Afgelopen zaterdag in Den Haag was het uiteindelijk een vriendschappelijk potje en de overwinning telt niet mee in de stand in de bekerpoule. Zondagclub SVH heeft zich teruggetrokken uit het bekertoernooi. Rozenburg is koploper in de poule en mag niet verliezen van Koudekerk om verder te komen. Monster is uitgespeeld en ook uitgeschakeld om verder te komen in het bekertoernooi.

Zaterdag een verre uitwedstrijd voor de Rood Gelen. Koudekerk, de tegenstander van Rozenburg, heeft 1 puntje overgehouden aan de wedstrijd in Monster en de ploeg uit het Westland is laatste in de poule en ook nog eens uitgespeeld. Doorgaan of afhaken wordt dus bepaald in de wedstrijd tussen Koudekerk en Rozenburg op het sportpark aan de Gruttolaan in Koudekerk. Koudekerk is net als Rozenburg een derdeklasser in West 2. Afgelopen seizoen werd Koudekerk kampioen in de vierde klasse. Op doelsaldo en een vreemde ontknoping. Voor de laatste wedstrijd had Koudekerk een doelsaldo van + 13 t.o.v. de nummer 2 Teylingen. Winst leek dus genoeg voor de ploeg aan de Oude Rijn, maar het werd nog spannend. Teylingen was op schot en scoorde in de thuiswedstrijd tegen Kickers’69 10 keer en kreeg er 1 tegen. Koudekerk dus in de laatste wedstrijd kampioen, door een overwinning tegen Roodenburg, 2-0. Nadat Teylingen lage tijd de koploper was geweest. Hoe sterk Koudekerk dit seizoen is verteld het verhaal niet. Gelijk spelen tegen Monster is zeker een prestatie die goed is te noemen. Rozenburg kent wat personele problemen en kampt met een blessuregolf als we de berichten van sportpark West goed interpreteren en ook wat spelers die om andere redenen niet beschikbaar zijn. Maar zo dicht bij de volgende ronde van het bekertoernooi was Rozenburg lang niet.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag de beslissing in de bekerpoule wanneer we v.v. Koudekerk treffen voor bekerwedstrijdnummer 2. Afgelopen week speelde v.v. Koudekerk uit bij SC Monster met 2-2 gelijk, waardoor SC Monster is uitgespeeld na het eerdere 2-1 verlies tegen Rozenburg. Kortom v.v Rozenburg 3 punten en v.v. Koudekerk 1 punt, met andere woorden alleen een overwinning kan Koudekerk verder brengen en ieder ander resultaat zorgt ervoor dat wij verder gaan in de beker, iets wat we de afgelopen jaren niet hebben kunnen realiseren. De overwinning op SC Monster en SVH, uiteindelijk een oefenwedstrijd want de ploeg is uit de beker gestapt ... , kwamen moeizaam tot stand. Waar we in de oefenwedstrijden, voorafgaand aan het bekerprogramma, goede dingen lieten zien, was het de laatste 2 wedstrijden stroperig, slordig en een matige beleving. Dat moet dus beter, maar we moeten wel rekening houden met de omstandigheden, en met name dat we inmiddels een waslijst aan blessures hebben. De spoeling aan beschikbare spelers is dus uiterst dun, misschien wel te dun, maar het is zoals het is. Zaterdag starten we op het kunstgras in Koudekerk in de wetenschap dat zij moeten en wij hierop kunnen anticiperen. Voor nu is het resultaat belangrijker dan het vertoonde spel.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.