Is het nu zaterdag de allerlaatste kans voor Rozenburg om nog te strijden voor het behouden van het tweede klasserschap. Of is er nog een scenario denkbaar waar er gelijk gespeeld wordt tegen Deltasport, de tegenstander van zaterdag, en in de laatste wedstrijd Deltasport verliest van Binnenmaas en Rozenburg wint van Alexandria’66 in Rotterdam. Maar in ieder geval hangt het tweedeklasserschap voor beide ploegen, Rozenburg dan wel Deltasport aanstaande zaterdag aan een zijde draadje.

Voor Rozenburg vooral een seizoen van ‘net niet’ of als dat beter klinkt ‘genoeg mogelijkheden te weinig kansen’ of was en is het ‘keepersprobleem’ de nekslag voor de Rood Gelen. Zeven verschillende keepers of veldspelers stonden onder de lat en die zeven doelwachters moesten gezamenlijk 72 keer de bal uit het netje halen. Dat zijn er gemiddeld drie per wedstrijd en dat mag zaterdag niet gebeuren, wie er ook onder de lat staat, anders kan het boek dicht. En als het zijden draadje zaterdag niet knapt en Rozenburg wint wordt het tegen Alexandria op 4 juni een alles of niets wedstrijd. Tenminste als de ploeg van Nauta niet wil gokken op het resultaat tussen Deltasport en Binnenmaas in de laatste thuiswedstrijd van Deltasport in Vlaardingen. Uiteindelijk moet Rozenburg twee keer winnen om het allemaal zelf in de eigen hand te houden. Rozenburg verloor in de heenwedstrijd in Vlaardingen met 5-3. Met twee eigen doelpunten hielp Rozenburg, thuisploeg Deltasport weer terug in de wedstrijd. En er waren ook nog een paar simpele houdbare doelpunten bij. Maar terug naar deze week. Deltasport heeft afgelopen dinsdag verloren in Rotterdam van Sparta. De eerder gestaakte wedstrijd uit competitieronde 18 moest nog worden uitgespeeld. Sparta had tegen 9 man, de wedstrijd werd gestaakt na twee rode kaarten aan Deltasport zijde, 25 minuten om de 1-1 stand, stand bij staken, om te buigen in een overwinning. Sparta won met 5-1 en werd tevens koploper in de tweede klasse D. De strijd om het kampioenschap is voor Rozenburg een ver van mijn bed show. Op West gaat het over directe degradatie of spelen in de nacompetitie.

Het maximaal haalbare dit seizoen is plaats 13. Een plaats die verwijst naar de nacompetitie. Tegenstander moeten we zoeken in de derde klasse D. Daar heeft v.v. Nieuwerkerk al twee periode titels behaald, maar is ook de koploper en een kandidaat voor het kampioenschap. In de derde periode is Oud Beijerland de kanshebber. Rozenburg moet tegen één na hoogste geklasseerde periode kampioen in de eindrangschikking. Op dit moment kan dat LMO zijn. Maar zover is het nog lang niet. Voor Rozenburg wachten eerst nog twee wedstrijden om die nacompetitie te bereiken. En alleen bij winst van beide wedstrijden komt de nacompetitie in beeld. Bij verlies zaterdag tegen Deltasport kan het boek dicht en anders een lastig scenario waar de uitslagen van zowel Deltasport en Rozenburg in de laatste thuiswedstrijd bepalend wordt.

 

Foto’s uit de heenwedstrijd in Vlaardingen

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .