Aanvoerder Nick de Bil blijft vertrouwen houden in dit Rozenburg en vond de opmerking dat de sterkhouders van Rozenburg het ook af laten weten veel te makkelijk. Maar de cijfers zijn meer dan duidelijk. In december vorig seizoen ‘nul’ punten en ook na de winterstop staat de teller op die hatelijke nul voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta.

Lees meer: Rozenburg loopt schade op bij Excelsior’20

Excelsior’20 is de tegenstander zaterdag als wedstrijd 14 van deze competitie op de affiche staat. In de eerste wedstrijd van dit seizoen, op sportpark West, stond er 2-2 op het scorebord. Voor Rozenburg het begin van een reeks tot half november waar de waar de ploeg van Nauta niet verloor. Voor Excelsior verliep de start van de competitie iets minder en morste de Schiedammers zo hier en daar wel eens wat puntjes.

Lees meer: Rozenburg naar Schiedam

Rozenburg kan zeker nog niet opgelucht adem halen na afgelopen zaterdag. De wedstrijd tegen Deltasport haalde het einde niet. Daar kon Rozenburg niet zo heel veel aan doen. Het was vooral Deltasport die het met scheidsrechter Steven van Erven aan de stok had.

Lees meer: Onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen op West

De eerste wedstrijd na de winterstop was er één die je als ploeg snel wil vergeten, maar wel de lessen uit moet trekken. Dat zal Rozenburg en coach Nauta zeker hebben gedaan. Van de mat gespeeld bij koploper HBSS in Schiedam. Na 90 minuten stond er 6-2 op het scorebord, een koude heel koude douche.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta:”We mogen ons niet laten verrassen bij dode spelmomenten”

Rozenburg kampte opnieuw met tegenslagen voor de wedstrijd tegen HBSS. Doelman Benny van der Meer zit met een enkel in het gips, Jeroen Brobbel, Nick de Bil en Elroy van Seventer lagen ziek op bed. Het was koud op sportpark Harga waar de aanhang van Rozenburg wel warm kon worden van het spel en de tactiek waar Peter-Marcel Nauta zijn ploeg de wei in had gestuurd. Zeker in de eerste helft. Wat er daarna met de ploeg gebeurde?

Lees meer: Op weg naar bonuspunten eindigde in een afgang voor Rozenburg

De winterstop is voorbij en het amateurvoetbal gaat weer beginnen. Als we naar buiten kijken nog niet aantrekkelijk, maar het balletje gaat weer rollen. Peter-Marcel Nauta gaat met Rozenburg de strijd aan met koploper HBSS in Schiedam.

Lees meer: Rozenburg naar de koploper

Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen. En de ploeg van Nauta staat inmiddels in de gevarenzone. Natuurlijk zijn er nog 15 wedstrijden te gaan en is er nog van alles mogelijk. Koploper HBSS neemt afstand, maar voor de rest staat het allemaal dicht bij elkaar. Overigens is HBSS wel de eerste tegenstander van de Rood Gelen na de winterstop. Beginnen met een pittige opgaaf.

Lees meer: Hoe zit het nu met promoveren of degraderen dit seizoen

Een prima eerste helft met fraaie doelpunten gaf Rozenburg het binnen 10 minuten na de thee volledig weg. Het liep net als vorige week tegen OHVV tegen een counter aan in de slotfase waardoor de ploeg van Peter-MarcelNauta voor de vierde keer op rij met lege handen stond.

Lees meer: Rozenburg zakt verder weg op de ranglijst

Na zaterdag nog 15 ronden te gaan in de competitie. De laatste van dit jaar is een uitwedstrijd tegen Botlek. Botlek staat op plaats 11 en heeft maar 1 puntje minder dan Rozenburg op plaats 8. Alles dicht bij elkaar in de derde klasse D. Of Rozenburg naar boven kan kijken? Zaak voor de mannen van Nauta om weg te blijven uit de degradatie zone lijkt nu meer aan de orde.

Lees meer: De laatste van het kalenderjaar 2022

Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen. Afgelopen zaterdag tegen OHVV was de ploeg van de vertrekkende trainer Peter-Marcel Nauta zeker niet de mindere. Maar door een goed uitgevoerde counter in de slotminuten bleven de Rood Gelen voor de derde keer op rij met lege handen. OHVV won met 1-2.

Lees meer: Rozenburg verliest van OHVV

Al in een vroeg stadium zijn punten meer dan belangrijk voor de Rood Gelen. De ploeg van Nauta heeft er al veel verspeeld en daar zag het lang niet naar uit. Inmiddels vier maal gelijk en twee verliesbeurten voor het ‘Vlaggenschip’ van West. Dat is voor een ploeg die voor de prijzen mee wil spelen, te veel.

Lees meer: Als Rozenburg met een goed gevoel de winterstop in wil gaan moeten er punten worden gepakt

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .