Rozenburg kampte opnieuw met tegenslagen voor de wedstrijd tegen HBSS. Doelman Benny van der Meer zit met een enkel in het gips, Jeroen Brobbel, Nick de Bil en Elroy van Seventer lagen ziek op bed. Het was koud op sportpark Harga waar de aanhang van Rozenburg wel warm kon worden van het spel en de tactiek waar Peter-Marcel Nauta zijn ploeg de wei in had gestuurd. Zeker in de eerste helft. Wat er daarna met de ploeg gebeurde?

“Weer wat aanpassingen door zieke en blessures. Daar zullen we mee moeten leven, smalle selectie. We hoeven het spel niet te maken vandaag. We spelen met drie snelle mannen, Bethslot Woldeamanuel, Tim Bekker en Szymon Joachmiak, voorin. Daarmee moeten we kansen creëren”, wilde Nauta voor de wedstrijd nog wel kwijt. In de eerste helft liet Rozenburg het initiatief over aan HBSS. Met snelle uitvallen werd de ploeg van Nauta gevaarlijk. De thuisploeg kwam in de 14e minuut op voorsprong. Uit een hoekschop van Naigy Klepke kopte Levi Spencer de bal in de touwen achter Rozenburg doelman Silvio Spiessens. Vijf minuten later was het Bethslot Woldeamanuel die met een prachtig afstandsschot HBSS-doelman Steven Lugtmeijer het nakijken gaf. Als Rozenburg dan een paar keer kansen kreeg om op voorsprong te komen, door onder andere Tim Beker en Bethslot Woldeamanuel, komt Rozenburg in de 36e minuut wel aan de leiding. Met een lange bal stuurde Wessel Boertje, Bethslot Woldeamanuel de vrije ruimte in en de spits ziet Tim Bekker netjes achter de bal blijven, maar in een betere positie dan Bethslot Woldeamanuel naast hem en dat was Woldeamanuel niet ontgaan. Tim Bekker zorgde voor de voorsprong, 1-2. Als Maik den Oude de bal nog een keertje van de lijn weet te halen komt de ploeg van Toon Wolters, HBSS, in de slot minuten van de eerste helft toch weer op gelijke hoogte. Doelpunt van Marruchen Zimmerman, de bijna 40-jarige routinier, kopte de bal uit een voorzet snoeihard in de touwen, 2-2. Rozenburg in die eerste helft zeker niet de mindere en speelde hoe Nauta ze in het veld had gestuurd en met succes.

Hoe anders was het in de tweede helft. In de derde minuut voorzet Naigy Klepke die bij de tweede paal komt, nadat de verdediging van Rozenburg de bal liet lopen, was het Joel Meijnckens die HBSS op voorsprong bracht, 3-2. Twee minuten later een vrije trap van Naigy Klepke, een speler waar Rozenburg niet echt grip op had, die snoeihard in de touwen belande, 4-2. Uit een hoekschop van weer Naigy Klepke was Leroy van Bueren trefzeker met het hoofd, 5-2 en in de slot minuut mocht Joel Meijnckens alleen op Rozenburg doelman Silvio Spiessens af gaan, 6-2.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“We spelen best wel een goed de eerste helft. Twee prima doelpunten denk ik van ons. In de tweede helft weet ik niet wat daar gebeurde. Binnen vijf minuten op 4-2, dan ben je tegen zo’n ploeg weg. Zij hoeven niet meer zo nodig het spel te maken en kunnen een tandje terugschakelen. Een doelpunt waar de verdediging de bal laat lopen, ja dan wordt het lastig. Drie doelpunten uit standaard situaties dat mag niet, maar het gebeurt wel. Zo wordt het lastig deze competitie, alhoewel ik de uitslag wel geflatteerd vindt. Nu komen er wedstrijden waar we echt punten moeten pakken.”

Coach Nauta wisselde: Wessel Boertje voor Vince Lissenberg, Xander Geveke kwam in het veld voor de geblesseerde Szymon Joachimiak en Maik den Oude (ziek aan de wedstrijd begonnen)werd vervangen door Julian Tas.