Rozenburg. Het wordt bijna een herhaling van zetten en kunnen we kunnen de voorbeschouwing bijna met copy paste oftewel kopiëren en plakken (voor de kenners van het toetsenbord) af doen. Rozenburg heeft punten nodig, hard nodig en heeft een ploeg die in de middenmoot van de tweede klasse kan acteren. Maar de realiteit is dat de ploeg de doelpunten zo makkelijk weggeeft dat het al bijna het hele seizoen onderin te vinden is. Afgelopen zaterdag tegen Pelikaan in de laatste minuut van de blessuretijd een punt weggeeft aan een ploeg die niet in het stuk voorkwam. Gestolen punten? Als Rozenburg een dergelijke wedstrijd weet te winnen, ook op die manier, noemen we dat knap en lekker. Of efficiënt omgaan met de kansen. Maar terugkijken heeft niet zoveel zin. Ook niet naar de heenwedstrijd op West. Charlois won één keer dit seizoen en dat was die wedstrijd op West tegen Rozenburg. Het was op 5 maart en stond er na 90 minuten 0-3 op het scorebord. Vanaf zaterdag is het niet meer mogelijk om wedstrijden te verzetten wegens corona. Er kan dus nog van alles gaan gebeuren deze competitie, alhoewel het aantal besmettingen sterk is gedaald. Bij Rozenburg lijkt de ziekenboeg leeg te lopen en kan Nauta weer kiezen.

Coach Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd van zaterdag

“Aanstaande zaterdag de return tegen s.v. Charlois en ik denk dat we nog wel wat goed te maken hebben op basis van de thuiswedstrijd. Ondanks de tik van afgelopen zaterdag, een wedstrijd waarin we veruit de bovenliggende partij waren en uiteindelijk we toch de spreekwoordelijke deksel op de neus kregen, hebben we een prima trainingsweek achter de rug. We hebben met veel vertrouwen getraind en zijn ook zeer positief in de aanloop naar de komende wedstrijd. Tel daarbij op dat we de afgelopen weken steeds moesten kijken wie er beschikbaar waren, kunnen we deze week gewoon weer keuzes maken en dat maakt dat we er weer beter voor staan. De opdracht is niet moeilijk, de uitvoering misschien wel, maar zaterdag nemen wij de 3 punten mee naar West rechtsom of linksom.”

Over de opstelling wilde de coach geen tipje van de sluier oplichten. Ook niet over de speelwijze. Wellicht met zoveel keuzes wil Nauta er nog een nachtje over slapen. In ieder geval bij verlies wordt het meer dan lastig en wordt het gaatje naar de nummer voorlaatst 4 punten. Maar er zijn nog kansen voor de Rood Gelen. Naast de wedstrijd tegen Charlois van zaterdag zijn er ook nog potjes tegen bijvoorbeeld mede degradatiekandidaat Deltasport en waarom kan het kwartje niet een keertje goed vallen. Ook Strijen verliest veel punten, dus is de strijd nog niet gestreden. Het laatste wat sterft is de hoop. En als de ploeg het zelfvertrouwen weet terug te vinden worden het nog mooie weken. Het zal wel degradatievoetbal worden. Het is dan misschien niet mooi, maar wel spannend.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .