Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen. En de ploeg van Nauta staat inmiddels in de gevarenzone. Natuurlijk zijn er nog 15 wedstrijden te gaan en is er nog van alles mogelijk. Koploper HBSS neemt afstand, maar voor de rest staat het allemaal dicht bij elkaar. Overigens is HBSS wel de eerste tegenstander van de Rood Gelen na de winterstop. Beginnen met een pittige opgaaf.

Tussen de nummer 2 Kethel Spaland en de nummer 11 Rozenburg zitten op dit moment, na 11 wedstrijden, maar 7 punten. Het is wel opletten want vanaf de nummer 9 op de ranglijst begint dit seizoen de gevarenzone. De nummers 12, 13 en 14 van de 3e klasse A en D degraderen naar de 4e klasse. En de nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie. Kan dus nog een lang seizoen worden. Een stukje uit het reglement van de KNVB.

3e klasse A t/m E
• De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
• De periodekampioenen spelen samen met de herkansers van de 2e klassen G en H een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema.
• De nummers 9, 10 en 11 van de 3e klasse spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema een nacompetitie voor zes plaatsen in de 3e klasse.
• De nummers 12 en 13 van de 3e klasse B, C en E en nummers 12, 13 en 14 van de 3e klasse A en D degraderen naar de 4e klasse.

Omdat het allemaal erg dicht bij elkaar staat lijkt elk punt verlies desastreus. Maar met een overwinning en drie punten kan een ploeg zomaar een aantal plaatsen naar boven opschuiven. Er zijn natuurlijk meer ploegen die dit onder de Kerstboom hebben gedacht en zeker ook als houvast voor ploegen in dezelfde positie als Rozenburg. Het is de KNVB in ieder geval gelukt om er een spannende competitie van te maken in de derde klasse D, met niet al te grootte reisafstanden. Nog even in ons geheugen graven, doelstelling van Rozenburg was een periodetitel. Dat lijkt op dit moment ver weg, maar het blijft voetbal en daar is alles mogelijk. Tijdens de winterstop staan de Rood Gelen dus in de nacompetitiezone. Werk aan de winkel voor Nauta en zijn mannen. Daar hebben ze nog 15 wedstrijden de tijd voor als ze het seizoen niet onnodig lang willen maken. Voor het slechtste scenario, volgend seizoen in de vierde klasse, lijkt de ploeg van Nauta te sterk. Maar Nauta heeft een smalle selectie en zijn eerste doelman was voor de winterstop geblesseerd. Als Rozenburg weer het keepersprobleem krijgt als vorig seizoen kan het toch nog wel eens lastig worden.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 27th. .