Een puntje hield Rozenburg over aan het duel met SVS in Capelle aan den IJssel. In de strijd tegen directe degradatie liet de ploeg van Peter-Marcel Nauta er twee liggen. Het ontbrak de ploeg aan zelfvertrouwen om voor de hele buit te gaan. En dan moet je misschien als rode lantaarndrager wel blij zijn met een punt. Dit keer ging het in de slotfase niet mis en dat was dan misschien de winst op sportpark Schenkel.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Er valt niets te lachen. We moeten dit gewoon uitspelen. We maken zoveel verkeerde keuzes, komen we ook nog tegen 10 man te spelen dan moet je alle punten pakken. Aan de andere kant we hebben een punt, maar hebben er ook twee verloren. We waren zo slordig aan de bal en zoveel domme keuzes. Natuurlijk pakt die keeper er ook nog wel een paar, maar we maken de kansen zelf ook niet af. We moeten onszelf ook wel een keertje belonen. Ik denk de laatste 5 of 6 wedstrijden spelen we niet eens zo onaardig. Oké we pakken nu een punt, maar of ik daar nu tevreden mee moet zijn? Dat er een speler rood kreeg omdat hij een eigen speler een beuk gaf heb ik ook nog nooit meegemaakt, misschien heeft hij wat gezegd dat niet door de beugel kon. Maar wij komen dan tegen 10 man te staan en moet je de drie punten over de streep trekken. Een paar weken geleden heb ik gezegd dat we met elk punt blij moet zijn, maar als je het spelbeeld en de wedstrijd gezien hebt mag je er niet blij mee zijn. Dat hadden er drie moeten zijn.”

Het was ook deze week weer puzzelen voor trainer/coach Peter-Marcel Nauta. Drie spelers op vakantie en twee keepers niet beschikbaar. Ook keeperstrainer Patrick Grinwis was niet beschikbaar, om zoals al vaker dit seizoen als noodoplossing onder de lat te fungeren. Nauta moest nu een beroep doen op Rick Tas, oud selectiespeler en tegenwoordig spelend in het vijfde team van Rozenburg, waar hij als daar de nood hoog is ook wel eens het doel verdedigd. En Rick Tas deed het meer dan verdienstelijk en moest maar één keer capituleren. Het was een wedstrijd waar beide ploegen onrustig aan de bal waren. Wel begrijpelijk, Rozenburg al het hele seizoen en SVS zit de laatste weken ook in een fase waar het lastig winnen is. Rozenburg kwam na een half uur spelen aan de leiding. Doelpunt Onur Zaif. Veel kansen waren er niet in die eerste helft voor beide teams. In de 35e minuut was een foutje op het middenveld de inleiding tot de 1-1. Bij het druk zetten werd de opgeschoven centraleverdediger Maik den Ouden door de benen gespeeld en was er een bijna vrije doortocht voor Joran van Opstal. Jordie de Groot zette nog wel de achtervolging in maar veel keuzes had de verdediger niet. Doorgebroken speler onderuit halen en met rood alvast naar de douche of hopen dat Van Opstal op Rick Tas zou stuiten. De Groot koos terecht voor dat laatste. Rozenburg gaf verder in die eerste helft weinig weg en werd het een wedstrijd waar de angst om te verliezen bij beide ploegen groter was dan een mooie partij op de mat te leggen.

Ook in de tweede helft bleef vooral Rozenburg onrustig aan de bal. Toch kwamen er kansen voor de Rood Gelen. In de 50e minuut draaide Stefano Tavares zich mooi vrij in de zestien, maar vond tot twee keer toe een uittekenende doelman Michael Essajas op zijn pad. En met nog een kwartier op de klokken kon Bethslot Woldeamanuel niet profiteren van een misverstand in de verdediging van SVS. En dan die merkwaardige rode kaart voor Joran van Opstal. Wat er nu precies gebeurde was voor de toeschouwers en volgers een beetje wazig. Van Opstal ging in discussie met een eigen speler liep er heen en leek hem een beuk te geven, waarop scheidsrechter Maarten Streef hem direct rood gaf. Of er ook nog woorden die op een voetbalveld niet thuishoren aan te pas zijn gekomen? In ieder geval mocht Rozenburg het in het laatste kwartier opnemen tegen 10 man van SVS. Nauta bracht voor de moegestreden Sander Kraaijeveld de snelle Tim Bekker. Rozenburg ging zeker nog voor de drie punten, maar kon een overwinning niet forceren en moest in de slotfase nog oppassen niet weer in het open mes te lopen en met lege handen naar West terug te keren. Het bleef bij 1-1 waar er voor Rozenburg misschien wel wat meer had ingezeten.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Denk dat we twee punten hebben weggegeven. Als ik naar de hele wedstrijd kijk hadden wij toch wel het betere voetbal.

Zeker in het laatste kwartier waar zij met tien komen te staan spelen we het niet goed uit. Te gehaast, te slordig heeft ook wel met vertouwen te maken. Als je nu in de middenmoot staat en je bent veilig is dat toch anders. Het is nu ‘we moeten’ en dat geeft toch een bepaalde druk. We kregen toch kansen, Bethslot (Woldeamanuel, red.) Elroy (van Seventer) een vrije kop kans. Het valt geen moment goed, ook niet in een kluts. Die keeper pakte er ook een paar fraai, dat zeker ook. Wel laten dan misschien wel twee punten liggen, maar in de slotfase hadden zij ook nog een hele goeie mogelijkheid en dat hebben we dit seizoen al meer meegemaakt. Bij een seizoen waar we genoeg punten zouden hebben, rollen we zo’n ploeg op. SVS was geen schim van wat ze bij ons in de thuiswedstrijd lieten zien.

We moeten toch hoe gek ook dit punt koesteren en komen iets dichterbij Deltasport. Voorlopig moet de focus liggen op nacompetitie. We moeten niet denken dat we ons nog even veilig gaan spelen. We moeten dit brengen en leven met de pech van het onderin spelen. We moeten wel eerlijk zijn, in het jaar dat we promoveerde hadden we ook slechte wedstrijden, maar viel het net onze kant op. Dat doet het dit seizoen tot nu toe niet. We hebben hier niet een punt gestolen. Weer een stapje dichterbij Deltasport, daar moeten we ons voorlopig op richten.”

 

 


 

 

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 27th. .