Zaterdag speelt Rozenburg tegen Victoria’04 in Vlaardingen. Als de Rood Gelen bovenin mee willen draaien en wie wil dat niet, moet de ploeg van Peter-MarcelNauta de punten zaterdag meebrengen. In de voorbereiding won Rozenburg van Victoria, maar dat was voorbereiding. Werd wel 1-3 in het voordeel van Rozenburg.

Victoria verloor dit seizoen van koploper DVO, uit met 3-0. Winst was er tegen VDL in Vlaardingen met 4-2 en vorige week in de uitwedstrijd tegen RHS met 0-1. De laatste keer dat Rozenburg en Victoria in dezelfde competitie speelde, dateert alweer van het seizoen 2015-2016. Thuis won Rozenburg met 1-0 en in de uitwedstrijd won Victoria met 2-0. Een jaartje later degradeerde Victoria naar de vierde klasse en verbleef aan tot vorig seizoen toen de ploeg kampioen werd en dus nu het gedegradeerde Rozenburg weer tegen komt in de derde klasse. Victoria kreeg vorig seizoen ook nog 2 punten in mindering wegens ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen HWD. Of dat nu helemaal terecht was? Maar dat is inmiddels historie. Zaterdag zeker voor Rozenburg niet de makkelijkste klus. Zeker niet terugkijken naar het potje in de voorbereiding, dat is geen vergelijk. Toch zullen de punten heilig zijn bij de Rood Gelen. Ze kampen nog steeds met langdurige blessures op belangrijke plaatsen. Maar om de aanvoerder van Rozenburg, Nick de Bil, maar eens te citeren ‘We moet spelen met de spelers die ter beschikking staan'. En daar heeft de aanvoerder een punt. Het is zoals het is verteld coach Peter-MarcelNauta heel vaak als we hem vragen naar de blessurelijst. Maar eens vragen hoe hij over de wedstrijd tegen Victoria denkt en misschien een tipje van de sluier oplichten?

Peter-Marcel Nauta

Aanstaande zaterdag de "return" tegen Victoria '04, in de aanloop naar het nieuwe seizoen hebben we elkaar reeds ontmoet in een oefenwedstrijd. Victoria '04 kent een prima start als debutant in de 3e klasse, alleen stadgenoot en de titelkandidaat DVO '32, was te sterk in het onderlinge treffen, 3-0. 3 gespeeld 6 punten daar tekent elke promovendus voor, het blijft altijd moeilijk inschatten hoe de verschillen qua klasse liggen. Victoria '04 beschikt over een dynamische ploeg, veel loopvermogen en energie wordt in de wedstrijd gestopt en de komende linksback is een wapen. Daarnaast beschikken ze over 2 controleurs die de grenzen opzoeken en een ervaren en handige aanvaller in de persoon van NaileyGirigorie. Daarnaast oefenen is oefenen en nu gaat het er echt om, dus we moeten scherp zijn vanaf de eerste minuut. 3 gespeeld 7 is ook geen slechte start, maar uiteindelijk gaat het om de fase waarin de prijzen worden verdeeld, we hebben dus nog een lange weg te gaan, maar het begin is er. Zaterdag een meer dan overtuigende overwinning op VDL. Buiten een kopkans in minuut 3 zijn we verder niet in echt in gevaar geweest en waren we de bovenliggende partij. Nadat VDL met 10 komt te staan, rond de 75ste minuut, en zelfs met 9, rond de 80ste minuut, moeten we het eigenlijk beter uitspelen en meer doelpunten maken, het wordt dan toch wat nonchalant en dat is eigenlijk het enige minpunt van de wedstrijd. Met betrekking tot de blessurelijst eigenlijk weinig verandering, alleen Sander Kraaijeveld keert terug in de ploeg. We willen gewoon een goed vervolg geven aan afgelopen zaterdag en dan tellen alleen 3 punten natuurlijk.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.