De focus vol op de competitie, dat moet zeker als we naar coach Peter-MarcelNauta luisteren. Rozenburg doet bovenin mee. Vier punten achterstand op koploper DVO’32. En nog niet verloren en de gelijke spelen waren soms niet helemaal nodig. Voor het bekertoernooi is Rozenburg uitgeschakeld afgelopen dinsdag in een wedstrijd in Rijswijk waar vierdeklasser RVC Celeritas er met de winst vandoor ging.

Wat staat er op het programma voor aanstaande zaterdag en wat gebeurt er in de top van de derde klasse D. Koploper DVO’32 moet naar Deltasport. HBSS gaat op bezoek bij Botlek en OVV ontvangt Voctoria’04. Vierpolders krijgt Meeuwenplaat op bezoek. Het programma voor de clubs boven Rozenburg. Voor de Rood Gelen, die op de vijfde plaats staan, staat de thuiswedstrijd tegen RHS op het programma. In het verleden altijd lastige wedstrijden als de ploeg uit Hoogvliet op bezoek kwam. Maar terugkijken is lastig. RHS heeft veel nieuwe spelers aangetrokken en de nieuwe coach Hans de Heer bezig aan zijn eerste seizoen aan de Botreep en bezig met de opbouw van een nieuwe ploeg. In het bekertoernooi is RHS uitgeschakeld in de poulefase.Deze competitie heeft RHS alleen gewonnen van VDL en was er een gelijkspel tegen Meeuwenplaat. Maar zaterdag kan het zomaar anders zijn. Peter-MarcelNauta over zaterdag en de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag.

Peter-MarcelNauta

“Zaterdag pakken we de competitie draad weer op tegen Rijnmond Hoogvliet Sport, de nieuwe ploeg van trainer Hans de Heer. RHS kent tot op heden geen geweldige start, in de 4 gespeelde wedstrijden werd er gewonnen bij VDL, gelijk gespeeld in de derby tegen Meeuwenplaat en verloren van Victoria en DVO '32. De Heer heeft echter een prima excuus, immers RHS trok maar liefst 17 nieuwe spelers aan en het vergt tijd om hiervan weer een team te smeden. RHS beschikt nog steeds over een aantal spelers met extra kwaliteit, o.a. in de persoon van Lorenzo Kranenburg en RunellMartes. In onze midweekse bekerwedstrijd tegen r.v.c. Celeritas hebben we helaas de winst niet kunnen behalen, ondanks dat we prima fases hadden in de wedstrijd en lange tijd op voorsprong stonden. Uiteindelijk was het Rijswijkse geweld ons teveel, ja we wisselden zelf goede fases af met mindere fases waardoor Celeritas weer in de wedstrijd kwam, maar met een bekwame leidsman had onze tegenstander een hele grote kaartenlast opgelopen en waarschijnlijk met minder spelers de wedstrijd beëindigd. We zijn in ieder geval in de gelegenheid geweest om diverse spelers meer speeltijd te geven, de spelers van O18 (Sam Jongejan, debuut Desley de Vliegh) en 2de elftal (Wessel Boertje) hebben een verdienstelijke wedstrijd gespeeld. Het gelijke spel tegen Victoria '04 was onnodig, met name in de 2de helft hadden we de wedstrijd naar ons toe kunnen en moeten trekken, maar er was te weinig rust aan de bal en diverse spelers behaalden niet het gewenste niveau, dan moet je uiteindelijk tevreden zijn met een punt. De verwachting is dat we a.s. zaterdag weer wat spelers extra beschikbaar hebben, hetgeen de ploeg weer ten goede komt en ons meer mogelijkheden geeft. Wanneer we de aansluiting naar boven niet willen kwijtraken, dan moeten we winnen.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.