Zaterdag in Vlaardingen, de eerste topper voor Rozenburg van dit seizoen. Of de confrontatie met DVS ’32 niet te vroeg komt voor de Rood Gele Brigade van Peter-Marcel Nauta? Het is koffiedik kijken, maar het lijkt er met de vele geblesseerde spelers wel op. Rozenburg verloor nog niet dit seizoen, speelde twee keer gelijk. DVO’32 pakte tot nu toe de volle buit met een doelsaldo van plus zeventien.

Het staat allemaal nog dicht bij elkaar, maar DVO’32 lijk aanspraak te willen maken op de eerste periodetitel. Een titel die over acht wedstrijden gaat. De komende weken zullen duidelijk worden of DVO’32 de eerste titel van dit seizoen kan bemachtigen. Na de confrontatie met Rozenburg wacht een volgende topper als de ploeg uit Vlaardingen bij het Schiedamse HBSS op bezoek gaat, een ploeg die op de tweede plaats staat. Veel zal ook voor Rozenburg duidelijk worden na dit weekend vooral of ze zich kunnen handhaven in de top van de ranglijst in de derde klasse D. Maar er liggen gezien het programma ook wel mogelijkheden voor Rozenburg. Bij winst ziet de ranglijst er opeens heel anders uit. Wordt het aanhaken, opeens kanshebber zijn of afhaken voor Rozenburg. Zaterdag om half vijf zal het allemaal een stuk duidelijker zijn. Zoals altijd op vrijdag voor de wedstrijd van zaterdag vragen we coach Peter-Marcel Nauta hoe hij aankijkt tegen het duel met de koploper.

Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta

“Wedstrijd 6 brengt ons naar Vlaardingen, waar we de strijd aan gaan met de huidige koploper, en dat is geen makkelijke opgave. De ploeg van trainer De Romph heeft een uitstekende start met 5 overwinningen, 20 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen, waarmee zij de absolute favoriet voor het kampioenschap zijn. DVO '32 heeft een goede mix van talent en ervaring, hetgeen gekoppeld is aan een degelijk strijdplan. De breedte is daarnaast ook nog goed bezet, want ondanks het ontbreken van de gebroeders Van Veen in de laatste wedstrijd, kwam DVO '32 niet in de problemen bij Deltasport. De angel van DVO '32 ligt met name bij de 3 voorwaartsen en de 10 positie. Rozenburg wedstrijd 5 omgezet in winst, maar het niveau was bedenkelijk, zeker na de vroege rode kaart van RHS. Over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar toch geven we nog een penalty weg en RHS 3 keer alleen op de keeper af, dat kan ook anders aflopen. Uiteindelijk 3 punten bijgeschreven en 5 gespeeld 11 punten, prima start maar het moet wel beter, zeker om bovenin mee te blijven spelen. Issue op dit moment blijft de grote hoeveelheid afwezigen, afgelopen zaterdag stonden er 8 potentiële basisspelers langs de kant en dat zal a.s. zaterdag niet anders zijn. De puzzel is voor zaterdag ook weer gelegd en we gaan er alles aan doen om het een resultaat uit Vlaardingen te vertrekken, maar de mouwen zullen opgestroopt moeten worden.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .