Het balletje gaat ook voor Rozenburg rollen aanstaande zaterdag als scheidsrechter Wim Roozenboom om half drie het signaal geeft voor de aftrap van de competitie 2022-2023. Hoe moeten we nu aankijken tegen de voorbereiding van Rozenburg. Door in de beker, dat is wel een anders geweest. Redelijke vriendschappelijke wedstrijden in de voorbereiding. Maar ook een waslijst aan niet beschikbare- en geblesseerde spelers.

Zijn er voldoende spelers hersteld om aan de competitie te beginnen, we vragen het Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta verder in dit artikel. Hoe is het met de aanwinsten op West. We zien eigenlijk in officiële wedstrijden alleen Alan Kers op de formulieren staan. Natuurlijk lijkt het keepersprobleem van vorig seizoen opgelost door de komst van Benny van der Meer, terug op het oude nest. De selectie van vorig seizoen is grotendeels in takt gebleven. Marnix Sonneveld en Patrick Struijk vertrokken, maar coach Peter-Marcel Nauta heeft voldoende kwaliteit over om zich te kunnen gaan mengen in de top van de derde klasse, alhoewel dan moet de coach wel de spelers beschikbaar hebben waarmee je in de top van de derde klasse kan spelen. Maar eigenlijk vertelde Nick de Bil het treffend na de gewonnen bekerwedstrijd in Koudekerk. ‘We kunnen er wel in blijven hangen, maar we moeten er gewoon staan met de spelers die op het formulier staan. We moeten gewoon winnen en vooral niet zeuren’.

Zaterdag komt Excelsior’20 uit Schiedam naar sportpark West. Een ploeg die vorig seizoen vierde werd in de vierde klasse G. Excelsior’20 had zich ternauwernood geplaatst voor de nacompetitie en is nu als winnaar van de nacompetitie derdeklasser. In de finale van de nacompetitie van het vorige seizoen won het met 1-2 van Celeritas uit Rijswijk, bij toeval de volgende tegenstander van Rozenburg in het districtbeker toernooi. Rozenburg zal als favoriet aan de aftrap staan, maar of de ploeg van Nauta dat waar kan maken?

Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag de seizoensopening tegen promovendus Excelsior '20, de ploeg uit Schiedam promoveerde in de nacompetitie na een overwinning op het Rijswijkse Celeritas. Excelsior '20 kan terugkijken een goede voorbereiding en ook in de beker geen onaardige resultaten, ondanks het feit dat ze daar het Bleiswijkse Soccer Boys voor zich moesten laten en dus het bekeravontuur ten einde is. De ploeg van Jaco Verhoev speelt in een 1-4-3-3 formatie en beschikt over snelle buitenspelers, die zij graag aan het werk zetten in de omschakeling. Excelsior kan zomaar eens de darkhorse zijn in deze afdeling, de club heeft altijd goed voetballende ploegen voortgebracht. Waar de voorbereiding niet geheel liep zoals we hadden gewild, is het resultaat in de beker uiteindelijk prima, 3 overwinningen (1 thuis en 2 uit) en een ronde verder, waarin we overigens het eerder genoemde Celeritas zullen treffen. Geen vuiltje aan de lucht denk je dan maar niks is minder waar, we hebben te maken met vervelende blessures, die ook nog eens lang duren. Die situatie maakt dat we beperkt keuzes hebben, tot op heden gaat dat niet ten koste van de scherpte, maar het is wel een punt van aandacht. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het herstel. Ten opzichte van vorige week keren in ieder geval Lars Bekker, Onur Zaif, Najib Kissami en Sander Kraaijeveld terug, maar daar staat de blessure tegenover van Bryan van der Laan en de afwezigheid, i.v.m. privé omstandigheden, van Szymon Joachimiak. De situatie m.b.t. Maikel den Ouden, Vince Lissenberg en Quintin Felomina is echter onveranderd. Team voor zaterdag staat, laten we er alles aan doen om er een uitstekende seizoen opening te realiseren, immers de 1e periode is slechts 8 wedstrijden.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .