Uiteindelijk gaat het bij het spelletje om meer doelpunten te maken dan je tegenstander en als winnaar terug naar de kleedkamer te gaan. Daar heeft Rozenburg aan voldaan, maar de manier waarop heeft nog wel wat kanttekeningen. Vooral de eerste helft was het wennen voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Als het al niet slecht was dan toch op z’n minst matig in de eerste 45 minuten. Dit Rozenburg kan beter en het moet beter als Nauta met zijn mannen dit seizoen een rol van betekenis willen spelen. De eerste stap is gezet, de uitslag staat in de boeken de manier waarop verdwijnt langzaam, zoals altijd, van het netvlies.

“We missen Maik den Ouden, te veel last van een blessure. Jordie de Groot gaat centraal spelen. Verder zijn de twee nieuwe spelers (Nataniel Moreno Tavares en Chahid Kasmi, red.) die we bij de selectie zouden krijgen nog niet speelgerechtigd. We gaan met drie centrale spelen en twee vleugelverdedigers (Xander Geveke en Lars Bekker, red.)”, vertelde de coach voor de wedstrijd. “Bryan van der Laan, Stefano Tavares en Onur Zaif op het middenveld. Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel zijn de spitsen. Benny van der Meer is onze eerste doelman. Verder hebben we Szymon Joachimiak definitief naar de A- selectie gehaald.” De eerste helft was niet goed van de kant van Rozenburg. Aanvoerder Bryan van der Laan over die fase van de wedstrijd. “We hadden de afspraak om in de as door te schuiven tijdens druk zetten. Dat deden we niet en kwamen onze afspraken niet na. Monster kan best lekker voetballen en maakte we het ons zelf moeilijk. Zeker omdat het bij het doordekken niet goed ging. We waren in de eerste helft slordig aan de bal en kwamen niet echt aan voetballen toe. We maakte het onszelf alleen maar moeilijk.” Het was zeker niet allemaal kommer en kwel en Rozenburg heeft nog nauwelijks met een complete selectie gespeeld en/of getraind. Bij vlagen toch zeker te zien waar Nauta naar toe wil met deze selectie. Een speelwijze die veel kracht kost, vooral voor de vleugelverdedigers. Door veel bal verlies en de bal niet lang genoeg in de ploeg houden was het voor Xander Geveke en Lars Bekker vaak van cornervlag naar cornervlag lopen en dat was kracht verspilling. Monster kwam in de 38e minuut aan de leiding. Een voorzet over de voor Monster rechterkant precies op het hoofd van de vrijgelaten Ramon Bruers, 0-1. Rozenburg probeerde nog wel wat terug te doen maar echt gevaarlijk werd het zelden.

Rozenburg kwam wervelend de kleedkamer uit en precies, 90 seconde nadat scheidsrechter Ruud Wesdorp voor het begin van de tweede helft had gefloten had Rozenburg de achterstand uit de eerste helft goed gemaakt. Doelpuntenmaker Nick de Bil, 1-1. Na een minuut of 20 in die tweede helft werd Elroy van Seters uit voorzorg naar de kant gehaald. De routenier had last van zijn hamstring en Nauta wilde zo vroeg in het seizoen geen risico nemen. Szymon Joachimiak was zijn vervanger. Lars Bekker naar het centrum en Joachimiak verder als vleugelverdediger. Een lastige positie voor Joachimiak en leek het er soms erg veel op dat Joachimiak als vierde middenvelder speelde. Ook vleugelverdediger Xander Geveke zou het einde niet halen. Het vele loopwerk bezorgde de nieuweling op West kramp en werd vervangen door Jeroen Brobbel. Rozenburg wilde toch wel meer dan de 1-1 die tot dan toe op het scorebord stond. In de 37e minuut een vloeiende aanval waar Bethslot Woldeamanuel het laatste tikje mocht geven en Monster doelman Willen-Jan Broch kansloos liet. Monster probeerde nog wel een nederlaag te voorkomen maar Rozenburg doelman Benny van de Meer wilde niet meer capituleren. De eerste overwinning van Rozenburg van dit seizoen tegen een ploeg die in de top van de derde klasse speelt en speelde. Zeker een ploeg die in de derde klasse B weer mee gaat spelen voor de prijzen.

Bryan van der Laan

“Moeizaam”, was de eerste reactie van aanvoeder Bryan van der Laan. “We hebben gewonnen en daar gaat het om, maar vooral de eerste helft was slecht. Monster heeft best een slimme ploeg dat zag je in alles. Het was zeker de eerste helft heel statisch en slordig waardoor we niet aan voetballen toekwamen. Tweede helft toonde we meer inzet en gingen we iets anders de wedstrijd in. Je zag ook wel dat zij ook wel vermoeid raakte. Bij vlagen gingen we ook beter spelen. We moeten ook langer de bal in de ploeg houden, zo slopen we de vleugelverdedigers. Die kunnen niet 90 minuten lopen, lopen, lopen. Misschien had het ook een gelijkspel kunnen worden. Monster kreeg genoeg kansen. Daar moeten we verdedigend nog minder weggeven. Winnen in de eerste wedstrijd van de beker is de laatste jaren wel eens anders geweest. Er zit veel potentieel in deze ploeg, het kan veel beter.”