Alleen overwinning tellen vanaf dit moment in de nacompetitie voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Tenminste als Rozenburg ook volgend seizoen in de tweede klasse wil spelen. Natuurlijk is er een discussie of de ploeg van Nauta wel op het niveau van de tweede klasse kan acteren, zeker gezien de resultaten. Een bizar seizoen achter de rug, dat is zeker waar. Maar geen maatstaf voor het niveau wat Rozenburg aankan.

Als je puur naar de resultaten kijkt hebben de criticasters een punt. Voor leuk voetbal of pech laat staan het feit dat je zeven keepers nodig hebt in de competitie krijg je geen (bonus)punten. Maar toch kan Rozenburg het niveau van de tweede klasse zeker wel aan. In coronatijd was Rozenburg dichtbij de eerste periode in die zelfde tweede klasse, maar die competitie werd uit de boeken geschrapt. En een aantal jeugdtalenten kan probleemloos meespelen op het niveau van de tweede klasse. Dat bewijs is ook in een slecht seizoen duidelijk zichtbaar. En eenmaal terug in de derde klasse is terugkeren vele male lastiger dan nu via de nacompetitie op tweede klasse niveau blijven spelen. Het zijn overigens allemaal derdeklassers waar Rozenburg het in de nacompetitie tegen op moet nemen. Als Rozenburg daarvan wil wegblijven is winst het enige wat telt. En niet onbelangrijk als Rozenburg de talenten langer op West aan het werk wil zien moeten ze op niveau kunnen spelen anders is de jeugdopleiding van de Rood Gelen druk voor de concurrentie. In dat geval zullen ze vertrekken naar verenigingen op de eilanden die prestatievoetbal hoog in het vaandel hebben staan. Als dan ook de routiniers eerder gaan stoppen is de neerwaartse spiraal ingezet. En op West staat er een ploeg die voor 95 procent bestaat uit Rozenburgers of een sterke binding hebben (zoals wonen op Rozenburg) met de Rood Gelen. Misschien is dat ook wel uniek op dit niveau. Daar kan Rozenburg trots op zijn en nog mooier als zo’n ploeg op tweede klasse niveau kan blijven spelen. Het is eigenlijk ‘The Way of no return’. Simpeler zal de opdracht van Nauta voor zaterdag niet zijn.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag finale nummer 1 van 3 waarin we het SSS van Henk van Dirven treffen. Henk staat er om bekend dat hij zijn teams dominant en aanvallend laat spelen, dus de 1-4-3-3 of soms zelfs 1-3-4-3 verrast niet. Backs die veel opkomen en in de overlap met de buitenspelers, maar ieder voordeel heeft ook zijn nadeel, want de laatste 3 wedstrijden gingen verloren. Veel spelers voor de bal zorgt ook voor verdedigende kwetsbaarheid, en Den Bommel toonde dat nog maar eens aan. Spelers om in de gaten te houden zijn Dennis de Haan (vaak linksbuiten) en Frank van der Linden (middenveld, aanvoerder), zij zijn bepalend in het spel van SSS. Korte terugblik op afgelopen zaterdag, geflatteerde nederlaag, eerste helft moeten we de kansen afmaken en kan je met 0-3 gaan rusten, dat verzuimen we. Na rust direct een hele grote kans, maar geen doelpunt, waarna Alexandria 1-0 maakt en een fout erna afstraft, 2-0. Wedstrijd gespeeld en in de wetenschap dat Deltasport op verliezen stond, rustig uitspelen en geen gekke dingen doen. We hebben voor morgen ons huiswerk gedaan en het strijdplan ligt gereed. We kennen de kracht en de mindere punten van SSS, dus daar moeten we zien toe te slaan. Voor de liefhebbers zijn dit de wedstrijden die je graag wilt spelen, maar finales tellen alleen als je ze wint en daar hebben we al wat ervaring mee opgedaan.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .