In lang vervlogen tijden was het altijd druk op de pont als er een ploeg uit Maassluis naar Rozenburg kwam. Vooral in de ‘Gouden jaren’ van Rozenburg was de tegenstander dan Excelsior Maassluis. Vele jaren was de Waterwegderby iets waar de supporters naar uitkeken. Bij het Maassluise VDL is dat gevoel veel minder. Misschien ook omdat VDL en Rozenburg elkaar niet zo vaak tegen kwamen in de competitie.

Lees meer: VDL komt naar Rozenburg

Het leek het credo waar de coach van Rozenburg zijn spelers tegen Meeuwenplaat de wei in had gestuurd. Het geloof en vooral het vertrouwen dat de punten mee in de tas terug naar sportpark West moesten. In ieder geval gingen de punten mee terug naar Rozenburg. Het was niet altijd oogstrelend. Maar het doel heiligt de middelen, zeker op dit moment bij Rozenburg. Een wedstrijd met twee gezichten, waar vooral in de tweede helft de boodschap was aangekomen. Niets meer weggeven en de punten pakken.

Lees meer: Het maakt niet uit hoe je wint als je maar wint

Een beetje nostalgie voor sportenrozenburg. Ooit in de jeugd het blauwe shirt om de schouders gedragen. Buitenlandse toernooien gespeeld met de Meeuwen. Maar dat was toen. Nu hele andere belangen en speelt Rozenburg voor de competitie tegen Meeuwenplaat. Een nieuw hoofdstuk.

Lees meer: Rozenburg naar de Meeuwen van de Meeuwenplaat

Als dit het is, wordt het nog een lastig seizoen voor Rozenburg in de derde klasse. De ploeg van Nauta was vooral in de eerste helft niet scherp en begon slap veel te slap aan de wedstrijd. Nu maakt één zwaluw nog geen zomer, maar natuurlijk één kraai ook geen winter. De schade viel mee voor de ploeg van West, maar als de ploeg bovenin mee wil spelen moet er toch een tandje bij.

Lees meer: Matige ouverture op sportpark West

Het balletje gaat ook voor Rozenburg rollen aanstaande zaterdag als scheidsrechter Wim Roozenboom om half drie het signaal geeft voor de aftrap van de competitie 2022-2023. Hoe moeten we nu aankijken tegen de voorbereiding van Rozenburg. Door in de beker, dat is wel een anders geweest. Redelijke vriendschappelijke wedstrijden in de voorbereiding. Maar ook een waslijst aan niet beschikbare- en geblesseerde spelers.

Lees meer: Er is geen weg terug

Het was ongetwijfeld puzzelen voor Peter-Marcel Nauta om voor de wedstrijd in en tegen Koudekerk 11 spelers op het formulier te zetten. Een ongelofelijke lijst van spelers die geblesseerd zijn of om andere redenen niet beschikbaar. En er lijkt nog geen einde aan te komen. Ook in Koudekerk kwam Rozenburg niet ongeschonden uit de strijd. Aanvoerder Bryan van der Laan moest er met een fikse enkelblessure vanaf aan de Gruttolaan in Koudekerk.

Lees meer: Rozenburg verder in de districtsbeker

Afgelopen zaterdag in Den Haag was het uiteindelijk een vriendschappelijk potje en de overwinning telt niet mee in de stand in de bekerpoule. Zondagclub SVH heeft zich teruggetrokken uit het bekertoernooi. Rozenburg is koploper in de poule en mag niet verliezen van Koudekerk om verder te komen. Monster is uitgespeeld en ook uitgeschakeld om verder te komen in het bekertoernooi.

Lees meer: Rozenburg mag niet verliezen in Koudekerk

Afgelopen zaterdag wist Rozenburg in Den Haag tegen SVH, nadat het de eerste wedstrijd van Monster had gewonnen, ook de tweede wedstrijd te winnen in het bekertoernooi 2022-2023. Omdat Monster en Koudekerk de punten deelde zijn de Rood Gelen koploper in de poule. Resultaten die de afgelopen jaren wel een slechter zijn geweest. Maar punten zijn punten en de manier waarop kan beter.

Lees meer: Tweede winst in bekertoernooi

Het zal in de ogen van de KNVB wel heel logies zijn om zaterdag en zondagclubs in één beker poule te laten spelen. En om de zondagclubs tegemoet te komen is de aanvangstijd op 17:00 uur op de zaterdag gezet. Zaterdag clubs hoeven niet op zondag te spelen, zondagclubs wel op zaterdag. In de poule bij Rozenburg heeft Koudekerken al geprotesteerd. Het lijkt erop dat Rozenburg het gelaten over zich heen laat komen. Verplaatsen naar 14:30 uur was geen optie voor de ploeg uit Den Haag, laat het wedstrijdsecretariaat van Rozenburg ons weten.

Lees meer: Wie het weet mag het zeggen

Uiteindelijk gaat het bij het spelletje om meer doelpunten te maken dan je tegenstander en als winnaar terug naar de kleedkamer te gaan. Daar heeft Rozenburg aan voldaan, maar de manier waarop heeft nog wel wat kanttekeningen. Vooral de eerste helft was het wennen voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Als het al niet slecht was dan toch op z’n minst matig in de eerste 45 minuten. Dit Rozenburg kan beter en het moet beter als Nauta met zijn mannen dit seizoen een rol van betekenis willen spelen. De eerste stap is gezet, de uitslag staat in de boeken de manier waarop verdwijnt langzaam, zoals altijd, van het netvlies.

Lees meer: Rozenburg begint met winst in het bekertoernooi

Of de voorbereiding nu goed of slecht was. Of nieuwe spelers voldoende zijn ingepast. Of de kern van Rozenburg, lees de sterkhouders, staan te trappelen voor het nieuwe seizoen zijn vragen die zaterdag om 14:30 uur duidelijk zullen worden als Monster voor het bekertoernooi naar sportpark West komt. Of het een verlengstuk van de voorbereiding wordt of Rozenburg een rondje verder wil komen?

Lees meer: Het bekerballetje gaat rollen

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .