Of de voorbereiding nu goed of slecht was. Of nieuwe spelers voldoende zijn ingepast. Of de kern van Rozenburg, lees de sterkhouders, staan te trappelen voor het nieuwe seizoen zijn vragen die zaterdag om 14:30 uur duidelijk zullen worden als Monster voor het bekertoernooi naar sportpark West komt. Of het een verlengstuk van de voorbereiding wordt of Rozenburg een rondje verder wil komen?

Monster, in het verre verleden wel eens tegenstander van Rozenburg. In de nacompetitie waren het vooral spannende potjes zullen de wat oudere supporters zich nog wel herinneren. Een penalty serie als sluitstuk, 2008, met de 18 jarige doelman Robert de Korte in de hoofdrol. In dat seizoen werd er in de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen en thuis op West wist Monster met de zelfde score een verlening en daarna strafschoppen af te dwingen. Van de huidige selectie was Jordie de Groot er in ieder geval bij. Hij kwam al na 9 minuten in het veld om de geblesseerde Poi Heiland te vervangen. Maar dat zijn verhalen voor op de bankjes langs de het Scheur voor de wat ouderen onder ons.

 

Terug naar het heden. Vorig seizoen eindigde Monster op plaats 2 in de derde klasse B. Een ploeg die de laatste seizoenen in de derde klasse speelt. Elk seizoen wel meespeelt voor de prijzen. Misschien heeft corona ook wel een bijdrage geleverd zodat het stapje naar de Tweede Klasse, waar de ploeg uit het Westland ook vele jaren speelde, nog niet kon worden gezet. Vorig seizoen waren ze er dicht bij. Hoe sterk Monster dit seizoen is gaan we zaterdag om 14:30 uur zien als het (beker)balletje weer gaat rollen.

Coach Peter-Marcel Nauta over Monster

“Aanstaande zaterdag de officiële opening van het seizoen 2022/2023 wanneer we de eerste bekerwedstrijd spelen tegen Sportclub Monster, die uitkomen in de 3e klasse B. Monster pakte het afgelopen seizoen een vervangende periode titel, maar werd reeds in de 1e ronde nacompetitie uitgeschakeld door TAVV. Sportclub Monster, SVH en Koudekerk zijn voor ons allemaal grote onbekende, maar dat maakt het misschien wel veel interessanter om tegen ze te spelen. Monster heeft afgelopen seizoen in ieder geval aangetoond dat ze boven in mee kunnen draaien en de gezonde ambitie hebben om nog een stap hoger te maken. Normaal gesproken zullen die ambities er nu ook nog zijn en de wedstrijd kan dan ook een goede graadmeter zijn voor ons zelf. De voorbereiding is eigenlijk nog in volle gang, ondanks dat we inmiddels 6 weken achter de rug hebben. De gespeelde oefenwedstrijden hebben in ieder geval een positieve indruk achter gelaten, maar oefenen en officiële wedstrijden zit een groot verschil in. Vanaf nu gaan we richting de basisformatie en wordt er gewisseld op basis van noodzaak of mogelijkheden. We hebben een goede trainingsweek gehad en een nagenoeg fitte groep, zaterdag kwart over vier weten we meer over hoe ver we zijn.”

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .