Na het verlies van afgelopen zaterdag tegen Zuidland is het nu echt de laatste kans op behoud van het tweedeklasserschap. Of de Rood Gelen met een gehavende ploeg in staat zijn om FC Oudewater te verslaan? FC Oudewater verloor afgelopen zaterdag van TAVV met 1-3 en liet net als Rozenburg de eerste kans voorbij gaan om volgend seizoen in de tweede klasse te spelen.

FC Oudewater leek op het kampioenschap af te stevenen in de derde klasse A. Het won de eerste- en tweede periode en pas in de laatste fase kwam Alphia voorbij en ging er met het kampioenschap vandoor. In de eerste twee perioden verloor FC Oudewater maar één keer. Ook een ploeg die de gelederen weet te sluiten. In de competitie in 3A samen met de kampioen de minst gepasseerde verdediging. In de nacompetitie won FC Oudewater van VV Verburch thuis met 4-2, en thuis van Scoccer Boys met 3-2. Net als bij Rozenburg ging het dan in de derde ronde mis tegen TAVV 1-3.

Rozenburg mist belangrijke spelers dinsdag in Capelle aan den IJssel. In hoeverre dat opgevangen gaat worden? Spelers buiten de A- selectie trainen al enige tijd niet meer en/of zijn al op vakantie. Hoe groot is de schade die Rozenburg afgelopen zaterdag heeft opgelopen, fysiek en mentaal? En met welke spelers gaat Rozenburg uiteindelijk de strijd aan tegen FC Oudewater? Rozenburg heeft wat goed te maken en dinsdag op de velden van CVV Zwerver de laatste kans van dit seizoen. Naast een handje vol geblesseerde en geschorste breekt de vakantieperiode aan in de selectie van Rozenburg. Goed dat de wedstrijden op neutraal terrein moeten worden gespeeld. Op sportpark West zijn de velden niet meer bespeelbaar en toegankelijk.

 

FC Oudewater is een jonge vereniging. In 2015 een fusie tussen OVS en Unio. In het eerste seizoen speelde de club in de 4e klasse en werd daar Kampioen. In de daarop volgende seizoenen in de derde klasse, waar er ook twee seizoenen bij waren die door corona niet werden uitgespeeld. Het beste resultaat was vorig seizoen met een tweede plaats. Nu wil FC Oudewater door naar de tweede klasse en dat wil Rozenburg voorkomen.

De wedstrijd wordt op het sportpark van CVV Zwerver in Capelle aan de IJssel gespeeld, aanvang 20:00 uur 

Foto's uit de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Zuidland. Gaan de routiniers Rozenburg in veilige haven loodsen.

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.