In lang vervlogen tijden was het altijd druk op de pont als er een ploeg uit Maassluis naar Rozenburg kwam. Vooral in de ‘Gouden jaren’ van Rozenburg was de tegenstander dan Excelsior Maassluis. Vele jaren was de Waterwegderby iets waar de supporters naar uitkeken. Bij het Maassluise VDL is dat gevoel veel minder. Misschien ook omdat VDL en Rozenburg elkaar niet zo vaak tegen kwamen in de competitie.

Als we naar de competities van de afgelopen 10 jaar kijken moeten we terug naar het seizoen 2011-2012 en het seizoen 2012-2013. In die periode speelde de beide kemphanen van zaterdag ook bij elkaar in de competitie. Rozenburg verloor in die seizoenen niet van VDL, en ook al zijn er in de huidige selectie nog wel spelers die zich de wedstrijden nog wel kunnen herinneren heeft naar die wedstrijd verwijzen niet zo heel veel zin. In 2011-2012 won Rozenburg thuis met 4-0 en werd het uit 0-0. In 2012-2013, thuis 1-0 en uit 2-3. Maar we zijn inmiddels wel een kleine 10 jaar verder.

Dit seizoen wacht VDL nog op het eerste puntje. Thuis werd van RHS verloren met 3-4 en uit was Victoria’04 te sterk en won Victoria met 4-2. Rozenburg heeft inmiddels vier punten, verloor nog niet dit seizoen en staat op een gedeelde 4e plaats. Gezien het blessureleed waar de ploeg van Peter-MarcelNauta mee kampt een prima resultaat. Vijf doelpunten heeft Rozenburg inmiddels moeten incasseren en dat is voor twee wedstrijden best wel veel. Maar door het vele blessureleed, en de daardoor wisseling van posities, ook wel weer begrijpelijk. We vragen de coach hoe hij naar de wedstrijd van zaterdag kijkt en even terug kijkt naar de winst op Meeuwenplaat.

Peter-MarcelNauta

Zaterdag een soort van streekderby wanneer VDL op bezoek komt. De bezoekers kennen een matige start van de competitie, met nederlagen tegen achtereenvolgens Victoria '04 (4-2) en het RHS van Hans de Heer (3-4), opvallend detail in beide wedstrijden, VDL kwam achter en kwam ook weer terug in de wedstrijd, hetgeen aangeeft dat er veerkracht en mentaliteit in de ploeg zit. VDL beschikt over een zeer ervaren spits in de persoon van Kees Ketting (vorige wedstrijd geschorst), daarnaast vertolkt de teruggekeerde Dennis van Rijn een prominente rol in het team met op het middenveld Moreno Noah. VDL zal er dan ook alles aan gelegen zijn om 3 punten te pakken, anders is het voorlopig zeker afhaken met het oog op de ranglijst. Veerkracht, dat is precies wat Rozenburg toonde afgelopen zaterdag, ondanks 3 keer op achterstand te hebben gestaan, uiteindelijk de wedstrijd winnend afsluiten. In de beginfase had Meeuwenplaat de overhand met name doordat we te afwachtend waren en tel daarbij op een aantal persoonlijke fouten en dan maken wij het de tegenstander natuurlijk wel heel makkelijk. Dat de krachtsverschillen niet groot zijn, blijkt wel uit het feit dat we in staat zijn om snel te anticiperen en prima voetballende doelpunten te maken, ook na de 3-2 kregen we direct de kans om 3-3 te maken. Na rust hebben we de zaak aardig onder controle gehad en nagenoeg niks meer weggegeven. De 3-3 op basis van scherp voor het doel zijn en de 3-4 prima doelpunt via de rechterkant opgezet. Buiten de bal van de lijn in de slotseconden stond het verder dan een huis en gaf de ploeg een duidelijk signaal, de punten gaan mee naar West. 2 gespeeld 4 punten, het moet nog veel beter, maar toch een redelijke start en met een overwinning op VDL heb je een prima start. De lijst met blessures wordt eerder groter dan kleiner, maar de spelers geven alles binnen hun competentie op zowel training als in de wedstrijd, dat verdient een compliment. Tenslotte "Het maakt niet uit hoe je wint als je maar wint" of "1 2 3 4 hoedje van papier" twee koppen boven een verslag over Meeuwenplaat-Rozenburg, ik laat het aan de neutrale lezer, maar ik zeg schoenmaker hou je bij je leest.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.