Al in een vroeg stadium zijn punten meer dan belangrijk voor de Rood Gelen. De ploeg van Nauta heeft er al veel verspeeld en daar zag het lang niet naar uit. Inmiddels vier maal gelijk en twee verliesbeurten voor het ‘Vlaggenschip’ van West. Dat is voor een ploeg die voor de prijzen mee wil spelen, te veel.

Zaterdag OHVV op West en die wedstrijd begint een uurtje eerder vanwege de wedstrijd van het Nederlandselftal. Bij OHVV aan het roer Mark van Os die een poosje trainer was bij Rozenburg en Wouter Bloothoofd is er de doelman die ook bij Rozenburg een poosje onder de lat stond. Hoe die sentimenten liggen? Voor Rozenburg zaak om vooral naar zichzelf te kijken. Afgelopen week een verliespot tegen Vierpolders door een eigen doelpunt en een communicatiestoring tussen keeper en verdediger. Tegen Victoria en Excelsior’20 misschien een te makkelijke punten deling. Tegen OVV en zeker tegen DVO’32 verdienstelijk gelijkspel. Tegen Kethel Spaland een complete day-off. Maar de criticaster hebben gelijk, al met al te veel punten verloren voor de ploeg van Nauta. De ervaren spelers zullen moeten opstaan en het gewicht van de wedstrijd op hun schouders moeten nemen. Wachten op een geniale individuele actie kan op dit moment niet het plan zijn. Anders wordt het voor de ploeg van West nu al een lastig seizoen. En met de versterkte degradatie van dit seizoen sta je als ploeg sneller onder de rode lijn dan andere seizoenen. En die rode lijn nadert. Op vrijdag luisteren we altijd naar wat de coach van Rozenburg Peter-MarcelNauta te vertellen heeft.

Peter-Marcel Nauta

Zaterdag een soort van derby, alhoewel het de eerste keer is dat Rozenburg en OHVV elkaar treffen in competitieverband. En voor beide trainers een weerzien met de oude club, Mark (van Os, red.) stapte november 2017 in bij Rozenburg, echter duurde de samenwerking niet lang, want in juni 2018 namen beide partijen alweer afscheid van elkaar. Verschil van inzicht, en dat kan, maar hij behoedde Rozenburg wel voor degradatie en dat is een knappe prestatie. Terug naar het heden, 2 nederlagen op rij, waarmee wij onze goede start eigenlijk teniet hebben gedaan. Daarnaast zorgen de resultaten ervoor dat iedereen heel dicht bij elkaar staat en de rode streep slechts een punt van ons is verwijderd. Zaak dus dat we de laatste 2 wedstrijden winnen, en met een goed gevoel de winterstop in kunnen gaan. We treffen in OHVV in ieder geval een voetballende ploeg die graag het spel wil maken vanuit een 1-4-4-2 of 1-3-5-2, wij gaan in ieder geval vanuit onze eigen formatie spelen. Belangrijkste is dat we de intensiteit weer opvoeren en in ieder geval de strijd aangaan van de eerste minuut, dat heb ik de laatste 2 wedstrijden gemist.

Wedstrijd Rozenburg – OHVV begint, op zaterdag 3 december 2022, aan de Vinkseweg in Rozenburg om 13:30 uur

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .