Hoeveel lessen heb je nodig om te leren verlezen. Voor sommigen went het nooit en leren het ook nooit. De ene wil na het verlies het liefste door de grond zaken en er even niet meer zijn. De andere wil liever zo snel mogelijk terug naar de veilige kleedkamer. Er zijn er die gewelddadig worden en door tennisracket aan diggelen te slaan of moeten reclameborden bij balsporten, met of zonder bal, het ontgelden. Soms komen er tranen aan te pas als het niet van buiten is, dan toch wel van binnen. Maar leuk is het nooit. Dus mogen ze er op West snel mee stoppen. Natuurlijk makelijker gezegd dan gedaan.

Na 16 wedstrijden verliezen wordt het tijd om weer met een lach op het gezicht van het veld te lopen. Of is het hoofdstuk of liever gezegd het boek verliezen nog niet uit. Zaterdag de uitwedstrijd tegen SVS in Capelle aan den IJssel een kans voor de Rood Gelen. SVS zit ook een beetje in de hoek waar de klappen vallen. En in de derde periode staat de ploeg uit Capelle aan den IJssel zelfs onder Rozenburg. Op de ranglijst is het voordeel duidelijk voor SVS. SVS staat in de middenmoot met 30 punten een puntenaantal waar Rozenburg dit seizoen alleen maar van kan dromen. In de heenwedstrijd, de eerste wedstrijd na de herstart van de competitie, was Rozenburg het eerste kwartier niet bij de les. Na 17 minuten keek Rozenburg al tegen een 0-2 achterstand aan en was er ook nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Uiteindelijk verloor Rozenburg met 1-2. Voor Rozenburg scoorde Bryan van der Laan vlak voor de thee uit een penalty.

Coach Peter-Marcel Nauta: “Natuurlijk snap ik dat het steeds lastiger wordt”

“Als we terugkijken naar de thuiswedstrijd lieten we ons zeker het eerste half uur een beetje overrompelen. SVS speelde toen met heel veel passie en veel inzet en vooral over de linkerkant. We hadden het er in die wedstrijd moeilijk mee. Tweede helft was wat gelijkwaardiger, maar ik vond niet dat we in die wedstrijd goed speelde, dus hebben we zeker wat goed te maken. Afgelopen zaterdag tegen Sparta hebben we denk ik wel een goeie wedstrijd gespeeld. We hebben goed weerstand gegeven tegen Sparta en gezien de kansen die er waren voor dat er gescoord werd had een overwinning zeker niet misstaan. Het gaat om het maken van doelpunten en als je zelfs de grootste kansen niet omzet in doelpunten geef je de tegenstander de hoop en het vertrouwen dat het op een gegeven moment hun kant opvalt, wat uiteindelijk ook gebeurde. We gaan niemand wat kwalijk nemen, wat als team ga je heel diep om wat over te houden. Andere speelwijze (1-3-5-2, red.) even wennen maar zeker niet ontevreden. We hadden het wel voort willen zetten, maar de bezetting dit weekend is weer anders. We missen Jeroen Brobbel, Wessel Boertje, Patrick Struijk vakantie. Met Rick Tas weer een andere keeper, dat maakt het wel lastig. Merendeels de zelfde namen, maar waarschijnlijk terug naar 4-4-2 formatie. We zullen morgen het zelfde spel niveau moeten behalen als tegen Sparta en de kansen die we krijgen om zetten in doelpunten en vooral wat overhouden aan de wedstrijd van zaterdag. Natuurlijk snap ik dat het steeds lastiger wordt, maar we kunnen nog elke wedstrijd spelen met de juiste motivatie. Dat geeft een prettig gevoel, zeker voor aanstaande zaterdag. We gaan ervoor en blijven strijdbaar. Er zijn nog 7 wedstrijden te spelen en het kan nog. Deltasport zit maar heel kort bij ons vandaan en hebben nog die gestaakte wedstrijd. Ben benieuwd wat de KNVB daarmee gaat doen. Charlois wint weer van een slecht Pelikaan. Die hebben nu een gaatje van 7 punten naar ons toe, dan zie je hoe snel het kan gaan. Zaak voor ons om wat over te houden aan de wedstrijd tegen SVS en van daaruit verder kijken.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 3rd. .