Een wedstrijd met een extra rood en geel randje. Bij Vierpolders een aantal spelers die wel eens het rood en geel om de schouders hebben gedragen. Vooral Floris van den Heuvel en Paul Santra waren meerdere jaren basisspeler bij Rozenburg. Keeper Rick Otte komt uit de jeugd van Rozenburg. Ook Ruud Hakbijl en Joris van Driel waren actief op West.

Vierpolders won afgelopen zaterdag in de verlening in Rotterdam van LMO. Uiteindelijk stond er 2-4 op het scorebord. LMO had een 2-0 voorsprong opgebouwd en leek op weg naar de volgende ronde, Vierpolders wist die voorsprong echter nog in de laatste 10 minuten weg te werken. Maikel Straatman tekende voor de 2-1 en Jesper Lakerveld voor de gelijkmaker. Floris van den Heuvel wilde kennelijk heel graag tegen zijn oude ploeg Rozenburg spelen. In de verlening was het Floris die de 2-3 en de 2-4 voor zijn rekening nam en maakte de weg naar sportpark West vrij voor Vierpolders.

Vierpolders eindigde op plaats 6 het afgelopen seizoen en dat resultaat komt vooral uit de tweede helft van de afgelopen competitie. Na 12 wedstrijden stond de ploeg van Hans de Heer nog op plaats 12, de voorlaatste plaats, op de ranglijst. De tweede competitiehelft ging het een stuk beter met de ploeg van De Heer, die volgend seizoen Vierpolders verruild voor RHS, en zijn ploeg pakte uiteindelijk de tweede periode achter kampioen VFC uit Vlaardingen.

Voor de herstart van de afgelopen seizoen in januari van dit jaar speelde Rozenburg en Vierpolders vriendschappelijk tegen elkaar. Op sportpark West werd het op 29 januari 2022, 2-2. Voor Vierpolders scoorde Paul Santra de 1-0. Bryan van der Laan liet de 1-1 van zijn schoen vertrekken. Patrick Struijk en Vincent Bieling scoorde de andere doelpunten. Ook in de competitie was er een treffen tussen Vierpolders en Rozenburg. In het seizoen dat de Rood Gelen via de nacompetitie promoveerde naar de tweede klasse, 2018-2019, speelde Vierpolders en Rozenburg in de derde klasse D. In de thuiswedstrijd op 29 september 2019 won Rozenburg met 3-1. En in de uitwedstrijd was Vierpolders de winnaar met 1-0. Veel geheimen zullen er niet zijn voor de beide ploegen. Er moet een winnaar komen dinsdag en de winnaar gaat zaterdag door naar de 3e ronde wat gelijk de eerste finale is. Maar eerste de wedstrijd van dinsdag tegen Vierpolders. Hoe kijkt Rozenburg trainer Nauta aan tegen de derby.

Peter-Marcel Nauta

“Finale nummer 2 van 3 waarin we het Vierpolders van vertrekkend oefenmeester Hans de Heer treffen. Hans heeft met zijn team een prima periode neergezet na de winterstop en daarmee beslag gelegd op de 2de periode. De laatste competitie wedstrijd ging welles waar verloren met grote cijfers maar toen speelde de 2de keus en werden basiskrachten als Van den Heuvel en Smits gespaard. Vierpolders herbergt een aantal voormalig Rozenburgers, o.a. Rick Otte, Paul Santra, Ruud Hakbijl en Floris van den Heuvel, met name Floris van den Heuvel speelt een zeer belangrijke rol in het elftal van De Heer, die van aanvoer voorzien wordt door Brian Smits. Een mooi weerzien dus met voormalige krachten. Vierpolders wist via de extra tijd te winnen bij LMO en dat heeft dus weer wat extra kracht gekost, zeker gezien het feit dat we morgenavond alweer spelen, daarnaast , op basis van het wedstrijdverslag van LMO, was het misschien wel een gestolen overwinning, maar in deze fase kijkt echt niemand daar naar. Rozenburg zelf heeft vertrouwen getankt tegen SSS, een overtuigende en verdiende overwinning, waarin, na een aftastend begin, de wedstrijd grotendeels werd gecontroleerd en er geduldig werd gewerkt naar kansen, en die kwamen ook. Prima doelpunten gemaakt en verdedigend stond het als een huis onder aanvoering van Van Seventer en Den Ouden. De spelers hebben het strijdplan keurig uitgevoerd, dat verdiend een groot compliment. Morgenavond weinig veranderingen, maar misschien toch nog een kleine verrassing uit de hoge hoed, verder de lijn van zaterdag voortzetten. We hebben maar 1 missie en dat is winnen.”

Foto's uit eerdere ontmoetingen tussen Vierpolders en Rozenburg.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.