Een beetje nostalgie voor sportenrozenburg. Ooit in de jeugd het blauwe shirt om de schouders gedragen. Buitenlandse toernooien gespeeld met de Meeuwen. Maar dat was toen. Nu hele andere belangen en speelt Rozenburg voor de competitie tegen Meeuwenplaat. Een nieuw hoofdstuk.

Als klein mannetje woonde ik in de Balikpapanstraat en daar speelde Meeuwenplaat haar eerste wedstrijden. Herinneringen heb ik er niet echt meer aan, maar ongetwijfeld wedstrijden gezien. Later lid geworden en in de jeugd bij de Meeuwen gespeeld. Mannen als Ton en Joop Hol, hun ouders ook voor ons pa en ma Hol, Piet van Genderen, Jan Tjassing en de broertjes Katwijk. Rinus Schot, Ben van Leeuwen, Arie Noordermeer, zomaar een paar namen die me te binnen schieten. Naar de Witte de Withstraat in Rotterdam om in de zaak van Wilfried de Faria, de componist/tekstschrijver van de Meeuwenplaat song, speciaal even het lied ‘Wij, wij zijn de Meeuwen, wij zijn de Meeuwen van de Meeuwenplaat’ ten gehore te brengen. Herinneringen uit lang vervlogen tijden.

Ook kwamen doelman Perry Hoogstad en Ronald Vermeulen van Meeuwenplaat naar Rozenburg en boekte er successen. Vandaag een heel ander Meeuwenplaat. Tegenstander van Rozenburg in de competitie, nu Meeuwenplaat, heeft besloten met het eerste elftal op zaterdag te gaan spelen. Net als Rozenburg dit seizoen begonnen met een gelijkspel. Rozenburg tegen Exelsior’20 en Meeuwenplaat tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Bij beide wedstrijden stond er na 90 minuten 2-2 op het scorebord. Vorig seizoen is Meeuwenplaat gedegradeerd in de 2e klasse zondag en horizontaal overgestapt naar de derde klasse D op zaterdag. Of er nog echte Meeuwen spelen in het team van trainer NasserAbdalla? Er kwamen dit seizoen 17 nieuwe spelers naar Meeuwenplaat. In het bekertoernooi werd de ploeg tweede achter Charlois. Het wordt een lastige wedstrijd waar van tevoren weinig over te zeggen valt. De Rood Gelen zullen van eigen kracht moeten uitgaan om een goed resultaat neer te zetten.

Coach Peter-Marcel Nauta over Meeuwenplaat

Aanstaande zaterdag wedstrijd tegen het relatief onbekende v.v. Meeuwenplaat. Meeuwenplaat was als één van de weinige clubs in de regio nog actief op de zondag, maar heeft nu ook de overstap naar de zaterdag gemaakt, om de ambities te onderstrepen hebben ze zich in de overschrijvingsperiode fors versterkt met maar liefst 17 spelers. Gelukkig kunnen ze er maar 11 opstellen, dus daar zal het verschil niet in zitten. Meeuwenplaat opende het seizoen in een derby tegen RHS, die uiteindelijk onbeslist bleef en eindigde in 2-2. Het elftal van trainer NasserAbdalla was grotendeels de bovenliggende partij, maar wist uiteindelijk slechts een punt over te houden. De ploeg speelt zeer aanvallend met opkomende backs als extra aanvallers en ze zetten graag hoog druk, een mooie wijze van spelen, maar RHS toonde al aan dat er altijd kansen komen. Rozenburg opende zeer matig in de thuiswedstrijd tegen Excelsior '20, met name de eerste helft was van een bedenkelijk niveau, ik denk dat we in het eerste half uur de tegenstander als medespelers beschouwden, werkelijk alles werd onnodig ingeleverd. De tweede helft herstelde we ons enigszins en na de 2-1 kregen we de kansen om 3-1 en 4-1 te maken. Uit het niets viel de 2-2 en was Excelsior '20 weer terug in de wedstrijd, in het laatste kwartier kon het nog alle kanten op vallen, maar onze prestatie was ver beneden de maat. Buiten het laten liggen van 2 punten, was het grootste verlies het wegvallen van keeper Benny van der Meer met een enkelblessure, hij zal zaterdag sowieso niet op het formulier staan. Ten opzichte van zaterdag zal er in de opstelling niet veel wijzigen, alleen dat wat we op de mat leggen, dat moet absoluut beter. We gaan er alles aan doen om de 1e overwinning van het seizoen te behalen en 3 punten mee naar West te nemen.

Foto's: Aandenken aan buitenlandse toernooien (zeker niet als beste speler van het toernooi ;-) ) en Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .