Het seizoen 2021-2022 ligt nog vers in het geheugen. We kunnen dan ook wel beginnen dat de weg terug naar de tweede klasse veel moeilijker zal worden dan de opdracht die de ploeg van Peter-Marcel Nauta vorig seizoen had, degradatie voorkomen. Maar dan trappen we een open deur in. En dat laatste, voorkomen van degradatie, is niet gelukt........

Twee kansen bleven onbenut, eerst tegen Zuidland in een hectische eindfase waar de buit binnen leek, maar uiteindelijk Zuidland er met die buit vandoor ging. In de herkansing in Capelle aan den IJssel tegen Oudenwater moest Rozenburg met een heel jong team het hoofd buigen. Rozenburg gestraft door het lange seizoen met al op vakantie zijnde spelers, schorsingen en ook blessures een duit in het zakje deden. We zullen ons niet laten verleiden door als en dan en misschien, maar zonder corona had de wereld er anders uigezien en zeker ook voor Rozenburg.

De realiteit spelen in het seizoen 2022-2023 in de derdeklasse D

Wie zijn de tegenstanders en hoe verging het die clubs het afgelopen seizoen.

 

Team

Vorig seizoen

Geëindigd

1

Botlek

3e klasse C

9e

2

DVO’32

3e klasse C

4e

3

Deltasport

2e klasse D

14e gedegr.

4

Excelsior’20

4e klasse G

2e (na-comp)

5

HBSS

3e klasse C

3e

6

Kethel Spaland

3e klasse C

5e

7

Meeuwenplaat

2e klasse D (zon.)

13e

8

OHVV

4e klasse I

2e (na-comp)

9

OVV

3e klasse C

11e

10

Rijnmond HS

3e klasse C

8e

11

Rozenburg

2e klasse D

13e gedegr.

12

VDL

3e klasse C

10e

13

Victoria’04

4e klasse G

kampioen

14

Vierpolders

3e klasse C

6e

Gaan de ex tweedeklassers gelijk de dienst uitmaken in de derde klasse D? Dat is zeker geen garantie. Deltasport heeft veel nieuwe spelers gehaald en of dat een garantie is voor een snelle terugkeer? Meeuwenplaat komt van de zondag en mocht na degradatie uit 2D, horizontaal doorschuiven naar 3D op zaterdag. Voor de ploeg uit Hoogvliet dus een heel nieuwe ervaring, spelen op zaterdag. Wat is het niveau verschil tussen zaterdag en zondag, oftewel kan Meeuwenplaat gelijk een prominente rol in de zaterdag voor zich opeisen. En dan Rozenburg, wie het weet mag het zeggen. Nauta bracht in zijn eerste seizoen Rozenburg naar de tweede klasse, maar wist zijn ploeg, mede door de halve en niet afgemaakte corona seizoenen, er niet te houden. Kan hij dat huzarenstukje nog een keertje herhalen en de Rood Gelen terug brengen naar de tweede klasse.

Rozenburg treft het komende seizoen een aantal tegenstanders die al eerder of in een ver en verder verleden tegenstander waren van de Rood Gelen, zoals Botlek, Kethel Spaland, OVV, RHS, HBSS, Victoria’04. En tegenstanders waar de druk er misschien wel gelijk op ligt. OHVV met oud Rozenburg trainer Mark van Os, was niet lang bij Rozenburg en zal willen laten zien, zeker ook op sportpark West. Of Vierpolders waar spelers rondlopen die ook het rood en geel om de schouders droegen.

Drie ploegen die vorig seizoen nog in de vierde klasse voetbalde, OHVV, Victoria’04 en Excelsior’20. Vier ploegen die vorig seizoen, in de derdeklasse, in het linkerrijtje stonden. Kan zeker een interessante competitie worden voor Rozenburg. Voor sommige kenners een leukere competitie dan die in de tweede klasse. Of dat nu helemaal waar is? In ieder geval zijn de afstanden het komende seizoen te overzien. Niet onbelangrijk zeker met de huidige brandstofprijzen.

In de afgelopen overschrijvingsperiode vertrokken er twee spelers. Patrick Struijk naar OVV en die zien we dus terug in de wedstrijden tussen OVV en Rozenburg het komende seizoen. En Marnix Sonneveld wisselde het Rozenburg shirt voor dat van FC IJselmonde. Ook kan Peter-Marcel Nauta een paar nieuwe gezichten op West verwelkomen. Quintin Felomina terug op het oude nest na een uitstapje naar Excelsior Maassluis. Ook doelman Benny van der Meer komt terug naar West en moet onder andere het keepersprobleem bij Rozenburg oplossen. Afgelopen seizoen had Rozenburg 7 verschillende doelwachters nodig in de competitie. Uniek, dat zeker, maar het heeft ongetwijfeld ook punten gekost. Naast Marnix Sonneveld en Patrick Struijk heeft ook Rick Groenendijk, de doelman die van SCO kwam, sportpark West verlaten. Groenendijk speelde alleen de eerste competitie wedstrijd tegen CWO en vertrok. Waarom de doelman vertrok is in ieder geval voor onze redactie niet duidelijk, maar terugkijken heeft niet zoveel zin. Naast Quintin Felomina komen ook Sander Geveke (middenvelder/verdediger) komt van Excelsior Maassluis, Alain Kers (verdediger/middenvelder) komt van Brielle onder 19 en Najb Kissami (middenvelder) komt van Brielle 2, naar Rozenburg.

Hopelijk een competitie die niet onderbroken wordt door Corona en we weer een normaal competitie verloop krijgen. Aan de horizon gloort de tweede klasse. Het doel waar 14 clubs voor gaan strijden.      

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .