Zaterdag wedstrijdronde acht in de competitie van de derde klasse D. Daar wordt om de eerste periode gespeeld. Rozenburg heeft daar geen kansen meer. De ploeg van Peter-MarcelNauta is dan weliswaar de enige ploeg in de derde klasse D die nog niet verloren heeft, maar wel vier keer gelijk gespeeld.

Rozenburg staat op de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper HBSS is inmiddels opgelopen naar vijf punten. Toch een belangrijke middag voor de Rood Gelen. Natuurlijk eerst zelf winnen van Kethel Spaland thuis op sportpark West. Als de ploeg van Nauta dat gaat lukken is de wedstrijd tussen de nummer twee en drie van belang voor de stand op de ranglijst. Bij winst kan Rozenburg afhankelijk van de standen op de andere velden een plaatsje opschuiven of schuift de top vijf verder in elkaar. Grootste kanshebber voor de eerste periode titel is koploper HBSS. Twee punten voor op de nummer twee DVO’32 en zaterdag de wedstrijd tegen Excelsior’20, niet op voorhand makkelijk, maar voor een ploeg op titelrace zeker mogelijk om daar op sportpark Thurledede punten in de tas mee naar huis te nemen. Voor Rozenburg is het zitten op het Vinkentouw, afwachten en vooral zelf de punten blijven pakken. Te beginnen zaterdag tegen Kethel Spaland. Natuurlijk op vrijdag even luisteren wat de coach van Rozenburg te vertellen heeft.

Peter-Marcel Nauta

Zaterdag, na twee weken weer een thuiswedstrijd, denk dat we in twee lastige uitwedstrijden goed voor de dag zijn gekomen. De spelers hebben mentaliteit en strijd getoond, in combinatie met de intentie om goed voetbal te laten zien. Uit bij DVO ging dat, ondanks de ondertal situatie, beter dan afgelopen week bij OVV. Met name aan de bal toch wat te gehaast en soms slordig, waardoor we niet echt ons stempel op de wedstrijd konden drukken. OVV uit was sowieso een derby waarin strijd en intensiteit de boventoon voerde, beide teams wilde in ieder geval niet verliezen en dat kwam het spel niet ten goede. Tegenstander Kethel Spaland behaalde afgelopen week de 2de overwinning op rij en van de competitie, achtereenvolgens werden Victoria '04 (0-2) en Rijnmond Hoogvliet Sport (1-0) verslagen. De Schiedammers lijken in ieder geval de matige start achter zich te laten en zijn opgeschoven naar positie 10 op de ranglijst. Na de 2 gelijke spelen wordt het weer tijd voor een overwinning, waarmee we de 1e periode prima kunnen afsluiten, en met het oog op de wedstrijd DVO '32-OVV, misschien ook nog een plaats kunnen stijgen op de ranglijst, maar sowieso de concurrentie van ons afhouden. Qua bezetting weinig veranderingen zaterdag, scherp beginnen en zorgen dat alle punten op West blijven.”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .