Rozenburg scoorde vier keer in het degradatieduel tegen Charlois in Rotterdam. Genoeg voor de punten was dat niet. Charlois, en vooral de 47 -jarige Miguel Lopes Silva scoorde in de slotfase twee keer voor Charlois en stond Rozenburg weer met lege handen. Het besef beging in te dalen dat het op deze manier een bijna onmogelijke opgaaf wordt voor Nauta en zijn mannen.

Aanvoerder Nick de Bil was meer dan teleurgesteld, maar ook realistisch. “Terug waar naar we horen. Het is gebeurt, het is klaar en het is over. We kunnen niet het hele seizoen spreken van ongeluk, scheidsrechter, blessures, keepers, pech, weet ik wat we nog meer kunnen bedenken. Als je met 2-4 voorstaat in een uitwedstrijd en je verliest komt ook kwaliteit om de hoek kijken. Komt er één in die is geloof ik 54 (47, red.) Die maakt er 2 of 3 ik weet niet, het is niet te geloven. Dan is er maar één conclusie je staat gewoon waar je hoort te staan. Het is gewoon puur kwaliteit wat we missen. We gaan het seizoen uitspelen, wat moet ik er meer van zeggen.”

Toch had het er alle schijn van dat Rozenburg de punten mee in de tas zou nemen. Ergens in de tweede helft stond de ploeg van Nauta voor met 2-4 tegen een mindere ploeg in de tweede klasse D. Als je zo’n voorsprong niet over de streep kan trekken is het niveau tot een bedenkelijk niveau gedaald. Natuurlijk heeft Rozenburg problemen met de bezetting op diverse plaatsen. Afgelopen zaterdag moest keeperstrainer Patrick Grinwis starten in de basis. Doelman Silvio Spiessens heeft enkelblessure en Nauta wilde geen risico nemen en begon Spiessens op de bank. Toch zou de geblesseerde doelman in de tweede helft het doel verdedigen door het uitvallen van Grinwis met een bovenbeenblessure. Het zag er gunstig uit voor Rozenburg. In de 7e minuut was het Stefano Tavares die uit een goedlopende aanval de 0-1 voor zijn rekening nam. Rozenburg kon die voorsprong niet vasthouden. 10 minuten later was het een vrije trap net buiten de zestien. De goed geplaatste bal kon door Patrick Grinwis nog via de onderkant van de lat uit het doel worden gewerkt, maar in de rebound was het Sidney Nora die sneller reageerde dan de Rozenburg verdediging en was de gelijkmaker een feit. In de 25e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een afstandschot was Rozenburg doelman Grinwis te machtig en stond de rustand op het bord, 2-1.

Na de thee wilde Rozenburg de bakens verzetten en dat gebeurde dan ook. In de 46e minuut een vrije trap van Patrick Struijk werd in de rebound door Elroy van Seventer binnen getikt. En in de 60e minuut was een snelle ingooi van Rozenburg de aanleiding voor een snoeihard uithalende Nick de Bil en stond Rozenburg weer op voorsprong, 2-3. Rozenburg wilde voor de overwinning gaan en Patrick Struijk vergrootte de afstand naar 2-4 met een perfecte vrije trap in de 67e minuut. Charlois keeper Lorenzo van Trijp op het verkeerde been. Rozenburg had maar één taak de wedstrijd over de streep trekken en de punten in de tas mee naar West. Coach Nauta wisselde wat en bracht meer routine in de ploeg. De nog niet helemaal herstelde Bryan van der Laan kwam voor Lars Bekker en Jordie de Groot voor Wessel Boertje. Maar dan gaat het in de laatste tien minuten toch nog helemaal mis. Eerst een kopbaldoelpunt van Charlois die de 3-4 betekende en dan de 47 –jarige Miguel Lopes Silva die in de laatste 5 minuten het net achter Silvio Spiessens nog twee keer wist te vinden. Rozenburg vertwijfeld achterlatend.

Coach Peter-Marcel Nauta na-afloop

“Als je zo verdedigd ga je geen wedstrijd winnen. We hebben nog wel wat wedstrijden, maar als je vier keer scoort en je wint niet. Die derde was weer zo makkelijk verdedigd. Het is echt ongekend hoe zij de goals kunnen maken. We stonden 4-2 voor en het is slordig en onrustig en in de opbouw moesten we toen het middenveld zo af en toe overslaan. Op het middenveld stonden ze kort, als je daar een bal kwijt raakt staan ze gelijk bij je zestien. Vier keer scoren in een uitwedstrijd en niet winnen, hoe gek wil je het hebben. Zaterdag tegen Sparta zullen we er toch weer moeten staan. We moeten nu alles winnen en zijn afhankelijk van wat andere doen. En winnen, zo makkelijk is dat niet voor ons dit seizoen. We moesten eerst over Charlois heen en dat lukte niet. Komen voor, werken een 2-1 achterstand weg, staan we met 2-4 voor en het lukt niet om de punten te pakken, onbegrijpelijk. Kwaliteit, tsja je moet wel snappen wat er gevraagd wordt. Dat is natuurlijk ook kwaliteit. Als je naar die laatste goal kijken. Denk miscommunicatie tussen Jeroen (Brobbel, red.) en Elroy van Seventer, maar als je dan kijkt hoeveel er vrij voor het doel komen kan je ook vragen waar is de omschakeling op het middenveld. Wij hadden er vier op het middenveld en zij drie dat verschil heb ik ook niet gezien. Vaak te veel mensen voor de bal en te gretig. We zullen er weer alles aan gaan doen daar twijfel ik niet aan. Maar als je deze niet kan winnen is/wordt het moeilijk in de tweede klasse. Laat dat duidelijk zijn. Maar het is zoals het is. We geven zeker nog niet op.”