Samen met koploper DVO’32 heeft Rozenburg nog niet verloren deze competitie. Wel vier punten verspeeld, maar dat moet toch gezien worden als de grote winst. De ploeg wordt toch nog wel geteisterd door langdurig blessureleed, alhoewel dat natuurlijk niet steeds als excuus mag worden gezien. Ondanks het gelijke spel tegen Victoria’04 in Vlaardingen een prima start van de competitie.

Het was moeizaam vond ook aanvoerder Nick de Bil na afloop van de wedstrijd in Vlaardingen. “Ze speelde 4-4-2 lastig om op te pakken. Wie schuift er door naar het middenveld, hoe zetten we het weg. Dat was even lastig. Uit die verwarring komt ook de eerste doelpunt van hun. Op het middenveld kwamen we even een man te kort dat is een les, daar moeten we beter mee omgaan. Daar moeten we alert zijn om direct iets om te zetten. We geven verder niets weg, maar het was wel een rommelige partij. Zwaar veld een ploeg die voetballend wilde ontregelen. We creëerden zelf ook niet al te veel kansen. Als we wat secuurder zijn in die laatste bal. Dan krijg je zeker wel kansen. Tim (Bekker, red.) kwam er enkele keren goed door op rechts. Als we daar meer uit kunnen halen kom je tot kansen. Zelf zat ik niet in de wedstrijd, kwam niet in mijn spel. Er hingen er steeds twee in mijn nek te hijgen. Dat is ook een beetje hun spel. Ze spelen Fysiek dat weten we. Ze willen op alle fronten het voetballen onmogelijk maken, en dat is wel een beetje gebeurd. Komen we net voor de rust op gelijke hoogte. Tim op snelheid over rechts, die bal werd er uit gewerkt en Stefano (Tavares, red.) neemt hem prima op zijn slof. Een prima goal. Dat zijn goeie momenten en komen we met veel mensen voor het doel. In de rust zeggen we dan een tandje bij en wat meer rust aan de bal en dan vreten we ze op. Maar het zat er eigenlijk geen moment in als je heel eerlijk ben. We verliezen weer niet, dat is goed. Natuurlijk moeten we hier winnen, maar wel een heel lastige ploeg. Er zullen nu wel wat ploegen over ons heenkomen op de ranglijst. En misschien wel afhaken voor de eerste periode. De balans is nog te wisselvallig, maar je ziet de potentie zit er absoluut in. We zijn pas vier potjes onderweg. Nog steeds niet verloren, zelfs met zes tot zeven geblesseerden en een keeper die geblesseerd onder de lat staat. Niet steeds terugkijken op die er niet zijn. We werken keihard en dit is het resultaat. Het komt er misschien nog niet elke wedstrijd uit wat we willen, maar we doen het denk ik prima en kan het alleen maar beter.”

Een wedstrijd waarin het gelijke spel misschien toch wel het hoogst haalbare was voor beide ploegen. Er werd door beide ploegen hard gewerkt en daardoor was er niet altijd sprake van mooi voetbal. Ploegen over de gehele wedstrijden aan elkaar gewaagd. De verdediging van Rozenburg had in de beginfase vooral moeite met de snelle spits NaileyGirigorie en had vooral centrumverdediger Elroy van Seventer al zijn ervaring nodig om de spits van Victoria aan banden te leggen. In de negende minuut lukte dat even niet en werd Girigrie de diepte in gestuurd en kon Jordie de Kimpe in stelling worden gebracht en was Rozenburg doelman Benny van de Meer kansloos. “Die speler haalt de achterlijnen, trekt hem voor de goal en die speler kan vrij inlopen, dan ben je kansloos”, kijkt de doelman van Rozenburg terug op het doelpunt van Victoria. Na dat doelpunt vooral ploegen die het wel probeerden, met Rozenburg de meest voetballende ploeg. Maar het vertoonde spel was zeker niet genoeg om Victoria op de knieën te krijgen. Rozenburg had in de beginfase moeite met het omzetten van de 4-4-2 waar Victoria met uit de kleedkamers kwamen. De Rood Gelen gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er dan toch nog voor de rust. Tim Bekker was over de rechterflank te snel voor de Victoria verdediging en de slecht weggewerkte bal kwam op de slof van StefanoTavares en stond de gelijkmaker op het scorebord.

Na de thee werd het vooral kijken wie weet het gaatje in de verdediging te vinden. Zowel Rozenburg als ook Victoria kregen wat mogelijkheden, maar echte kansen waren er niet meer. Benny van der Meer voor Rozenburg en Jochem van der Hoff lieten het beide bij die ene treffer. Benny van der Meer moest een kwartiertje voor tijd er nog geblesseerd vanaf en werd vervangen door Silvio Spiessens. “Met de rust had ik al wel het gevoel, dit ga ik niet volhouden”, de doelman over zijn enkelblessure. “We spreken wel af, niet onnodig terugspelen. Maar soms ontkom je er niet aan. Je zag ik kon niet meer aanzetten, springen ging niet meer, lopen werd steeds lastiger, dan moet je er vanaf. Als je dan op die manier doelpunten tegen krijgt, help je de ploeg ook niet mee. We hebben nu een paar weekjes rust, dat is denk ik genoeg om te herstellen.”

Naar het einde van de wedstrijd kreeg Rozenburg steeds meer grip op de wedstrijd, maar een treffer leverde dat niet meer op. Victoria hield de gelederen gesloten en Rozenburg gaf zelfs geen mogelijkheden meer weg. Uiteindelijk zat er niet meer in voor de ploeg van Peter-MarcelNauta. Rozenburg staat nu op plaats vijf op de ranglijst. De ploeg van Nauta heeft, na vier wedstrijden, nog niet verloren en dat is een prima start van het seizoen 2022-2023.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.