Of het nu zo’n goed idee was van de KNVB om vanaf de herstart na corona perikelen alle weekenden vol te plannen met competitie wedstrijden? Geen ruimte voor inhaal, dat moet op doordeweekse avonden, en geen ruimte voor spelers die een weekendje niet beschikbaar zijn. Zelfs aanstaande dinsdagavond een complete competitieronde. Vooral voor de ploegen met een kleine selectie kan dat, en is dat soms, een probleem. Ja, en ook bij Rozenburg is het maar elke week afwachten welke spelers er beschikbaar zijn en dat niet alleen bij de keepers.

In de zelfde formatie spelen is voor Rozenburg de laatste weken een unicum. Maar ‘Het is zoals het is’ om de woorden van Rozenburg coach Nauta nog maar eens te gebruiken. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Spirit in Ouderkerk aan den IJssel. Geen onbekende voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Rozenburg speelde al meerdere malen op het sportpark van Spirit. Spirit is een middenmoter die van de 10 thuiswedstrijden er maar 3 heeft verloren. De nummer 1 en 2, Hellevoetsluis en DCV, wonnen bij Spirit en ook CION ging met drie punten in de tas terug naar de thuisbasis. Makkelijk puntjes ophalen wordt het dus zaterdag zeker niet voor Rozenburg. Overigens is dat het hele seizoen al niet makkelijk voor de Rood Gelen. Punten zijn schaars voor Rozenburg. Vorige week een puntje bij SVS, waar de Rood Gelen er overigens twee vergaten mee te nemen. Het wordt lastig, maar opgeven staat niet in het woordenboek van de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Vorige week vertelde hij, ‘zolang er kansen zijn blijven we er voor gaan’. Die kansen zijn er nog, maar het wordt niet alleen lastig, maar ook zwaar. Na Spirit aanstaande zaterdag is er op dinsdagavond 10 mei een complete competitieronde en komt FC Binnenmaas naar sportpark West. Twee meer dan lastige opgaven voor Rozenburg, en dat binnen 4 dagen. Wedstrijden waar de ploeg van Nauta punten aan over moet houden. De eerste ploeg waar Rozenburg naar zal kijken op de ranglijst is Deltasport. De wedstrijd van Deltasport tegen Sparta, in Rotterdam, werd gestaakt en daar is nog niet duidelijk hoe dat verder gaat verlopen. De stand was 1-1 toen de scheidsrechter verder spelen niet verantwoord vond. Deltasport heeft op papier een minder moeilijk programma de komende twee wedstrijden, althans daar lijkt het op. Zaterdag Pelikaan uit en aanstaande dinsdagavond Strijen thuis. Voor Rozenburg dus zaak om niet te sprokkelen, maar punten te pakken.

Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag de return tegen Spirit, in de thuiswedstrijd verloren we met 1-3 maar was het wel een wedstrijd met twee gezichten. Rozenburg speelde goed kwam op voorsprong en verzuimde om grote kansen af te maken, zowel om de voorsprong uit te breiden als later om weer gelijk te komen. Terugkijkend is dit ook wel het verhaal van de laatste weken, de spelers geven alles, verzaken niet en gaan diep, maar de beloning blijft uit. Zaterdag tegen SVS zelfde verhaal, SVS mocht geen moment aanspraak maken op punten, maar houdt er uiteindelijk wel 1 over, dat hadden we beter moeten uitspelen in de slotfase. Zaterdag missen we wel wat vaste krachten maar daar staat tegenover dat er weer talentvolle jongens speelminuten gaan maken. Spirit is daar ook een uitstekende ploeg voor, willen altijd voetballen en een goede wedstrijdopvatting, dus als jonge speler heerlijk om te debuteren. Uiteindelijk is het doel weer wat over houden en het gaatje naar Deltasport verkleinen”.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .