Is Rozenburg instaat ook Zuidland aan het zegekarretje te binden. Nog één keer alles uit de kast om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Althans behoud van spelen, ook volgend seizoen, in de tweede klasse is dit seizoen de prijs die op het spel staat. En toeval of niet, Zuidland is net als in juni 2019 de tegenstander. De rollen zijn omgedraaid. In die wedstrijd was Zuidland de tweedeklasser en Rozenburg derdeklasser. Dat is zaterdag precies anders om.

Zaterdag de afsluiting van het lastige seizoen 2021-2022. Voor de Rood Gele bijna een drama en voortdurend vechten tegen degradatie. Daar hebben we zeker op deze site genoeg letters aan gespendeerd. Natuurlijk mocht het zaterdag mis gaan, voor een van beide clubs, is er nog een herkansing op 18 juni 2022. Maar eerst zaterdag op het sportpark van GHVV’13 in Geervliet. Zuidland is er gekomen doordat het op de tweede plaats eindigde in de eerste periode achter de kampioen in de derde klasse C, VFC uit Vlaardingen. In de competitie werd Zuidland ook tweede en verloor maar 6 keer, speelde 2 keer gelijk en won 16 potjes. Op alle ranglijsten die je ook kan maken over het afgelopen seizoen in de derde klasse C, is Zuidland de ‘second best’. Een ploeg die met Tom Larssen aan de weg wil timmeren. Na twee seizoenen met coronaperikelen, waar overigens het hele amateurvoetbal last van had, lijkt hij zijn ploeg op koers te liggen voor de tweede klasse. En Rozenburg moet dat feestje verpesten. In de nacompetitie won Zuidland van Oud-Beijerland, 2-0. En afgelopen dinsdag te sterk voor HBSS 1-0, beide wedstrijden op het eigen sportpark.

Voor Rozenburg liggen de zaken een stuk lastiger. Een seizoen achter de feiten aanlopen. En nu in de nacompetitie de draad weer opgepakt. Winst tegen SSS met 3-1. Winnen van Vierpolders met 3-2. En in beide wedstrijden een ander Rozenburg. Kan de ploeg dat ook zaterdag opbrengen op een veel sterker Zuidland dan de ploegen tot nu toe in de nacompetitie, ook op de knieën te krijgen.

15 juni 2019 op sportpark van toen nog Bernisse

Het was voor Peter-Marcel Nauta zijn eerste kunststukje. Hij bracht, natuurlijk samen met zijn team, Rozenburg naar de tweede klasse, waar de ploeg nog altijd acteert. Het was in juni 2019 een scenario wat zijn weerga niet kent. Zuidland op voorsprong door Ayrton Verlaan. Rozenburg door Bryan van der Laan op 1-1 en 2-1 en Zuidland inmiddels met tien man op gelijke hoogte. Doelpunt Mores de Hoog en dan in de verlenging maakte Nick de Bil het af was de tweede klasse een feit voor Rozenburg. Maar dat was toen…… nu een heel ander scenario. En of Rozenburg in de favorietenrol van start gaat?

Coach Peter-Marcel Nauta

“De geschiedenis herhaalt zich, a.s. zaterdag weer een play off tegen Zuidland. Destijds was het geen mooie wedstrijd maar wel een heel spannende wedstrijd, en ik verwacht eigenlijk een zelfde scenario voor a.s. zaterdag. Twee ploegen die beide niet in het mes willen lopen en met veel spelers achter de bal spelen, wij zijn gewaarschuwd voor de snelheid van Speelpenning, de kopkracht van Van Buuren en de steekballen vanuit het middenveld. Mede doordat we na de wedstrijd tegen Vierpolders nog wat spelers missen, moeten we ons aanpassen, dat is heel jammer, maar we doen dit eigenlijk al het hele seizoen, dus geen man overboord. Donderdag hebben we met minimale intensiteit getraind en aansluiten wat teambuilding, we hebben immers in 4 dagen tijd 2 wedstrijden gespeeld met een hoge intensiteit en veel emoties. Rozenburg zal er morgen weer staan en zich volledig geven om haar 2de klasse schap te behouden. Wat dat betreft ben ik nu al trots op de groep, het was een seizoen met veel tegenslagen, maar we zijn overeind gebleven en hebben alles volledig in eigen hand. Zaterdag kwart over vier weten we meer, en de hitte zal ongetwijfeld voor beide teams een grote tegenstander worden.”

Foto's: 15 juni 2019 v.v. Rozenburg naar de tweede klasse

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .