Vooraf een lastige wedstrijd voor het gehavende Rozenburg van coach Peter-MarcelNauta. Om mee te blijven doen in de top van de ranglijst moest er gewonnen worden van Rijnmond Hoogvliet Sport. Voor de bezoekers uit Hoogvliet vooral een wedstrijd met een kaartenlast waar de ploeg van de nieuwe trainer Hans de Heer ook de komende weken nog last van zal hebben.

“Misschien moeten we dit het Rozenburg van dit seizoen noemen. Kan wel steeds blijven vertellen dat we veel en erg veel geblesseerden hebben, maar het is zo als het is”, vertelde de coach van Rozenburg voor de wedstrijd. “We gaan met drie achterin spelen. Elroy van Seventer, Jordie de Groot en Jeroen Brobbel. De aanval met Tim Bekker en Nick de Bil en de anderen vooral op het middenveld. Op de bank de heel jonge talentjes van Rozenburg. Het tweede team kampt ook met veel niet beschikbare spelers, daar kunnen we er ook niet meer weghalen.”

Een hectisch begin van de wedstrijd tussen Rozenburg en RHS op sportpark West. In de derde minuut kon Bethslot Woldeamanuel de eerste treffer al op het bord zetten, maar de aanvaller dit keer spelend op het middenveld wist het netje achter RHS-doelman Gino-vanni Boom niet te vinden. Met Boom gelijk een doelman die nogal eens een sta-in-de-weg was voor Rozenburg. Overigens Benny van der Meer, de sluitpost bij Rozenburg, toonde ook enkele keren in een, een-op-een situatie, zijn ploeg op bijna onnavolgbare wijze op de been te houden. In de tiende minuut gaat het mis voor Rijnmond Hoogvliet Sport. Bij een overtreding maakte Wesley Beintema een natrappende beweging en mocht na tien minuten naar de douche. Een minuut later een grote kans voor de gasten uit Hoogvliet om op voorsprong te komen. Jeroen Brobbel maakte de overtreding binnen de beruchte lijnen en de bal op de stip. Jochem Vlemmings raakte de paal en Rozenburg doelman Benny van der Meer lag in de goede hoek om in de rebound erger te voorkomen. Rozenburg had moeite om de man meer situatie te benutten om de wedstrijd in een vroeg stadium in het slot te gooien. Sterker nog het had in de 27e minuut weer doelman Benny van der Meer nodig om niet op achterstand te komen. Kian Kroep mocht alleen op Van der Meer af gaan met de doelman als winnaar. Een minuutje later dan eindelijk de treffer voor Rozenburg. Nick de Bil de maker uit een toch niet al te makkelijke hoek, 1-0. Even leek het erop dat de thuisploeg er op en er over zou lopen, maar de supporters met een Rood Gele Bril kwamen bedrogen uit. Het was en werd rommelig en ondanks de kansen voor de thuisploeg liet Rozenburg Rijnmond Hoogvliet Sport er in geloven dat het zelfs met tien man een resultaat konden boeken op sportpark West. Het ging wel met de nodige kaarten gepaard en na de wedstrijd was de teller opgelopen tot vijf gele prenten, waarvan twee voor dezelfde speler, dus rood, en een direct rood. Daar gaat de nieuwe coach Hans de Heer dus ook de komende wedstrijden de vruchten nog van plukken.

Bethslot Woldeamanuel na de wedstrijd

“Je hebt gelijk als punten, punten zijn en je houdt als team de nul doe je het goed. Maar we speelden op het laatst wel tegen negen man. We waren te onrustig, kijk we hadden wat invallers dat is waar, maar er waren er ook bij, waaronder ik zelf, die dan moeten opstaan. Ik kreeg zelf twee honderd procent kansen in de eerste helft, die moeten er in. En dan dat doelpunt in de tweede helft. Maar ik had er zeker twee moeten maken. Bij dat doelpunt kreeg ik de bal van Nick. We hadden al vaker dat Nick de bal vast moest houden tot ik er overheen kon komen en dit keer lukte dat. Ik kon de bal kruislings in het doel schieten. Keeper raakte hem nog wel even aan, dacht ik ook nog binnenkant paal, maar zat er lekker in. Het veldspel is niet hoogstaand, daar moeten we het nu niet van hebben.”

In de tweede helft werd het spel er zeker niet mooier op. Rozenburg hopeloos op zoek naar de tweede treffer en RHS soms met fysieke kracht op zoek zelfs met tien man naar de gelijkmaker. Veel echte kansen leverde het niet op voor de gasten uit Hoogvliet. De ploeg van Hans de Heer moest vaker naar de handrem grijpen en Rozenburg moest alles op alles zetten om ongeschonden uit de strijd te komen. Tim Bekker komt in de 19e minuut, van die tweede helft, bij de tweede paal vrij voor een leeg doel, maar mikt het leer naast de verkeerde kant van de paal. Nauta had dan al Densley Dielingensoriano en Damian van de Ridder in de ploeg gebracht voor Najib Kissami, die zijn draai op het middenveld niet kon vinden, en Alain Kers. In de 25e minuut van de tweede helft mocht ook Jerson Eliseo Rosa er met twee keer geel vanaf en stond RHS met negen man. Dat het nog maar 1-0 stond was zeker geen verdienste van RHS, maar het gebrek van Rozenburg om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. De bevrijdende treffer kwam dan een kwartier voor tijd. Bethslot Woldeamanuel was de maker en stond de 2-0 op het scorebord. Rozenburg vergat aan het doelsaldo te werken, maar kon drie punten en een clean sheet bij schrijven en over een paar weken weet niemand meer hoe de overwinning tot stand kwam. Goed was het in ieder geval niet, het zonovergoten sportpark West moest veel, heel veel goed maken.

Aanvoerder Nick de Bil

“Lelijk spelen en toch winnen. Ik denk één van de slechtste wedstrijden die ik ooit gespeeld heb hier, maar we winnen wel. Het is armoede. Het eerste heeft net elf spelers, het tweede twaalf en de A- 1 ook maar elf spelers, dat is armoede dan kun je ook nergens heen. We kunnen op dit moment alleen maar de schouders er onder zetten, alles geven en strijden voor wat je waard bent. RHS is een ploeg die op de counter speelde en dus zakken ze in. Kijk na tien minuten komen ze met tien man te staan en zakte ze nog verder in. Ons baltempo was zo laag, leek wel op walking football op vrijdagavond. Dan kunnen ze het zelfs met tien man dit aanlopen. Ondanks dat hadden we er in de eerste helft wel twee moeten maken. Bethslot komt twee keer voor de keeper en schiet hem nonchalant in. De wisselspelers krijgen nu kansen om zich te laten zien. Dan moet je het gras opvreten, dat heb ik soms toch ook wel gemist. Het was niet goed laten we daar duidelijk en eerlijk over zijn, ook van die vijf of zes eerste elftalspelers. Toen RHS met tien man kwam te staan moesten we met twee middenvelders wel dichter op de voorhoede gaan spelen. Dan creëer je kansen en dat deden we soms ook, moeten ze er nog wel in. We komen toch nog op voorsprong, Alain Kers geeft hem goed mee en ik kan in de zestien kappen en inschieten. Goed moment we zaten er wel een beetje tegenaan te hikken. In de rust was er vooral gemor in de kleedkamer. Het voelde niet lekker ondanks de voorsprong. De opdracht was rust aan de bal en het tempo omhoog. Dan brengen we onze doelman zelf nog enkele keren in moeilijkheden. Die hield ons zeker in die fase in de wedstrijd. Dan komen ze door twee keer geel met negen man, daar werd het pas echt rommelig. Geen communicatie, dan ben je blij dat Bethslot er dan nog één in inschopt. Laten we eerlijk zijn, het was slecht, maar wel drie punten en de nul. Volgende week een topper in Vlaardingen tegen de koploper.”

achterste rij v.l.n.r.: Jeroen Brobbel, Wessel Boertje, Elroy van Seventer, Benny van der Meer, Jordie de Groot, Nick de Bil.

voorste rij v.l.n.r.: Alain Kers, Najib Kissami, Bethslot Woldeamanuel, Tim Bekker en Stefano Tavares.